«Αυτοκτονία» στη Βιτόρια


Η «κατάρα» των εκτός έδρας αγώνων καλά κρατεί. Ο Παναθηναϊκός αν και παρουσιάστηκε όσο σοβαρός χρειαζόταν για να πάρει το πρώτο του διπλό στην φετινή Euroleague, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το +5 που βρισκόταν μισό λεπτό από το τέλος και έκανε δώρο στην Μπασκόνια την πρώτη φετινή νίκη της.

Με τρίποντο στα 28'' οι Ισπανοί μείωσαν στον πόντο, στην επόμενη επίθεση δεν δόθηκε καθαρό φάουλ σε διείσδυση του Παππά και στην αντεπίθεση οι παίκτες της Μπασκόνια πήραν την νίκη στο 1''.



Όσο θετική είναι η ενέργεια που δίνει στον Παναθηναϊκό το ΟΑΚΑ, τόσο αρνητική είναι η "εξάρτηση" στην έδρα του. Αν και η ομάδα αντιμετώπιζε σωστά το ματς, στο τέλος κατάφερε να τα χαλάσει όλα και να μην πάρει ένα διπλό που δεν υπήρχε λόγος να το πετάξει.

Ο Παναθηναϊκός έχει τα δυνατά του σημεία, έχει και τις αδυναμίες του. Καμία σεζόν δεν κρίνεται τον Νοέμβρη. Καλό είναι να βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά σε καμία περίπτωση τέτοιες ήττες δεν είναι τελεσίδικες.

Αν μπορούσα να κάνω ένα πιο γενικό σχόλιο για το τμήμα μπάσκετ είναι πως η ομάδα φαίνεται να έχει χάσει το Ευρωπαϊκό της «μέταλλο» από τον πέμπτο αγώνα της προημιτελικής φάσης στην Βαρκελώνη το 2013. Από το τρίποντο του Διαμαντίδη και μετά που είχε φέρει την σειρά στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός φαίνεται σαν να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά΄τα μεγάλα εκτός έδρας ματς. Κι ας μην ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το σημερινό. Αλλά είναι δεδομένο πως αν δεν μάθει να κερδίζει στα εκτός με μέτριες εμφανίσεις απέναντι σε τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους, τότε η ιστορία δεν μπορεί να τραβάει πέρα από αποκλεισμούς στους 8.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΤΑ 9'' ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ +1:

Σχόλια