Οι μακέτες του «Athens Alive OAKA»


Όπως τις δημοσιοποίησε το Sdna.

Στην πρώτη μακέτα διαγράφονται οι έξι άξονες στους οποίους έχει χωριστεί η ευρύτερη περιοχή του ΟΑΚΑ, σε πράσινο, κίτρινο, μοβ, μπλε γαλάζιο και γκρι χρωματισμένο κύκλο. Στον πράσινο εντάσσεται το δημόσιο πάρκο, στον μοβ οι εγκαταστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου, στον μπλε οι μεικτές χρήσεις, στον κίτρινο οι χώροι δημοτικής άθλησης, στον γαλάζιο ο συνεδριακός χώρος και το ξενοδοχείο και στον γκρι κύκλο οι κατασκευές σύγχρονων γραφείων. 





Στη δεύτερη μακέτα καταγράφεται λεπτομερώς, δείγμα της αναλυτικής εκπόνησης της μελέτης, το πλάνο για δημιουργία τριών (3) ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε διαφορετικά σημεία, τριών πάρκινγκ, δύο σούπερμαρκετ, ενός βενζινάδικου, προπονητικού κέντρου, δύο γηπέδων μπάσκετ (20.000 για τον Παναθηναϊκό και 5.000 για την ΑΕΚ), κατασκευής ιατρικού και επιστημονικού κέντρου, μέχρι και «Aquaworld»!



Σην τρίτη μακέτα υπάρχουν μικρές τροποποιήσεις σε σχέση με τη δεύτερη μακέτα όσον αφορά χώρους καταστημάτων, σούπερμαρκετ και τη χωρητικότητα στο γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού που αναφέρεται στις 15.000 θέσεις, ενώ το ποδοσφαιρικό γήπεδο εμφανίζεται με χωρητικότητα 40.000 θέσεων που είναι το μάξιμουμ που προβλέπεται. 

Σχόλια