Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Δ.Γιαννακόπουλος: «Τα οικονομικά στοιχεία μέχρι τέλος Απρίλη και συστέγαση όλων των τμημάτων»


Ο Δ.Γιαννακόπουλος πήρε θέση με νέα ανακοίνωση για το γηπεδικό αλλά και για τα άτομα εμπιστοσύνης που θα τον εκπροσωπήσουν στις συζητήσεις με την τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Ξεκαθάρισε πως θέλει συστέγαση όλων των τμημάτων και πρότεινε η ΠΑΕ να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το αυτονόητο. Η ΠΑΕ έχει δηλώσει πως βλέπει με καλό μάτι την λύση για το Γουδή και ο Γ.Αλαφούζος μίλησε χθες για ιστορική ευκαιρία που υπάρχει. Οπότε, αν η ΠΑΕ επιλέξει την λύση που τρέχει ήδη ο Δ.Μπαλτάκος και εκεί δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια της ΚΑΕ για το κλειστό (δημοσιεύματα έκαναν λόγο μικρής χωρητικότητας κλειστό), τι θα γίνει; Ο Δ.Γιαννακόπουλος, αν γίνει ο ηγέτης του Ερασιτέχνη, τι στάση θα κρατήσει; Θα αποδεχτεί να πάνε Ερασιτέχνης και ΠΑΕ να πάνε Γουδή ή θα επιμείνει όλοι να πάνε στο ΟΑΚΑ και να δώσουμε την Λεωφόρο για να νοικιάσουμε το ΟΑΚΑ;

Προσωπικά, αυτό το ζήτημα με καίει και όχι αν θα κάνουν τα τμήματα του Ερασιτέχνη πρωταθλητισμό για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Το γηπεδικό είναι πολύ πιο σημαντικό ζήτμα από κάθε τι άλλο για τον Σύλλογο και προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης στο δικό μου μυαλό μεταξύ Γουδή και ΟΑΚΑ.

Τέλος, κάνει λόγο για πρόσωπα κοινής αποδοχής, δηλαδή προφανώς πρόσωπα που θα κρίνει ο ίδιος ο Δ.Γιαννακόπουλος ότι είναι τα σωστά. Αυτός ο όρος μου θυμίζει τον περίφημο όρο περί ομόνοιας και ενότητας που είχε συμφωνηθεί στο ραντεβού των τριών (Βγενόπουλος-Πατέρας-Τζίγγερ) και που 3 μήνες μετά ήταν η εύκολη λύση για να τορπιλιστεί η συμφωνία.

Στο εν κατακλείδι λοιπόν, μακάρι ο Δ.Γιαννακόπουλος να στηρίξει στην πράξη το Γουδή, όλος ο Παναθηναϊκός να είναι ένα σε αυτό το ζήτμα και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ να ρίξει λεφτά στον Ερασιτέχνη και να επαναφέρει σε τροχιά πρωταθλητισμού τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Ο κόσμος του Συλλόγου έδειξε τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον Ερασιτέχνη ότι δεν θέλει να στηρίξει και προτιμά να έχει έναν επιχειρηματία να τα σπρώχνει και να του κάνει εκ του ασφαλούς κριτική. Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει έστω ο Δ.Γιαννακόπουλος να παίξει αυτόν τον ρόλο για αυτούς που νιώθουν καλά με αυτόν τον τρόπο ιδιοκτησίας. Αυτός ο τρόπος ιδιοκτησίας μας έφερε στα στημερινά προβλήματα, αυτόν ζητάμε σήμερα σαν λύση. Προφανώς ο Δ.Γιαννακόπουλος δεν φταίει σε τίποτα. Τα ίδια ισχύουν και για την ΠΑΕ.ΥΓ: Μετά την ανακοίνωση ο Δ.Γιαννακόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια...μπανάνα σχολίαζοντας την με την ατάκα "καλή όρεξη"...

Aναλυτικά η ανακοίνωση:


«Όπως είχα δηλώσει προ ημερών, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και η Παναθηναϊκή μου συνείδηση, με οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσω μια σειρά ενεργειών ώστε ο Σύλλογος να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Έχω ήδη γνωστοποιήσει επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού Α.Ο. μέσω επιστολής, την επιθυμία μου να στηρίξω μία νέα διοίκηση με ανθρώπους που εμπιστεύομαι, με στόχο την εξυγίανση του Συλλόγου και την επιστροφή του στην κορυφή.

Στην επιστολή έχω ζητήσει τα πλήρη στοιχεία για τα οικονομικά του Συλλόγου όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο αλλά και τα συνολικά χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες, καθώς και τις ρυθμίσεις αυτών. Ζητήθηκε επίσης μεταξύ άλλων η έκθεση της Deloitte, οι φάκελοι για το γηπεδικό και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, τυχόν συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση ακαδημιών ή τμημάτων υποδομών του Συλλόγου μας αλλά και τυχόν αντίστοιχες συμβάσεις εσόδων.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους κκ. Γιώργο Ελμαλή, Ηλία Κατσογιάννη και Στέφανο Αυγουλέα, οι οποίοι έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και αφού λάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση της κατάστασης του Συλλόγου.

Έχει ζητηθεί τα στοιχεία να δοθούν στην Ομάδα Εργασίας άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι μετά το τέλος Απριλίου, ώστε τον Μάιο να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τους και τον Ιούνιο να είμαστε έτοιμοι για τις διαδικασίες αλλαγής διοίκησης και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για το πλάνο εξυγίανσης, και τους αγωνιστικούς στόχους της νέας σεζόν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες δηλώσεις της παρούσας διοίκησης ότι από την ημέρα που έχουν αναλάβει, υπάρχει απομείωση του χρέους κι επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καρπωθούμε τον κόπο ή και τις επιτυχίες άλλων, πρόθεση μου είναι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση να αναλάβουν με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των τμημάτων.

Η οικογένεια μου κι εγώ προσωπικά θεωρούμε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. πολύ σοβαρή υπόθεση. Κατόπιν τούτου και λόγω των ιδιαίτερα βεβαρημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μου αλλά και της προσωπικής ενασχόλησης μου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, η στήριξη μου στη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα είναι κυρίως οικονομική, περιβάλλοντας ταυτόχρονα με απόλυτη εμπιστοσύνη τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να τρέξουν τον Σύλλογο και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι αφορά στο γηπεδικό, η άποψη μου είναι γνωστή: Η εκτόξευση του Παναθηναϊκού μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συστέγαση όλων των τμημάτων. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το πλέον ταλαιπωρημένο από όλη αυτή τη διαδικασία τόσων ετών αλλά και αυτό που θα επωφεληθεί κυρίως από τη λύση στο γηπεδικό. Ως εκ τούτου προτείνω στην ΠΑΕ να είναι στη θέση του οδηγού για την επιλογή της τοποθεσίας και την υλοποίηση του project, με την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη να ακολουθούν. Εξυπακούεται ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξει η ΠΑΕ να ενεργήσουν σχετικά με το συγκεκριμένο project θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής κι εμπιστοσύνης των διοικήσεων ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη. Είναι αυτονόητο ότι η ΚΑΕ θα αποδεχτεί τις όποιες αποφάσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι με τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού και τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων η «Μάνα του Λόχου» θα επιστρέψει ξανά στην κορυφή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε το