«Βόμβα» Βετάκη για εντολές να ανεβάζει άρθρα για Πατέρα και Παναθηναϊκό


Εντύπωση προκαλούν όσα έγραψε σε σημερινό του κείμενο ο δημοσιογράφος Σ.Βετάκης με αφορμή την απόλυση του από την νέα ιδιοκτησία του ΔΟΛ, του Β.Μαρινάκη.

Για όσους δεν γνωρίζουν -και σύμφωνα με τα γραφόμενα του εν λόγω δημοσιογράφου- η νέα διοίκηση του ομίλου ζήτησε από τον Βετάκη να παραιτηθεί από το sdna (επειδή προφανώς κάνει πόλεμο στον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ), με τον τελευταίο να μην...ενδίδει.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε και αποκαλύπτει ο Βετάκης, είναι πως μετά την παραίτηση του Αλαφούζου, του ζητήθηκε να γράψει κείμενα που θα πιέζουν τον Ν.Πατέρα να επιστρέψει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά το εν λόγω απόσπασμα από το κείμενο του, που δημοσιεύτηκε στο SDNA:


«Όταν επί 29 χρόνια η ελευθερία της έκφρασης ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, ακόμη και αν πήγαινε  κόντρα στην πολιτική του Οργανισμού (ΥΓ2), η νέα γραμμή ξενίζει. Ενίοτε σοκάρει, όπως το βράδυ της ανακοίνωσης του Γιάννη Αλαφούζου για την αποχώρηση του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που για πρώτη φορά φθάνει στα χέρια σου ραβασάκι για το ποιον θα εγκαλέσεις να βγει μπροστά και να βάλει λεφτά. Εγώ δηλαδή να πω ότι έχει υποχρέωση (!) ο Πατέρας, ο κάθε Πατέρας, να πράξει τα δέοντα και να αποδείξει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό; »

Με άλλα λόγια, ο Μαρινάκης ζητούσε να ασκηθεί πίεση στον Πατέρα για να επιστρέψει στον Σύλλογο. Γιατί; Αυτό είναι κάτι μάλλον που το γνωρίζουν οι δύο τους...και μια προσωπική τους κόντρα, που έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια από επίπεδο ομάδων.

Η ιστορία κρίνει και θα κρίνει κατά το πόσο επωφελής ήταν η παρουσία του Πατέρα στην ομάδα, όπως και κατά το πόσο πειστική η αποχώρηση του.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη του Βετάκη, μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερη ανάγνωση διάφορων γεγονότων που έλαβαν χώρα στα τέλη Σεπτέμβρη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

21/9/2017: 

Ο Γ.Αλαφούζος ανακοινώνει την αποχώρηση του από τα διοικητικά της ομάδας.

Ο Σ.Βετάκης παίρνει..γράμμα να ανεβάσει άρθρα για Πατέρα.

Τα parapolitika ανεβάζουν άρθρο (δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του Αλαφούζου) με τίτλο «Επιστροφή Πατέρα στον ΠΑΟ-Η μεγάλη απόφαση»

25/9/2017

Ο Α.Κούγιας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 fm δηλώνει ότι: «Ο Παναθηναϊκός θα δώσει αγώνα επιβίωσης, έχει τεράστιο πρόβλημα και κινδυνεύει με διάλυση. Η ηρωική οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει μείνει μόνη της, υπάρχει μια τεράστια διαμάχη μεταξύ Γιαννακόπουλου και μεταξύ τους δήθεν Παναθηναϊκάρας της Θύρας 13. Υπάρχει κόντρα μεταξύ Γιαννακόπουλου και Πατέρα, οι ανακοινώσεις των οργανωμένων είναι γραμμένες από τον Πατέρα. Αυτός θέλει να πάει ο Παναθηναϊκός στο Α΄τοπικό της Αθήνας για να μπει στην ομάδα και την διαχειριστεί, γιατί τώρα δεν μπορεί να προσφέρει δεν έχει τόσα χρήματα. Ο Γιαννακόπουλος θέλει να καθαρίσει τα πράγματα για αυτό κάλεσε τους Παναθηναϊκούς να συνεισφέρουν τα 80 εκατ. ευρώ που υπάρχουν χρέη».

26/9/2017



Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται με τον Σύλλογο. 

Γιατί να μην ενδιαφέρεται κανένας; Γιατί να μην δημοσιοποιούνται αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας, σε ποιους και για πότε; Γιατί όσο απότομα επανήλθε στο προσκήνιο το γηπεδικό για το Γουδί, τόσο απότομα εξαφανίστηκε;

Προφανώς, το παιχνίδι που παίζεται ξεπερνάει τον Παναθηναϊκό. Είναι διαχειρίσιμο να έχουν τον Σύλλογο κλινικά νεκρό, αλλά κανένας δεν τολμάει να τον διαλύσει γιατί τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες και πολυεπίπεδες. 

Ο κόσμος οφείλει να απομονώσει τα γεγονότα, να τα καταγράψει με χρονική σειρά και να κάνει τους ανάλογους συσχετισμούς.


ΥΓ: Ο Αχαρναϊκός παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τρώει συνεχείς μηδενισμούς για χρέη τις τελευταίες εβδομάδες...

ΥΓ2: Οι δημοσιογράφοι ξέρουν και δεν μιλάνε. Όχι όλα, αλλά ξέρουν.

ΥΓ3: Αν με ρωτούσε κάποιος πως θα...έβγαζα τις "ομάδες", θα ισχυριζόμουν πως ο Πατέρας δεν έχει κακές σχέσεις με την οικογένεια ή τουλάχιστον όχι τέτοιες ώστε να έρχονται σε αντιπαράθεση μέσω τρίτων. Όταν όμως σκέφτομαι πως το εν λόγω διάστημα που εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο ο Πατέρας μέσω δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν με την έσχατη προδοσία για τον Σύλλογο, ήταν η ίδια περίοδος με την μαζικές αναφορές στην οικογένεια και την εκ νέου αγιοποίηση της, μάλλον ο άνωθεν ισχυρισμός μου θα ήταν λάθος..



Σχόλια