Ποδαρικό με το δεξί


Ο νέος Παναθηναϊκός του Μ.Ουζουνίδη έβαλε την μπάλα κάτω, δημιούργησε ευκαιρίες και εν τέλει έκαμψε την αντίσταση του Πλατανιά με τα δύο εύστοχα πέναλτι του Βιγιαφάνες στο 72' και 92'. Έτσι έκανε ποδαρικό με το δεξί για το 2018 και κέρδισε χρόνο και πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια.


Οι Κρητικοί δεν είναι προφανώς αξιόπιστο δείγμα ανταγωνιστικής ομάδας, μιας και μιλάμε για τον ουραγό του πρωταθλήματος με την χειρότερη άμυνα και επίθεση, όμως οι συνεχείς ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας μας δεν μπορούσαν να εγγυηθούν πως θα είχαμε ένα εύκολο μεσημέρι, ακόμη και στην Λεωφόρο. Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική, κυρίως όμως για τους νέους...ενδεκαδάτους που από εδώ και στο εξής θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα χρειάζονται τέτοια αποτελέσματα για να κερδίζουν χρόνο και να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και συνοχή μεταξύ τους.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Ουζουνίδης παρέταξε μια ενδεκάδα με τους μισούς παίκτες να μην αποτελούν τις πρώτες του επιλογές όταν ξεκίναγε η σεζόν. Πολλοί δε εξ αυτών, ούτε κι οι δεύτερες. Επίσης έβαλε στο παιχνίδι συνολικά 7 Έλληνες, με τους 3 να είναι από τις ακαδημίες του Συλλόγου.

Μέχρι λοιπόν να κλείσουν αυτήν την εβδομάδα και τα τελευταία ζητήματα αποχωρήσεων, ο Ουζουνίδης θα ξέρει με ποιους θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού στο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις στο Κορώπι και ξεκαθάρισαν όλοι τους ρόλους τους. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και όσοι παίκτες θα μείνουν στο ρόστερ δήλωσαν πως θα είναι ετοιμοπόλεμοι για τους επόμενους 5 μήνες. Αυτό το στοιχείο μπορεί ο Ουζουνίδης να το μετατρέψει σε όπλο του και από δω και στο εξής να παρουσιάζει μια ομάδα μαχητών που θα δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Και ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα. Με τα καλά της και τα κακά της. Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε και αυτοί θα φοράνε το τριφύλλι για τον επόμενο καιρό. Οπότε αυτούς θα στηρίζουμε.

Στα του ματς, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το σωστό πέναλτι που ήρθε στο 72' για να σπάσει την άμυνα του Πλατανιά που κατέβηκε στην Λεωφόρο για να μην δεχτεί γκολ και το λανθασμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις για να κλειδώσει το ματς. Η ομάδα είχε επιθετικές τάσεις, δημιούργησε ευκαιρίες, πατούσε περιοχή αλλά για ακόμη μια φορά δεν είχε αποτελεσματικότητα γιατί πολύ απλά δεν έχει έτοιμο φορ. Κάτι που «φωνάζει» από την αρχή της σεζόν.

Κορυφαίος του αγώνα -μαζί με τον Βιγιαφάνες που πέτυχε τα γκολ και είχε διάθεση καθόλη την διάρκεια- ο Μουνιέ που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Επίσης, η αλλαγή του Δώνη (στην θέση του Πίσπα) στο 61' άλλαξε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται πιο επιθετικός μπροστά.

Τώρα, το μενού έχει τον επαναληπτικό του 4-1 με την Λαμία την προσεχή Τετάρτη, με την ομάδα να κυνηγάει ένα καθαρό 3-0 για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Σχόλια