Πόσο παράλογοι είμαστε;


Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Άεκ. Καταστροφή. Ντροπή. Διασυρμός. Ξεφτίλα. Να πάρουν πόδι οι άνιωθοι. Να πάρει πόδι και ο άσχετος στον πάγκο.

Αποκλειστήκαμε από την Άεκ ωρέ! Επιτρέπεται;;

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αποκλείστηκε από την Άεκ. Θα μείνει εκτός τελικού μετά από 13 χρόνια. Δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το έβδομο συνεχόμενο Κύπελλο. Να κατακτήσει το δέκατο ένατο συνολικά. Αυξάνονται επίσης οι πιθανότητες να μην κερδίσει έστω έναν τίτλο μετά από 23 χρόνια.


Προφανώς και επιτρέπεται να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από την Άεκ. Ίσως να έχουμε ξεχάσει την "γεύση" ενός εγχώριου αποκλεισμού και για αυτό να φέρνουμε την καταστροφή.

Όμως για ποιο λόγο να μην επιτρέπεται ο πολύ πιο ακριβός Παναθηναϊκός, με βλέψεις για το Final 4 της Euroleague, να μείνει εκτός από την Άεκ; Από πότε επιτρέπεται το "δεν επιτρέπεται" στον αθλητισμό;

Κάποτε δεν θα συνέβαινε; Όχι; Γιατί; Δεν είναι παράλογο να περίμενουμε μόνο νίκες και τίτλους;

Κι επειδή συνέβη το...απαγορευμένο, τι; Έγιναν ξαφνικά όλοι οι παίκτες άχρηστοι; Και κυρίως ο μαέστρος Τσάβι που πήρε πέρυσι με εμφατικό τρόπο το πρωτάθλημα με μειονέκτημα, έγινα σήμερα Πασχάλης, ανίκανος και επικίνδυνος;

Όντως θεωρούμε άχρηστους παίκτες που θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα; Όντως θεωρούμε ανίκανο έναν προπονητή που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του και ανήκει στην Ευρωπαϊκή ελίτ την τελευταία δεκαετία;

Αλήθεια, πόσο παράλογοι και μηδενιστές γινόμαστε;

Επειδή συνήθως δεν χάνουμε στο μπάσκετ, το θεωρούμε ντροπή όταν συμβαίνει;

Το αντιλαμβάνομαι γιατί το ίδιο συμβαίνει, από την ανάποδη όμως, στο ποδόσφαιρο. Επειδή συνήθως δεν κερδίζουμε, θεωρούμε ιστορική επιτυχία μια νίκη στην έδρα μας επί του Ολυμπιακού και αρχίζουμε τα ole. Όμως είναι παράλογο..

Η ζωή έχει τα πάνω της, έχει και τα κάτω της. Έτσι και ο αθλητισμός. Και αυτοί που κατέχουν τις θέσεις στο ρόστερ και στον πάγκο της ομάδας έχει αναγνωριστεί η αξία τους από όλη την Ευρώπη.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στην επιτυχία και την αποτυχία, όπως κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να μην τραβήξει κάποιες φορές. Αυτά είναι τα φυσιολογικά. Τα παράλογα έχουν να κάνουν με ανοχή σε συμπεριφορές που δεν τιμούν το έμβλημα της ομάδας και δεν αντιπροσωπεύουν το ήθος της.

Ας χαλαρώσουμε λοιπόν...έχουμε πάρει τόσες χαρές από το μπάσκετ...δεν έγινε και κάτι να πάρουμε και μερικές πίκρες.


ΥΓ: Οι ίδιοι που κράζουν τον Πασκουάλ, μπορεί χθες να έκραζαν τον Πεδουλάκη, προχθες τον Τζόρτζεβιτς, παραπροχθές τον Ιβάνοβιτς και να ζητούν συνεχείς αλλαγές προσώπων, για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» τους για...αίμα. Είναι παράλογο, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη. Εδώ, ακόμη και άτομα όπως τον Ομπράντοβιτς έχουν προσπαθήσει να απαξιώσουν και να μηδενήσουν.

Σχόλια