Σε δίκη για τα στημένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Μαρινάκης!


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι 27 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι από το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου και επίσημα κατηγορούμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για κακούργημα αλλοίωσης αποτελεσμάτων και για πλημμέλημα σύστασης συμμορίας.

Η απόφαση που παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συνολικά 27 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάρθηκε με ψήφους 2-1, καθώς μειοψήφησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών κ. Σταμαδιάνος, ο οποίος εισηγήθηκε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Και το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η μη ομοφωνία στην έκδοση μιας τόσο σοβαρής δικαστικής απόφασης αποτελεί σπάνιο αν όχι πρωτοφανές φαινόμενο στη νομική ιστορία της χώρας

Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα!

Το πολυαναμενόμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι τριγμοί θα το ταρακουνήσουν συθέμελα!

Πρώτα απ’ όλα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ο πρόεδρός και ιδιοκτήτης του θα χρειαστεί να αποχωρήσει, όχι απλά από την προεδρία, αλλά και από την μετοχική σύνθεση του συλλόγου, αφού βάσει νόμου δεν μπορεί να κατέχει μετοχές από την στιγμή που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα.

Από εκεί και πέρα, και ενώ θα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για το ποινικό δικαστήριο (σίγουρα εντός 2018), θα πρέπει απαραιτήτως να κινηθεί και η αθλητική δικαιοσύνη!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ απαιτείται πλέον να ζητήσει το βούλευμα, ώστε να παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, όχι μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (που θα δικαστούν και στο ποινικό), αλλά και οι ομάδες που εμπλέκονται στην δικογραφία!






Σχόλια