ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!


Μέτα απο το πέρασμα κάποιων ωρών, τα αυθόρμητα συναισθήματα και τις σκόρπιες σκέψεις νομίζω πως μπορώ να πω την άποψη μου και να κατασταλάξω πάνω σε αυτά που εν τέλει πιστεύω για την σημερινή συνάντηση.

Μια συνάντηση που αλλάζει υπό προυποθέσεις το διοικητικό μέλλον της παε ,θωρακίζει το άμεσο μέλλον της ομάδας και γεμίζει αισιοδοξία καθώς και πολλά ερωτηματικά σε ό,τι ειπώθηκε σήμερα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ" KAI ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η δωρεά του 25% ;


Το πρωί της Δευτέρας άπαντες ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα πως οι Βαρδινογιάννηδες χαρίζουν το 25% .Μια κίνηση άκρως εντυπωσιακή που θα έφερνε προ των ευθυνών τους ,τον κάθε εμπλεκόμενο. Τζίγγερ ,Βγενόπουλος και Πατέρας πλέον θα παίζανε με καθαρά χαρτιά και τα πάντα δείχνανε πως θα δρομολογόντουσαν .

Σήμερα ,όμως πολλοί στράβωσαν όταν άκουσαν τον Βγενόπουλο να δηλώνει πως η δωρεά δεν γίνεται δεκτή και θα πραγματοποιηθεί έμμεσα με νέα ΑΜΚ το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα πολλοί βιάστηκαν να υποστηρίξουν πως οι Βγενόπουλος-Πατέρας δεν έχουν άμεσα τα φράγκα για να τρέξουν την ομάδα και κατέφυγαν σε αυτήν την λύση. Κάτι που το θεωρώ ανυπόστατο ,καθώς και οι δύο έχουν τεράστιες περιουσίες και μην ξεχνάμε πως τους ακολουθούν και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες (Νίκας ,Ξυλάς ,Πολέμης ,Ζολώτας κτλ).

Η αποδοχή της δωρεάς δεν έγινε για 2 λόγους.

Πρώτον ,αν αποδεχόντουσαν μια τέτοια πρόταση θα τους χάλαγε και το image στον επιχειρηματικό κόσμο και πιστέψτε με δεν θεωρείται απαραίτητα επιχειρηματική νίκη να παίρνεις κάτι χωρίς να πληρώσεις χρηματικό αντίτιμο και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις μετοχές του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού συλλόγου. Άρα με αυτό το σκεπτικό ,δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει αυτή η πρόταση ,κάτι που γνώριζε πολύ καλά και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Και ξέρανε και οι 2 πλευρές πως στην σημερινή συνάντηση θα συζητούσανε για μια παράπλευρη συμφωνία με βάση το 25% των Βαρδινογιάννηδων.

Δεύτερον ,αν προχώραγε η πρόταση της δωρεάς η διαδικασία θα τράβαγε αρκετούς μήνες ,εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και το ποσό που θα έπαιρνε η εφορία δεν θα ήταν αμελητέο. Ενώ με την ΑΜΚ όλα θα κυλούσαν πιο ομαλά και σε περίοδο αγωνιστικής απραξίας.

Αλλά όπως είπα ,κύριος και βασικός λόγος για μένα είναι ο πρώτος και η λύση που βρέθηκε ήταν ίσως η ιδανική.

Επωφελείται η ομάδα!


Αν αφήσουμε στην άκρη τα τι και τα πως ,σύμφωνα με αυτά που δήλωσαν και υπέγραψαν στο μνημόνιο ,ο πρώτος που θα επωφεληθεί απο αυτόν τον τρόπο συμφωνίας είναι ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα η ομάδα.

Θα καλυφτεί η τωρινή ΑΜΚ απο όλους τους μεγαλομετόχους και θα αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που σημαίνει ,πως δεν θα υπάρξει το δάνειο απο την Τράπεζα Πειραιώς που θα γέμιζε την ομάδα χρέη.

Αλλά το πιο βασικό είναι πως η νέα ΑΜΚ που έχει οριστεί για την 1-5-2011 και θα καλυφτεί έτσι ώστε οι Βαρδινογάννηδες να χάσουν το 25% και αυτό να πάει στο μπλοκ Πατέρα-Βγενόπουλου ,θα δυναμώσει άμεσα το μεταγραφικό budget της επόμενης περιόδου και θα μπορούμε να μιλάμε τότε για πραγματική εκτόξευση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Λεφτά απο την μεταφορά του 25% δεν θα πάνε στην τσέπη κανενός και όλα θα καταλήξουν στην ομάδα και την άμεση ενίσχυση της.

Πατέρας για πρόεδρος = Eγγύηση 


Το πιο θετικό νέο απο την σημερινή συνάντηση είναι σίγουρα η επιστροφή Πατέρα στην προεδρία .Μια επιστροφή που αποτελεί εγγύηση για την προστασία της ομάδας ,το καλό κλίμα που επικρατούσε και τα προηγούμενα 2 χρόνια καθώς και τις άριστες σχέσεις με τον κόσμο του Συλλόγου. Είναι παράλληλα και η απαραίτητη ψυχολογική ένεση που χρειαζόταν η ομάδα για την δύσκολη περίοδο που ξεκινάει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ χάρηκε μόλις έμαθε πως ο Πατέρας επιστρέφει. Δεν είναι και λίγο να ξέρει η ομάδα πως έχει πάντα έναν άνθρωπο στον οποίο να στηρίζεται και πως μετά απο κάθε γκέλα θα είναι εκεί να τους εμψυχώνει και να τους κρατάει ενωμένους.

Δεν είναι τάση προσωπολατρείας ,ούτε υπερβολή να υποστηρίξω πως ο Πατέρας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού προέδρου .

Όρος - Αγκάθι


Διάβασα το περιεχόμενο στο μνημόνιο που υπογράφηκε και παρατήρησα ένα πολύ αβέβαιο και μετέωρο όρο που συμφωνήθηκε. Λέει πως ο Βαρδινογιάννης δεν θα προχωρήσει στην ΑΜΚ της 1-5-2011 ,εφόσον κρίνει πως δεν υπάρχει η απαραίτητη ενότητα και ομόνοια μεταξύ των μετόχων .Το ίδιο ισχύει και για τους Βγενόπουλο-Πατέρα. Δηλαδή ,αν θέλει κάποιος να σκεφτεί κακοπροαίρετα ,αυτός ο όρος μπορεί πάρα πολύ εύκολα να εφαρμοστεί ,καθώς ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε αν δεν θέλει να γίνει η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης .

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται ,πολύ επικίνδυνος όρος και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποτελεί εγγύηση ότι θα προχωρήσει το ...deal.

Γιαννακόπουλοι ,οι μόνοι χαμένοι!


Οι μεγάλοι χαμένοι όλων των τελευταίων εξελίξεων είναι οι Γιαννακόπουλοι ,που ενώ αρχικά χάραξαν κοινή γραμμή με αυτούς που ήταν σε πόλεμο απο το 1979 ,πριν απο 3 μήνες δεν κάνανε κίνηση για αγορά της παε και πριν 2 μέρες γνωστοποιήθηκε πως ούτε το 25% σε μορφής δωρεάς δεχτήκανε ,ελέω επαγγελματικών υποχρεώσεων .

Τώρα εγώ θα γίνω κακός ,εάν πιστέψω πως ήταν σαν να μιλάγαμε σε τοίχο όταν φωνάζαμε το "Παύλο Θεέ ,πάρε την παε" και αυτός και ο Θανάσης παίζανε εκ του ασφαλούς γιατί ο άλλος δεν πούλαγε; Μου έχουν ξενίσει πολλά τον τελευταίο καιρό ,όσον αφορά την συνολική συμπεριφορά τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τους απαξιώνω ,αλλά τα 5 αστέρια και η παντοκρατορία στο μπάσκετ δεν είναι ικανά για να με κάνουν να εθελοτυφλώ και να μην αξιολογώ πράγματα και καταστάσεις.

Θα κλείσουν Derby-Πράσινη;


Στο εν λόγω μνημόνιο αναφέρθηκε πως θα τελειώσουν μια και καλή οι προπαγάνδες εν μέσω φυλλάδων και δημοσιογράφων. Συγνώμη που θα είμαι απόλυτος ,αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο με το κλείσιμο των 2 υποτιθέμενων Παναθηναϊκών εφημερίδων.

Κι αν ο Γκότζος σιωπήσει επιτέλους -όσο μπορεί βέβαια- ,δεν ισχύει το ίδιο και για τον Δημητράκη που είμαι πεπεισμένος πως με την πρώτη ευκαιρία θα δημιουργήσει προβλήματα. Μην ξεχνάτε πως ο Γιαννακόπουλος δεν συμφώνησε σε κάτι απο όλα αυτά ,αρά δεν τον αναγκάζει κανείς να μην βγαίνει και να δηλώνει για πρωτοσέλιδα του γιου του ...άγνοια .

Και επιτέλους δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για τους Πατέρα και Βγενόπουλο πιθανή λασπολογία απο τις εν λόγω φυλλάδες ,για μελλοντική αποχώρηση τους. Έχουν τον κόσμο μαζί τους και αυτό αρκεί.

Φρέιτας-Γόντικας μένουν ,Αντωνίου έρχεται..


Στο ποδοσφαιρικό τμήμα οι Γόντικας και Φρέιτας όπως όλα δείχνουν θα μείνουν στα πόστα τους μέχρι την λήξη της σαιζόν και ο Αντωνίου θα επιστρέψει ως ...συνδετικός κρίκος διοίκησης-ομάδας και υπεύθυνος αποστολών.

Η μόνη παραφωνία του Πατέρα ,είναι η εμμονή του στον Αντωνίου. Πείτε με ρομαντικό ,πείτε με μαλάκα ,αλλά εγώ τυπά που δήλωσε "ούτε νεκρός στην Παιανία" δεν τον γουστάρω στην ομάδα μου. Στα παπάρια μου αν πήρε μίζα απο την μεταγραφή Σόουζα ,αν κάνει καλά την δουλειά του ή όχι ..

Δεν είμαστε πρόβατα


Και επειδή κάθε Παναθηναϊκός έχει κρίση και δεν μασάει ότι του πλασάρουν ,ας κοιτάμε και λίγο πιο μακριά ..

Μην πιστεύετε σε 2-3 top μεταγραφές κάθε καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά με το deal .Αυτά είναι για τα πρωτοσέλιδα και για γαύρους .Στην πιάτσα δεν υπάρχουν ΤΟΣΑ λεφτά .Για αυτό ο Γιαννακόπουλος δεν δέχτηκε να πάρει το πακέτο της παε ,για αυτό ο Τζίγγερ προχώρησε σε δάνεια και μετά σε δωρεά του 25% ,για αυτό και ο Βγενόπουλος θελει ισχυρή πολυμετοχικότητα. Για να κυβερνήσει κάποιος τον Παναθηναϊκό θέλει άπειρα φράγκα ...

Bγενόπουλος για ...Βοτανικό!

Για μένα ,ένα είναι το σίγουρο. Αν όλα πάνε καλά και το deal ολοκληρωθεί το καλοκαίρι πρέπει όλοι οι μέτοχοι να δώσουν το γηπεδικό στον Βγενόπουλο και να παίξει μπάλα αυτός .Εδώ μπήκε στην Βουλή και όλοι τον ακούγανε σαν κυρίες ,στον Βοτανικό θα κολώσει; Αρκεί βέβαια να μην προτείνει οακα και άλλα κουλά .

Οι Βαρδινογιάννηδες δεν τελειώσαν! 


Για όσους είναι αρκετά αισιόδοξοι ,να σας υπενθυμίσω πως η οικογένεια έχει ακόμη το πλειοψηφικό πακέτο και μέχρι να γίνει ολοκληρωτικά το deal δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της με τον Πατέρα ,πρέπει και η παε να κάνει το ίδιο ,το καλοκαίρι.

Επιμένω πως αυτός ο όρος-αγκάθι μου φαίνεται πολύ ύποπτος ...

Σαν τον κόσμο μας ,πουθενά!


Η αλήθεια είναι πως το 2008 ,δεν πίστευα πως έχουμε τέτοια δυναμική να αλλάξουμε άμεσα καταστάσεις που μας βασάνιζαν δεκαετίες .Κι όμως με απαρχή το συλαλλητήριο ,ο κόσμος δηλώνει συνέχεια παρών όταν πρέπει και είναι προστάτης των συμφερόντων του Συλλόγου.

Για αυτό και οι ...σνομπ Βαρδινογιάννηδες ,ακούνε πλέον τον λαό!

...και ευεργέτη άσε τα καραγκιοζιλίκια!


Και τέλος για να κλείσω ,πολύ γελοία η σκηνή με την εσωτερική ραφή του κουστουμιού του Τζίγγερ. Επικοινωνιακό παιχνίδι πήγε να παίξει και γελοιοποιήθηκε ...τουλάχιστον στα μάτια μου. Ντε και καλά να αποδείξει ότι είσαι άρρωστος Παναθηναϊκός ....αφού δεν ,γιατί;

Και όλα στημένα ...πριν την φωτογράφηση ο δημοσιογράφος να τον παρακινεί να δείξει την ραφή ...που να το ήξερε άραγε; Και ένα τριφυλλάκι δεν μπορούσε να χει; Τον οτε στην μάπα;;

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/9/10 11:17 π.μ.

    εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αλλαζουν τα ποσοστα στην τωρινη ΑΜΚ κ πρεπει να περιμενουμε το μαιο που μπορουν να εχουν γινει πολλα μεχρι τοτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ερώτηση φίλε .Τι να σου πω ,ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορώ να σου δώσω. Υποθέτω πως έχει να κάνει και με την διαφορά Βγενόπουλου-Τζίγγερ για την αποτίμηση της παε ,μιας και η αμκ με βάση αυτήν θα βγει.

    Τώρα ,όλα είναι θεωρίες μιας και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει ειπωθεί. Εγώ επιμένω πως αυτός ο όρος-αγκάθι είναι πολύ μετέωρος .

    Ο χρόνος θα δείξει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί η ΑΜΚ πρέπει να είναι 25% της αξίας της ΠΑΕ για να πάρουν το 25% απο τα χέρια του Τζίγγερ. Ένα απο τα μεγαλύτερα θέματα αντιπαράθεσης των δύο πλευρών ήταν η έκθεση της Delloite.. Για να γινόταν τώρα θα έπρεπε να βάλουν και οι δύο πλευρές ορκοτούς λογιστές και να υπολογίσουν την τιμή της ΠΑΕ που να συμφωνούν αμφότεροι. Αυτό πέρνει χρόνο τον οποίο μέσα Σεπτεμβρίου δεν εχει η ομάδα. Δεν μπορούν τα αγωνιστηκά να τρέχουν και να ψαχνόμαστε με αξίες και ιστορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου