Παναθηναϊκά Νέα: Ο επαναληπτικός με την Λαμία και ο Μολέδο με τον Πάοκ


Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει ένα θαύμα το απόγευμα στην Λεωφόρο για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Μετά το ταπεινωτικό 4-1 στην Λαμία, οι παίκτες του Μ.Ουζουνίδη ψάχνουν «καθαρό» σκορ ή διαφορά άνω των 3 γκολ, για να μην κλείσει άδοξα η φετινή πορεία στην διοργάνωση.

Το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.



ΠΡΟΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΜΟΛΕΔΟ

Ολοκληρώνεται  τυπικά στις επόμενες ώρες, το θέμα της μετακίνησης του Μολέδο απο τους "πράσινους" στους "ασπρόμαυρους". Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ κατευθύνεται για το ραντεβού με τον Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της μεταγραφής. Απ ότι φάνηκε, ο παίκτης πλέον βλέπει θετικά το ενδεχόμενο δανεισμού του στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι και απομένει το κομμάτι των ανταλλαγμάτων που θα λάβει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός βλέποντας πως η Ιντερνασιονάλ δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει κάποιο ποσό στην ομάδα της Αθήνας, περιμένει από τον ΠΑΟΚ να ακούσει το ποσό που είναι διατεθειμένος να δώσει, ενώ είναι δεδομένη και η μετακίνηση των Κάτσε - Κωνσταντινίδη στην ομάδα της Αθήνα εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Από τη στιγμή που ο Μολέδο άλλαξε στάση, είναι πλέον κοινό μυστικό πως οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να βρουν κοινή στρατηγική για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.  (Πηγή: Sdna)


ΚΟΙΤΑΕΙ ΦΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον στα "ραντάρ" του "τριφυλλιού" βρίσκεται (μεταξύ άλλων) κι ένας επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στη Ρωσία, όντας μεταξύ αυτών που εξετάζονται αρκετά σοβαρά από τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για τον 23χρονο (τα έκλεισε τον Σεπτέμβριο) Αντρέι Πανιουκόφ, ο οποίος ανήκει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Φορ, ο οποίος έχει 12 γκολ σε 15 εμφανίσεις με τη β' ομάδα της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι (έχει προπονητή τον παλαίμαχο χαφ Κονσταντίν Ζιριάνοφ), η οποία είναι τρίτη από το τέλος στη 2η κατηγορία της Ρωσίας. Παιδί από τις ακαδημίες της Ντιναμό Μόσχας, το οποίο έχει περάσει όλη την επαγγελματική καριέρα του με δανεισμούς, ακόμη κι εκτός Ρωσίας (Γαλλία, Λιθουανία, Πορτογαλία).

Μεταξύ άλλων έπαιξε και στην κορσικανική Αζαξιό, στην οποία συνυπήρξε για μία ολόκληρη σεζόν (2015-16) με τον Παπέ Αμπού Σισέ, τον Σενεγαλέζο στόπερ του Ολυμπιακού. Ο ένας βέβαια ήταν βασικό στέλεχος, ο έτερος αναπληρωματικό έχοντας σε 25 συμμετοχές (10 στην αρχική 11άδα) 6 γκολ. (Πηγή: Contra)


ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Μία απ' τις ελληνικές περιπτώσεις, πολύ χαμηλού κόστους που παρακολουθούνται με ενδιαφέρον από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και ίσως "παίξει" ακόμη πιο "δυνατά" κατά τη διάρκεια του Γενάρη είναι και ο Σταύρος Τσουκαλάς.

Ο 30χρονος μέσος απέχει ένα βήμα απ' τη λύση της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης και το όνομά του βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού, εφόσον ανοίξει θέμα ενίσχυσης στα χαφ, κατά τη διάρκεια του μήνα. Είτε με αποχώρηση του Χίλιεμαρκ (που θα αποδεσμεύσει ένα σημαντικό ποσό απ' το μπάτζετ), είτε εάν κι εφόσον πωληθεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Εάν πωληθεί άλλωστε, ο αρχηγός του "τριφυλλιού", η όποια αντικατάσταση θα γίνει με μια πολύ χαμηλού κόστους επιλογή και -ει δυνατόν- "ελληνική". (Πηγή: Contra)


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός περνάει τη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του, αφού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η μία προσφυγή "σκάει" μετά την άλλη, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πράσινη", στα ταμεία δεν υπάρχει ρευστό για να καλυφθούν οικονομικά όσοι εργαστούν στην αποψινή αναμέτρηση Κυπέλλου με την Λαμία (10/01, 19:30), ενώ υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με τη διαμονή στη Λιβαδειά το προσεχές Σάββατο στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό (13/01, 19:30) για την 17η αγωνιστική της Super League. (Πηγή: Sport24)


ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Ο Κεντρικός Σύνδεσμος της Θύρας 13 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σήκωσε χθες το απόγευμα πανό κατά του μεγαλομετόχου (;) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ.Αλαφούζου, αναφέροντας:

«110 χρόνια ιστορία, δεν τα λερώνει η δική σου προδοσία. Αλαφούζο φύγε»




ME ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΛΕΜΠΕΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Με τον Φώντα Λεμπέση θα πορευτεί προσωρινά η ανδρική ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού στην έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 που ξεκινάει το Σάββατο, έπειτα από το «διαζύγιο» με τον Νάσο Ηρειώτη.

Σε δήλωση του στο pisina.net o Λεμπέσης ανέφερε «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την πρώτη ομάδα και ευχαριστώ την διοίκηση του Παναθηναϊκού». (Πηγή: Leoforos)


ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ 40 ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΒΕΜΕΡ

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θ βρεθεί ο Παναθηναϊκός για την εκδίκαση της υπόθεσης του Γενς Βέμερ με τους «πράσινους» να προτείνουν λύση αποπληρωμής σε 40 δόσεις.

O Γερμανός δεξιός αμυντικός που αποχώρησε οριστικά από το «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι, κινήθηκε δικαστικά προκειμένου να διεκδικήσει τις οφειλές προς το πρόσωπό του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, ο Παναθηναϊκός χρωστάει στον Βέμερ 500.000 ευρώ και του πρότεινε εξόφληση σε 40 μηνιαίες δόσεις των 12.500 χιλιάδων. Η αντίδραση του Βέμερ ήταν αρνητική σε πρώτη φάση, ωστόσο η τελική ετυμηγορία ανήκει στην ΕΠΟ.

Θυμίζουμε ότι η δυνατότητα αποπληρωμής σε αυτό τον αριθμό δόσεων υφίσταται στο ανενεργό ποδοσφαιρικό μνημόνιο που είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2013 από τις Λίγκες με τον ΠΣΑΠ. (Πηγή: Sdna)


XOYΛΤ: «ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ»

Δηλώσεις στην εφημερίδα «Varnamo Nyheter» έκανε ο Νίκλας Χουλτ, στην οποία υποστήριξε ότι περιμένει νεότερα για το εάν θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει.

«Υπάρχει μια διαδικασία που εξελίσσεται. Ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει, αν θα μείνω τελικά ελεύθερος ή θα φύγω με άλλο τρόπο, αλλά πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα φτάσει ένα μήνυμα που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Ανέφερε αρχικά ο αριστερός αμυντικός των «πρασίνων», ο οποίος συνεχίζοντας τα λεγόμενα του σχολίασε μεταξύ άλλων: «η άδεια για την ομάδα ήταν ως τις 27 Δεκεμβρίου, αλλά η απραξία για εμένα έχει μεγαλώσει τώρα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις».

Ο Σουηδός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι»: «Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν πως υπάρχουν προβλήματα, αλλά εγώ έχω επιλέξει να μην αναφέρομαι σε αυτό πλέον. Είναι κάτι πάντως, στο οποίο χωράει μεγάλη συζήτηση». (Πηγή: Sdna)


ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΕΤΟ-ΕΣΙΕΝ-ΤΟΤΣΕ

Για σημερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των προσφυγών του Τοτσέ, του Λέτο και του Εσιέν, οι οποίοι ζητάνε την καταβολή δόσεων που έχει λήξει.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε από τον Παναθηναϊκό θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Πάντως, από το πράσινο στρατόπεδο υπήρξε επαφή με την δικηγόρο των τριών ποδοσφαιριστών και της ζητήθηκε να μοιραστούν στους ποδοσφαιριστές ένα ποσό άμεσα της τάξεως των 30.000 ευρώ και για τα υπόλοιπα να υπάρξει διακανονισμός που θα αρχίσει από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά...

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα με το τριφύλλι να προσπαθεί για την αναβολή των τριών υποθέσεων, ώστε να μην εκδικαστούν και του αφαιρεθούν βαθμοί.

Σήμερα θα εκδικαστεί και η υπόθεση του Βέμερ και αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού για την εξόφληση των 490.000 ευρώ σε δόσεις. (Πηγή: Sdna)


ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Ο ΛΕΓΕΣ

Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα ο Παναθηναϊκός εξετάζει διακριτικά φθηνές μεταγραφικές λύσεις και μία από αυτές είναι ο Νέρι Λέγες.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Αργεντινό ανασταλτικό μέσο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ομάδα του Νάτσο Σκόκο, Νιούελς Ολντ Μπόις, μετρώντας 9 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν.

Ο Λέγες κυκλοφορεί ελεύθερος και σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και η περίπτωσή του είναι πιθανό να απασχολήσει εφόσον μάλιστα πωληθεί ο Κουρμπέλης και αναζητηθεί παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. (Πηγή: Sdna)


82.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O Παναθηναϊκός έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών κατά του Αντρές Τσάβες, ο οποίος ακόμη είναι παίκτης της ομάδας αλλά δεν έχει γυρίσει στην Αθήνα από τότε που έφυγε χωρίς άδεια για την Αργεντινή.

Όπως αναφέρει η «LiveSport» οι «πράσινοι» ζητάνε να επιβληθεί πρόστιμο στον Τσάβες ίσο με το 10% των συνολικών αποδοχών του, δηλαδή 82.000 δολάρια.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αλκιβιάδης Παπαντωνίου, είπε: «ζητάμε την επιβολή χρηματικής ποινής στον Τσάβες, γιατί στις 29/11 έφυγε από την Αθήνα χωρίς άδεια και ακόμα δεν έχει γυρίσει».

Η έδρα ρώτησε τον κ. Παπαντωνίου αν έχει ενημερωθεί ο παίκτης για το συγκεκριμένο αίτημα, με τον δικηγόρο να απαντάει: «εμείς του κοινοποιήσαμε τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ, καθώς και το έγγραφο που σας καταθέσαμε στην οικία του». (Πηγή: Sdna)


ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ»

«Παίξαμε απαίσια στη Βαρκελώνη. Είναι μία διαφορετική στιγμή τώρα, αλλά το ίδιο και για την Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε καλά, αλλά τώρα είναι στην καλύτερή στιγμή της στη διοργάνωση, καθώς παίζει πολύ καλά καθώς έχει υψηλή ποιότητα στη δημιουργία και στα σουτ, ενώ έχει κάνει πολλές μεγάλες νίκες τον τελευταίο καιρό. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για την απουσία του Κέβιν Σεραφέν: «Είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας, αλλά δεν έπαιξε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και νίκησαν. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες ποιότητας που μπορούν να καλύψουν το κενό του και να παίξουν στο ίδιο επίπεδο. Αυτοί είναι ο Τόμιτς, ο Οριόλα ενώ παίζει και ο Κλαβέρ στο 5».

Για το αν έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα το παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα: «Έχω φίλους εκεί και ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί για χρόνια. Εδώ στην Αθήνα έχουμε μία βραδιά Euroleague με τον κόσμο μας και πιστεύω ότι αν ήταν στη Βαρκελώνη θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα».



Σχόλια