Παναθηναϊκά Νέα: Η κατοστάρα στον Φάρο, τα χρωστούμενα από τον Μπεργκ και οι διακανονισμοί


Tα σημερινά Παναθηναϊκά νέα που αξίζει να διαβάσετε, όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ...


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ

Η Αλ Αϊν χρωστάει κοντά στις 750.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό από προγραμματισμένη δόση της μεταγραφής του Μπεργκ που ήταν να καταβληθεί μέσα στις μέρες, αλλά οι Άραβες μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην εξόφληση του ποσού.

Μετά από επικοινωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η διοικούντες της Αλ Αϊν ενημέρωσαν πως έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην πληρωμή της δόσης στα...τέλη του Μάρτη.


ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εφημερίδα Live Sport, ο φάκελος στο αρχικό αυτό στάδιο περιλαμβάνει βασικά δεδομένα όπως αναφορά σε ύψος συμβολαίων, γραφεία, προπονητικό κέντρο, μεταβολές προϋπολογισμού, έσοδα-έξοδα, έγγραφα με παραδοχή των οφειλών προς φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υπογράψει τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς και διακανονισμούς.

Το επόμενο βήμα που απαιτείται είναι η απόδειξη εξόφλησης των παραπάνω ανοιχτών υποχρεώσεων με έγγραφα που πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Αυτές εκτείνονται έως τις 31/12/2017 και περιέχουν επιπλέον τις δόσεις Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Η ενδεχόμενη έγκριση από την πλευρά της αρμόδια επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ προσδιορίζεται χρονικά μέσα στον Απρίλιο και σε μεγάλο βαθμό η έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου που έχει υπολογίσει να δώσει τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ, δίχως βέβαια να το πράξει άμεσα αλλά σταδιακά. (Πηγή: Sdna)


ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 30 Ή 40 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Σύμφωνα με την «LiveSport» και τον Βασίλη Βέργη ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει μία δεύτερη «ανάσα», αυτή τη φορά για τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές με αλλαγή στις δόσεις αποπληρωμής.

Το σημερινό καθεστώς υποχρεώνει τις ΠΑΕ να εξοφλήσουν τις αποδεδειγμένες οφειλές του -που έχουν προκύψει από δικαστική απόφαση- σε 10 δόσεις. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση του Βέμερ θα πρέπει να εξοφλήσει τον Γερμανό με 10 δόσεις των 50.000 ευρώ, για την οφειλή ύψους 500.000 ευρώ.

Η Super League είχε προτείνει στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών να αλλάξει το καθεστώς και να υπάρξουν περισσότερες δόσεις, όμως ο ΠΣΑΠ απάντησε αρνητικά. Η Λίγκα ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει και να επιμείνει για αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 30 με 40, σε συνάντηση που θα έχει με τον ΠΣΑΠ την ερχόμενη εβδομάδα τονίζοντας πως είναι μονόδρομος για να μπορέσουν οι ομάδες να αποπληρώσουν τους ποδοσφαιριστές και φυσικά οι παίκτες να πάρουν τα χρήματά τους.

Εδώ να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει οφειλές προς ποδοσφαιριστές, ύστερα από δικαστικές αποφάσεις, που φτάνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.


Ακόμη μία σημαντική παράμετρος είναι πως η Λίγκα ζητάει παράλληλα και μία μεταβατική διάταξη από τον ΠΣΑΠ, έτσι ώστε στο νέο καθεστώς να ενταχθούν και οι περιπτώσεις παικτών που έχουν εκδικαστεί τη σεζόν 2017-18. (Πηγή: Sdna)


ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΖΑΓΚΟΥΝ

Ο Παναθηναϊκός δίνει μάχη για να διακανονίσει τις οφειλές του ενόψει UEFA και αδειοδότησης, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να έχει δώσει περιθώριο στους «πράσινους» μέχρι τέλος του μήνα, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα για τον φάκελο που θα σταλεί στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.


Σύμφωνα με την «Πράσινη» ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάννη Αναστασίου και τον Αμπντούλ Ατζαγκούν για τις οφειλές και έτσι ο Έλληνας τεχνικός και ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» θα υπογράψουν νέο διακανονισμό. (Πηγή: Sdna)


ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον Παναθηναϊκό ο Κουλιμπαλί, αφού η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο παίκτης έχουν αποδεχτεί την πρόταση της Αστάνα, με τους πράσινους να παίρνουν ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ και τον διεθνή αμυντικό 400.000 ευρώ/χρόνο.


Στο σημερινό ραντεβού μεταξύ ομάδας και παίκτη θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και την συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί σχετικά με τα οφειλόμενα στον παίκτη.


ΑΝΕΤΗ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την άνετη νίκη επί της ομάδας της Λάρισας και έκανε το 16/16 στην Basket League, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Χίμκι στην Μόσχα (23/2). Μάλιστα, οι «πράσινοι» έκαναν επιθετικό ρεκόρ για φέτος με 103 πόντους σε 40'. Από την άλλη, ο ΓΣΛ Φάρος έχει πλέον 5-11 ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι μεταξύ εκείνων που θα δώσουν... μάχη για τη σωτηρία.



ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ»

«Παίξαμε σοβαρά σήμερα και δουλέψαμε σε κάποια πράγματα που έχουμε δοκιμάσει στην προπόνηση επιθετικά κι αμυντικά και είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και δώσαμε βοήθειες στην άμυνα, όλα μπορούν να βελτιωθούν αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και με ηρεμία, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις».



ΡΙΒΕΡΣ: «ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»

«Θέλαμε τη νίκη και συνεχίζουμε να μένουμε αήττητοι. Παίξαμε όσο χρειάστηκε για να πάρουμε αυτή τη νίκη και να μείνουμε αήττητοι. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Χίμκι και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Έχουμε και τον Πέιν μαζί πέραν του Τζέιμς. Είμαστε όλοι μαζί εδώ για το καλό του Παναθηναϊκού», είπε.







ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΟΛΙΝΣ

Ο Γκιγέρμο Μολίνς μετά το Βέλγιο, ταξίδεψε για το Μόναχο σε μία ειδική κλινική για την γρήγορη αποκατάσταση των τραυματιών με σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

 Ο Σουηδός επιθετικός πήρε την πρώτη γνώμη από τον δικό του γιατρό και πήγε στο Μόναχο για τη συνέχιση της θεραπείας. Αισθάνεται ήδη καλύτερα και στόχος του είναι να επιστρέψει στα γήπεδα στις αρχές Μαρτίου, κάτι που δεν είναι εύκολο, αφού μεσολαβεί μικρό χρονικό διάστημα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΖΕΪΜΣ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει ούτε στα Γιάννενα το πρώτο διπλό της σεζόν στο πρωτάθλημα και έχασε εξαιτίας των δικών του τραγικών λαθών στην άμυνα και της κλάσης του Πέδρο Κοντε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για αρκετή ώρα έκανε ανάλυση των λαθών στο Κορωπι και όπως ήταν αναμενόμενο στάθηκε στον τρόπο που δέχθηκε τα γκολ η ομάδα του αλλά και στις χαμένες ευκαιρίες.

«Δεχθήκαμε γκολ από βολέ του τερματοφύλακα που έχει εντολή από τον πάγκο να μη βιαστεί γιατί τελείωνε το ημίχρονο. Είναι δυνατόν;

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι χάνετε ματς που ο αντίπαλος μας κάνει μόνο δυο-τρεις ευκαιρίες κι εμείς σπαταλάμε τις φάσεις τόσο εύκολα και χάνουμε γκολ σε κενή εστία! 

Δεν παίζουμε για να παίζουμε, για να αλλάζουμε πάσες, να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να... διασκεδάζουμε.

Παίζετε για να κερδίζετε, όχι απλώς για να... παίζετε, καταλάβετέ το. Είναι τραγικά τα λάθη που κάνετε και είναι αμαρτία να μην παίρνετε αυτό που αξίζετε». (Πηγή: Gazzetta)



Σχόλια