H χειρότερη εκτός έδρας επίδοση των τελευταίων 37 ετών!

Σεζόν 1980/81 και ο Χ.Ρ.Ρότσα σε μια προσπάθεια του για γκολ στην Νέα Σμύρνη

Σε «ασθένεια» κοντεύει να εξελιχθεί η εκτός έδρας αδυναμία του Παναθηναϊκού να πάρει το τρίποντο της νίκης. Mετά από 10 αγωνιστικές, η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη έχει κάνει 5 ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτός των τειχών της Λεωφόρου και με την σημερινή ήττα στην Τρίπολη έκανε αρνητικό ρεκόρ 37ετίας!


Ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα έχει μαζέψει συνολικά 2 βαθμούς σε Χανιά, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Λαμία, Τρίιπολη και για να βρούμε αντίστοιχη επίδοση πρέπει να πάμε πίσω, στην σεζόν 1980/81, όταν η ομάδα είχε περάσει στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αλλά δεν βρει ακόμη αγωνιστική ηρεμία.

Τότε είχαμε φέρει πάλι 2 ισοπαλίες (Όφη, Πανσεραϊκό) και 3 ήττες (Πας Γιάννινα, Άρη, Πάοκ) σε 5 εκτός έδρας αγώνες και είχε αργήσει πάρα πολύ η στιγμή που η ομάδα θα γευόταν την χαρά της νίκης εκτός Λεωφόρου. Συγκεκριμένα χρειάστηκε να φτάσουμε στην 26η αγωνιστική για να κερδίσουμε τον Ατρόμητο με 0-2 στο Πειρστέρι.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, όμως ελοχεύει ο κίνδυνος ιστορικού αρνητικού ρεκόρ. Αν την μεθεπόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός ηττηθεί τότε θα πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ιστορία του...

Σχόλια