Παναθηναϊκά Νέα: Ήττα στην Βαλένθια, μεταγραφή Οικονόμου και Ολυμπιακός για Χουλτ


Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...

ΗΤΤΑ-ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Την ήττα με 67-63 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Βαλένθια από την τοπική ομάδα στην αυλαία του πρώτου γύρου της Euroleague. Έτσι οι «πράσινοι» με πρώτο σκόρερ τον Λοτζέσκι στο χθεσινό ματς ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό με ρεκόρ 10-5 και τερμάτισαν στην 3η θέση.

Δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63.

Βαλένθια (Βιντορέτα): Τόμας (0/3 σουτ, 4 ριμπάουντ), Αμπάλντε 4, Βαν Ρόσομ 4, Ρούντεζ 2 (1/6 σουτ), Ντούμπλιεβιτς 11 (1), Μαρτίνεθ 4, Πλάις 13 (6/9 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκριν 21 (2/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5/5 βολές), Ντόορνεκαμπ 8 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 6 λάθη, 4 τάπες), Ρίβερς 7 (1/7 τρίποντα), Παππάς 3 (1), Ντένμον 10 (2), Γκιστ 3, Βουγιούκας 8 (4/5 δίποντα), Λεκαβίτσιους 4 (1/5 σουτ, 2/2 βολές), Γκάμπριελ, Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 17 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Αντετοκούνμπο.


ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια μία από τις χειρότερες φετινές και έδωσε έμφαση στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, στις λίγες ασίστ και στα πολλά λάθη. Συγκεκριμένα, σχολίασε:

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν παίξαμε καλά απόψε. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα για πολλή ώρα αλλά σε πολλές περιπτώσεις που είχαμε πλεονέκτημα δεν σκοράραμε, είχαμε πολλά προβλήματα στα αμυντικά ριμπάουντ και μας έβαλαν πολλούς πόντους από αυτά. Ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας μέχρι στιγμής.

Είχαμε μόνο 10 ασίστ και 15 λάθη, τα οποία είναι πολλά για μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Δεν έχω ιδέα για τον Παππά. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Στη συγκεκριμένη φάση χάσαμε το αμυντικό ριμπάουντ λόγω του τραυματισμού του Παππά και δεχτήκαμε στη συνέχεια της φάσης τρίποντο, που ήταν πολύ σημαντικό σουτ για την εξέλιξη του αγώνα. Όταν δεν έχεις τύχη, μερικές φορές χάνεις και αυτό συνέβη σε εμάς απόψε».


ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΟΓΚΑΣΤ

Λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Βαλένθια ο Νίκος Παππάς αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ.

Ο 27χρονος γκαρντ "λαβώθηκε" σε προσπάθεια να εξασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ των γηπεδούχων, "προσγειώθηκε" όμως στο πόδι του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γυρίσει ο αστράγαλος του δεξιού ποδιού και να πει "αντίο" στην αναμέτρηση, με 2'17'' για το φινάλε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ο Νίκος Παππάς υπέστη διάστρεμμα με την κατάστασή του να επανεκτιμάται από το ιατρικό επιτελείο την Παρασκευή (29/12).

Αντίστοιχο πρόβλημα αποκόμισε κι ο Ζακ Όγκαστ, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 4'28'', μετρώντας 2 πόντους (με 1/2 δίποντα) και 4 ριμπάουντ. (Πηγή: Sport24)


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΙΒΕΡΣ: «ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΡΕΛΕΣ»

O Κέι Σι Ρίβερς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει περίπου 2 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα... Έχασε, όμως, το λέι απ κι ο Παναθηναϊκός εν τέλει ηττήθηκε με 63-67 από τη Βαλένθια, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Όπως φαίνεται, αυτό προκάλεσε την αντίδραση αρκετών φίλων των "πράσινων", με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να δεχτεί ορισμένα αρνητικά μηνύματα. Μηνύματα στα οποία απάντησε μέσω Instagram...

«Πραγματικά με πείραξε αυτή η ήττα, είχα την ευκαιρία μου και δεν τα κατάφερα. ΑΛΛΑ μη μου στέλνετε τρέλες και ασυναρτησίες. Αντιμετωπίζω σαν άντρας τις ήττες μου και αντιδρώ μετά από αυτές. Δεν χρειάζομαι χορωδία από τον εξώστη», ανέφερε ο Ρίβερς σε Insta Story, που, όμως, κατέβασε μετά από μερικές ώρες. (Πηγή: Sport24)







Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΓΚΛΕΝΤΟΝ ΣΤΟ TWITTER: «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ»



ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ...ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ιατρικά τεστ περνάει σήμερα ο Βαγγέλης Οικονόμου, που χθες πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, συμφώνησε και μίλησε και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δηλώνοντας έτοιμος να παίξει άμεσα, αφού έκανε προπονήσεις.

Οι μεταγραφές που θα κάνει ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο θα είναι και λίγες και με χαμηλό κόστος και σε θέσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη. Μία θέση, που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, είναι του στόπερ, αφού αποχωρεί ο Μολέδο, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να βρει την επόμενη ομάδα του και ήδη έχει φύγει και ο Κουτρουμπής. (Πηγή: Leoforos)


TEΛΙΚΑ...ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε αναζήτηση χρημάτων για να βγει η χρονιά. Υπολογίζεται πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις για να αντεπεξέλθει η ΠΑΕ στις πολλές υποχρεώσεις που υπάρχουν και να μην πέσει στα βράχια, ωστόσο οι οφειλές σε παίκτες έχουν φέρει τη διοίκηση σε άσχημη διαπραγματευτική θέση. 

Η πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη, αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα την ήθελα αγωνιστικά για κανέναν λόγο θεωρώντας τον απαραίτητο, μοιάζει αναπόφευκτη και αναγκαία. Κι αυτό γιατί μοιάζει ως η μοναδική λύση για να μπουν καλά λεφτά στα ταμεία, ίσως και πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, ο Ροντρίγκο Μολέντο δύσκολα θα φέρει πρόταση άνω των 500.000 ευρώ δεδομένου ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, για τον δε Νίκλας Χουλτ υπάρχει η προσφυγή του παίκτη που θα επιδιώξει εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Όσον αφορά στον Λούκας Βιγιαφάνιες, εφόσον πωληθεί ο Κουρμπέλης ο Αργεντινός δεν θα παραχωρηθεί. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να φέρει καλή πρόταση, δεδομένου ότι πιάνει και θέση ξένου. (Πηγή: Sportfm)


B.KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΧΟΥΛΤ»

Συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην περίπτωση Χουλτ τονίζοντας πως ο Σουηδός αμυντικός δεν έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος από τώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για:

-το φημολογούμενο ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων για τον Χουλτ: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα. Ακόμη στα γραφεία μας δεν έχει έρθει η προσφυγή. Άλλωστε, πληρώθηκε ο παίκτης και δεν υπάρχει εκκρεμότητα». 

-το αν ο παίκτης μπορεί να μείνει ελεύθερος: «Πώς να μείνει ελεύθερος; Τα χρήματα που εμφανίζεται να διεκδικεί είναι σε βάθος χρόνου. Ο παίκτης είναι πληρωμένος και δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος. Έχει συμβόλαιο ως τον Μάιο του 2019. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Να γνωρίζουν οι μάνατζερ πως οι παίκτες δεν είναι πρόβατα που ο κάθε μάνατζερ τους πάει όπως θέλει». 

-το αν θεωρεί unfair τις κινήσεις άλλων ομάδων να ενδιαφέρονται για παίκτες του Παναθηναϊκού: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Το τι θα πω εγώ ή ο κάθε παράγοντας είναι προσωπική εκτίμηση. Το να θέλουν να πάρουν παίκτες από τον Παναθηναϊκό επειδή έχει προβλήματα, ας το κάνουν αρκεί να είναι ελεύθεροι οι παίκτες. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε παίκτες να διαπραγματεύονται έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου τους». 

-τον Χουλτ: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, βέβαια, δεν ήταν τόσο καλός. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε το δικαίωμα να δείξει τα προσόντα του. Αν πήγαινε σε υποδεέστερη ομάδα, δεν θα ήταν τόσο καλός όσο τώρα».


ΒΕΛΓΙΚΑ ΜΜΕ: «ΠΑΟΚ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΧΟΥΛΤ»

Στο ενδιαφέρον ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακού για τον Νίκλας Χουλτ αναφέρονται οι Βέλγοι, βάζοντας στο... κόλπο και τουρκικούς συλλόγους.

Ο Σουηδός μπακ του Παναθηναϊκού κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος και βελγικό δημοσίευμα -με αφορμή το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ- βάζει στο κόλπο της απόκτησής του Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, αλλά και τους Τούρκους.  

«Ο Νίκλας Χουλτ, Σουηδός αριστερός μπακ που έχει συνδεθεί με την Άντερλεχτ, θέλει να βάλει τέλος στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο ατζέντης του, ωστόσο, δεν έχει ακούσει κάτι για την Άντερλεχτ, αλλά για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και δύο τουρκικούς συλλόγους», σημειώνει η «nieuwsblad.be». (Πηγή: Sdna)

Σχόλια