Βερύκιος: «Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα-Πατέρα και άλλων επιχειρηματιών για τον Παναθηναϊκό»



Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος σε πρωινή εκπομπή του Alpha ανέφερε πως ο Α.Τσίπρας βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Ν.Πατέρα και άλλους επιχειρηματίες ώστε να βρουν λύση για το «αύριο» του Παναθηναϊκού (από το 34:00 και μετά).

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο έχει κάποια δόση αλήθειας. Όμως δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο.

Το ζητούμενο βέβαια είναι πως μπορείς να κολλήσεις όλα τα κομμάτια του παζλ για να δεις τι ισχύει και να μην μιλάμε με θεωρίες...

Την Άνοιξη του 2010 λοιπόν όταν
ξεκίνησε η διάλυση της πολυμετοχικότητας με τους εσωτερικούς πολέμους μεταξύ των μετόχων, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο πραγματικός λόγος διάλυσης ήταν το μπλοκάρισμα του γηπεδικού από τους...κορμοράνους του Τσίπρα στον Βοτανικό.

Toν Σεπτέμβρη του 2011 ο Α.Βγενόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πολύ σημαντικό είναι το γηπεδικό. Εμένα ό,τι και να μου κάνει κανείς με την επικοινωνία, δεν καταλαβαίνω Χριστό. Εγώ είχα δώσει 220 χιλιάδες στον Ερασιτέχνη και δεν μου είχαν δώσει καμία απόδειξη. Μετά από καιρό, ο κ. Κίτσιος μου είχε δώσει ένα χαρτί ότι εισέπραξαν 220 χιλιάδες ως μία προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει περάσει πολλές δεκαετίες και έχουν περάσει τόσοι αθλητές που και αυτοί και οι οικογένειές τους ήθελαν να γίνουν μέλη, αλλά μία κάστα ανθρώπων δεν τους το επέτρεψαν. Αλλά το πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις. Είναι δυνατόν να μην έχεις εγκαταστάσεις να βγάλεις αθλητές, αλλά και να εισπράξεις χρήματα από τις συνδρομές; 

Το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι η πράσινη πολιτεία. Η περιοχή του ΟΑΚΑ. Όχι για να πάει ο Παναθηναϊκός να παίξει μπάλα. Αλλά για να μας παραχωρήσει η πολιτεία την εκμετάλλευση όλων των εγκαταστάσεων. Να φτιάξουμε ένα γήπεδο 45 χιλιάδων θέσεων δίπλα στο ΟΑΚΑ και να ζωντανέψει όλη η περιοχή που είναι ένα νεκρό πράγμα.

Και η πολιτεία να κάθεται να εισπράττει κιόλας. Παρένθεση: Όταν φαινόταν ότι το γήπεδο στο Βοτανικό δεν θα προχωρούσε, είχα πάρει ένα τηλέφωνο τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Και του είχα πει για το ΟΑΚΑ. Μου είχε πει ότι το βλέπει θετικά. Στο πρώτο ραντεβού με έναν άνθρωπό του, είχα ζητήσει και τον κ. Σαμαρά. Και είχαμε δει ότι μας κάνει.

Αποτέλεσμα; Δεν έγινε ποτέ επόμενο τηλεφώνημα. Πρόσφατα είχα δει και δηλώσεις του κ. Τσίπρα που είχε πει ότι δεν έχει καμία αντίρρηση. Θα αξιοποιούσαμε μία περιοχή, με το κράτος αντί να πληρώνει, να εισπράττει. Όταν λοιπόν μας ξεμπλέξει ο κ. Βαρδινογιάννης με το γήπεδο στο Βοτανικό, πιστεύω ότι η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκό θα είναι η πράσινη πολιτεία».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όταν δήλωνε πως η οικογένεια του αποχωρεί από την ΠΑΕ τόνιζε πως ένα από τα μεγάλα του λάθη ήταν οι ενέργειες του στο γηπεδικό.

Τον Νοέμβριο του 2013, η εφημερίδα «Goal News» είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο που έκανε γνωστή την πρόθεση του Δ.Γιαννακόπουλου να πάρει «πακέτο» όλο το ΟΑΚΑ.

Πέρυσι την Άνοιξη, όταν ο Δ.Μπαλτάκος επιβεβαίωνε τις συζητήσεις Κυβέρνησης-Ερασιτέχνη για το γηπεδικό στο Γουδί, ο Δ.Γιαννακόπουλος έβγαζε ανακοίνωση και εκδήλωνε άμεσα ενδιαφέρον για τον Ερασιτέχνη και ζητούσε την παραίτηση του Μπαλτάκου και να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο συνεργασίας για το Γουδί.

Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, ο Δ.Γιαννακόπουλος έκανε γνωστή την πρόθεση του για το «PAO foundation», δηλαδή της Παναθηναϊκής πολιτείας στο ΟΑΚΑ.


Τι θέλω να πω με όλα αυτά...

Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία. Λόγω ιστορίας, λόγω κόσμου και λόγω...γηπέδου. Αν βρεθεί ο επιχειρηματίας που θα εκμεταλλευτεί τις πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες και επιτύχει μια συμφέρουσα συμφωνία με την Κυβέρνηση για την ανέγερση νέου γηπέδου ή την παραχώρηση στρεμμάτων με έτοιμα γήπεδα τότε μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε πως με σωστούς χειρισμούς ο Σύλλογος μπορεί να φέρει λεφτά ή τουλάχιστον να μην βάζει τόσο μέσα έναν επιχειρηματία που θέλει να ασχοληθεί.

Δεν είναι πυρηνική φυσική.

Προφανώς, αν ο Τσίπρας πετύχει μια τέτοια συμφωνία και την διαφυλάξει νομοθετικά ώστε να μην εμφανιστεί το στε και την τορπιλίσει, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι το πιο ελκυστικό και ανεκμετάλλευτο brand στην Ελληνική αγορά (με επιχειρηματική γλώσσα).

Το ερωτηματικό είναι αν αυτή η συμφωνία συνδυαστεί και με...τρίτους τρόπους για διαγραφή χρεών.

Σχόλια