«Σανίδα σωτηρίας» 120 δόσεων για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ.
ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ


O νόμος 4496/2017 έχει ψηφιστεί από την Βουλή προς διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων με οφειλές προς δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα άνω των 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με αυτή, δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής με μακροχρόνιες εξωδικαστικές ρυθμίσεις και ειδικότερα τις περίφημες 120 δόσεις.


Μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε πρόβλεψη και τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Χουλιαράκης και η Γενική Γαμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν δρομολογήσει την ένταξη των ομάδων στον νόμο αυτό και πλέον για την οριστική επικύρωση απομένει η έγκριση της Τρόικας μέσα στον Μάρτιο.

Η ψήφιση αυτής της ρύθμισης μπορεί να αποτελέσει ανάσα σωτηρίας για πολλούς συλλόγους αλλά και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα είναι σε θέση να διακανονίσει τις οφειλές του προς το κράτος. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει το «τριφύλλι» στις 12 Οκτωβρίου διαπιστώθηκαν οφειλές 13,5 εκατομμυρίων προς φορολογικές αρχές, συν 11,9 εκατομμύρια ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια.


Ουσιαστικά, συνολικά 25.4 εκατομμύρια ευρώ από τα 46.6 που είναι τα συνολικά χρέη των «πράσινων» (ποσοστό 54.6%) μπορεί να διακανονιστούν σε βάθος δεκαετίας στην ρύθμιση αυτή. Μάλιστα, ενδέχεται να ενταχθούν και οι οφειλές προς προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές(εταιρείες, ΟΑΚΑ) ύψους 7.1 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα με αυτή την διευκόλυνση, θα «ξεπαγώσει» και η δέσμευση του ποσού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (3.5 εκατ.) που λαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς για αποπληρωμή δανείου.

Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι στην ρύθμιση αυτή δεν δύναται να συμπεριληφθούν οφειλές προς ποδοσφαιριστές και ομάδες, μιας και οι UEFA και FIFA απαγόρευσαν τον Δεκέμβριο στην ΕΠΟ αυτή την συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός μπορεί άμεσα να απεμπλακεί από έναν σημαντικό «βραχνά», έχοντας διαπραγματευτικό ατού και απέναντι στα φυσικά πρόσωπα-οφειλέτες του.


Πηγή: Sdna

Σχόλια