Παναθηναϊκά Νέα: Αποχωρήσεις, Euroleague και Λαύριο


Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΙΟ...ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αν και χρειάστηκε δύο παρατάσεις, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λαύριου στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα που όμοιος του δεν έχει υπάρξει ξανά στην πρόσφατη ιστορία του πρωταθλήματος της Α1.

Με πρώτο σκόρερ το Παππά, το «τριφύλλι» κέρδισε με 120-118 το Λάυριο και διατήρησε παράλληλα το αήττητο που τρέχει φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.


ΤΑ HIGHLIGHTS ΜΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ




ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «120 ΠΟΝΤΟΙ ΑΛΛΑ 17 ΧΑΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ»

«Η αρχή του αγώνα ήταν καθοριστική για την εξέλιξη. Δεχθήκαμε λέι απ, καλάθια και φάουλ σε προσωπικές μονομαχίες, χάσαμε ελεύθερες βολές και μας έβαλαν ένα τρίποντο ενώ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε στην άμυνα. Σιγά σιγά βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση αλλά κάναμε λάθη.

Επιτρέψαμε σε μια ομάδα με ποιότητα όπως το Λαύριο, να βρει ελεύθερα σουτ και να ευστοχήσει. Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή του Λαυρίου και τους παίκτες του για το παιχνίδι που έκαναν. Εμείς κουραστήκαμε για να πάρουμε αυτή τη νίκη που θα μπορούσαμε νωρίτερα, αλλά κάθε φορά κάναμε κι ένα διαφορετικό λάθος.

Βάλαμε 120 πόντους, αλλά με 17 χαμένες βολές που είναι τρομερό, ενώ δεχτήκαμε πολλούς περισσότερους πόντους από όσους θα έπρεπε. Ορισμένες φορές λόγω της ποιότητα του Λαυρίου, άλλες από λάθη που δεν έπρεπε να είχαμε κάνει».


«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΕUROLEAGUE ΚΑΙ Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η κόντρα του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους Τούρκους οπαδούς έγινε θέμα σε ξένα Μέσα ενώ η Euroleague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπεριφορά του Γιαννακόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ως συνέχεια των σχολίων που έγιναν το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο Ιnstagram, η Euroleague θέλει να κάνει σαφές πως θα χρησιμοποιήσει κάθε πιθανό μέσο για να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές από τη διοργάνωση, ειδικά από τη στιγμή που αφορούν το πιο σημαντικό κομμάτι: τους φιλάθλους.

Αποτελεί υποχρέωση του κάθε μέλους της οικογένειας της Euroleague (διοίκηση, παίκτες, προπονητές κτλ) να προστατέψουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον μέγιστο σεβασμό σε όλους όσους ασχολούνται με τη διοργάνωση.
Όλα τα μέλη της Euroleague, από τη στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, επηρεάζουν άμεσα τους φιλάθλους και τους νέους που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τεράστια υπευθυνότητα.

Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανταγωνισμός είναι το κεντρικό κομμάτι της κουλτούρας στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, οι οργανώσεις και τα διοικητικά στελέχη πρέπει να λειτουργούν ως παραδείγματα και να προάγουν τον σεβασμό και τους σωστούς τρόπους, ώστε να κάνουν σίγουρο πως ο αθλητισμός παραμένει ένα μέσο για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσο του πάθους. Και όχι να προκαλούν συγκρούσεις.

Η Euroleague πιστεύει ότι οι τελευταίες συμπεριφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν και βλάπτουν σοβαρά την εικόνα και το κύρος της Euroleague, των συλλόγων της και του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει κερδίσει το παγκόσμιο κύρος τις τελευταίες δεκαετίας βασιζόμενο στην παρουσία του εκτός των παρκέ. H συγκεκριμένη φήμη δεν πρέπει να αμαυρώνεται από αυτές τις συμπεριφορές ενός μόνο ατόμου, που είναι εντελώς αντίθετο σε σχέση με τις αξίες του συγκεκριμένου κλαμπ και της λίγκας.

Η Euroleague έχει ζητήσει από το ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στις επόμενες ημέρες, μετά από σχετική έρευνα, θα υπάρξει η τελική απόφαση. Η Euroleague θα συζητήσει εις βάθος το θέμα στην επερχόμενη συνάντηση όλων των αρμόδιων οργάνων, εκεί όπου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, ο Δ.Γιαννακόπουλος απάντησε λέγοντας:

«Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη καταλαβαίνει ότι εδώ τιμωρείται το θύμα και όχι ο θύτης, διότι ο θύτης είναι χορηγός»


Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 29/1

Μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την Α1 γυναικών, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να προσκαλέσει επίσημα την γυναικεία ομάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Είναι δεδομένο ότι στον Παναθηναϊκό ενοχλήθηκαν και μάλιστα πολύ για το +73 του Ολυμπιακού στο ματς για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Όπως είναι γνωστό οι «ερυθρόλευκες» έκαναν... φύλλο και φτερό τα κορίτσια του «τριφυλλιού» κερδίζοντας το περασμένο Σαββάτο στο κλειστό της Γλυφάδας με 102-29. Κι όλα αυτά με την ομάδα του Παναθηναϊκού να απαρτίζεται κυρίως από νεάνιδες.

Αν συμπεριληφθούν και οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσα μετά το ματς, στις τάξεις της «πράσινης» ΚΑΕ επικράτησε μεγάλη δυσαρέσκεια για όλα όσα συνέβησαν. Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισε να προσκαλέσει επίσημα την ομάδα των γυναικών στο ντέρμπι της Δευτέρας (29/1) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αφού ενόχλησε τους πάντες η αντιμετώπιση που είχαν στο ματς της Γλυφάδας. Μάλιστα τα κορίτσια του Παναθηναϊκού θα καθίσουν και σε περίοπτη θέση, ακριβώς πίσω από τον πάγκο της ομάδας.


ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ

Άμεσα αναμένονται εξελίξεις με πωλήσεις των Ροντρίγκο Μολέντο και Λούκας Βιγιαφάνιες από τον Παναθηναϊκό, που «καίγεται» για ρευστό.

Οι επαφές μεταξύ των «πράσινων» με την Ιντερνασιονάλ έχουν… αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ώρες. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά στην καταβολή των χρημάτων, καθώς οι Βραζιλιάνοι θέλουν να πληρώσουν σε δόσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός θέλει προφανώς όλο το ποσό άμεσα καταβλητέο. Στα χρήματα δύσκολο είναι να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, με το «τριφύλλι» να έχει συνολικό όφελος κοντά στις 300.000 ευρώ, καθώς αναμένεται ο 30χρονος άσος να χαρίσει 150.000 ευρώ από τα οφειλόμενα και άλλα τόσα να δώσει η Ιντερνασιονάλ.

Σε ό,τι αφορά στον Λούκας Βιγιαφάνιες, η Αλάνιασπορ είναι σε παζάρια με τον Παναθηναϊκό. Αρχικά οι Τούρκοι πρόσφεραν 700.000 ευρώ, οι «πράσινοι» αξιώνουν να πάρουν πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει στα χέρια του μια απίστευτη πρόταση από την ομάδα των Μανιάτη και Τζαβέλλα, καθώς προσφέρει 2,5 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο. Δηλαδή από τις περίπου 250.000 ευρώ που εισπράττει τώρα ετησίως, θα πάει κοντά στις 830.000 ευρώ το χρόνο. Αν βρεθεί η χρυσή τομή εκτιμάται πως ο Βιγιαφάνιες θα χαρίσει κι αυτός ένα μέρος από τα οφειλόμενα για να βοηθήσει στην επίτευξη του deal.


ENΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΓΚΒΑΛ

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει ακόμα κάποιες περιπτώσεις επιθετικών με το μικρότερο δυνατό κόστος για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και ο 22χρονος Σουηδός στράικερ, Γκούσταβ Ενγκβαλ, συλλέγει πληροφορίες για το τριφύλλι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA  ο 22χρονος διεθνής με την Σουηδία (2 συμ. με την ανδρών και 19 συμ. με 4 γκολ στην U21) επιθετικός ρώτησε τον πρώην πράσινο «κίπερ» και νυν συμπαίκτη του στην Μπρίστολ Σίτι, Λουκ Στιλ, για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: το σύλλογο, τον προπονητή και τις ποδοσφαιρικές συνθήκες που υφίστανται για να διαπιστώσει εάν το περιβάλλον θα ευνοήσει το ίδιο και την εξέλιξη της καριέρας του.

Ο Στιλ είναι προφανές (όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαφημίζει το τριφύλλι) ότι θα του είπε τα καλύτερα, αλλά και την τραγική οικονομική κατάσταση, την ίδια στιγμή που η Μπρίστολ Σίτι έχει αποφασίσει να τον δανείσει μέχρι το καλοκαίρι, με τα τοπικά Μέσα να κάνουν αναφορά ενδιαφέροντος της Πλίμουθ.

Ο δε Σουηδός ατζέντης του παίκτη, Περ Γιόνσον, απάντησε λακωνικά: «no comment, ask Panathinaikos. Thank you very much…», στο σχετικό ερώτημα του SDNA. Ο Ενγκβαλ, που θα κλείσει τα 22 του χρόνια στις 29 του Απρίλη, έχει ύψος 1.84 και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Αγωνίστηκε στην Γκέτεμποργκ από πολύ μικρός (16 χρονών) έχοντας 16 γκολ σε 64 συμμετοχές από το 2012 έως το 2016.


ΕΝΓΚΒΑΛ: «ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»

«Είναι ένας ελκυστικός σύλλογος ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς φαίνεται πως ο σύλλογος περνάει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλά είναι ωραίο που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή μου», ανέφερε αρχικά στην aftonbladet ο Ένγκβαλ.

Σε ερώτηση για το αν εξαρτάται από τον ίδιο μια πιθανή μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό ο Σουηδός άσος φάνηκε αναποφάσιστος. «Είναι καλή ερώτηση. Το ενδιαφέρον ήρθε γρήγορα και θα πρέπει να το συζητήσω με τον ατζέντη μου. Μπορεί να είναι ένα καλό βήμα, αλλά την ίδια στιγμή δεν είμαι τόσο ζεστός στο να πάω κάπου ξανά δανεικός».


ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου το «τριφύλλι» να βάλει λεφτά στο ταμείο του είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Η Μαλίν είναι η ομάδα που έχει καταθέσει πρόταση για τον μπακ του Παναθηναϊκού και η νέα βελτιωμένη πρόταση των Βέλγων φέρεται να φτάνει στις 500.000 ευρώ.

Πάντως, για τον «Κούλι» έρχεται και άλλη μία ομάδα στη λίστα με τους μνηστήρες. Σύμφωνα με αναφορές του αθλητικού Τύπου η Λέγκια Βαρσοβίας ενδιαφέρεται για τον ακραίο οπισθοφύλακα από το Μάλι, ενώ και ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αντίρρηση για τους Πολωνούς οι οποίοι βρίσκονται πρώτοι στο πρωτάθλημά τους και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση στο Champions League.

Σχόλια