Που πήγε το 1,5 εκατομμύριο που μαζεύτηκε από τον κόσμο για την ανακαίνιση της Λεωφόρου;


Δευτέρα 16 Μαϊου 2015...ο ΣΚΑΪ διοργανώνει τηλεμαραθώνιο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου με τον Γιάννη Αλαφούζο παρόντα, να δηλώνει στην αρχή της εκπομπής πως το ποσό που είχε μαζευτεί μέχρι εκείνη την στιγμή να ανέρχεται στις 530,150 ευρώ.

Με την βραδινή εκπομπή να κρατάει για ώρες, το ποσό μαζευόταν και ξεπέρασε το 1,500,000 ευρώ με τον κόσμο να πιστεύει και να βοηθά οικονομικά το εγχείρημα της νέας Λεωφόρου.




Τελικά η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ, αφού η Πολεοδομία δεν έδωσε ποτέ την οικοδομική άδεια για την επέκταση των εξεδρών στην Τσόχα και την Αλεξάνδρας και των πύργων στα κόρνερ κι ας δήλωναν από την ΠΑΕ πεπεισμένοι πως θα την πάρουν, αφού ο φάκελος που είχαν καταθέσει ήταν υπερπλήρης.

17 μήνες μετά, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατασκεύασε μόνο τις σουίτες στα επίσημα και άλλαξε τα καθίσματα σε μερικές θύρες.

Σημερινό δημοσίευμα της Sportime αναφέρει πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει λεφτά στην εταιρία που της παρείχε 1.000 νέα καθίσματα (1.857 ευρώ από τα 9.932,25 ευρώ)!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα...

Τελικά τι απέγιναν τα περισσότερα από 1.500.000 ευρώ που μαζεύτηκαν για την Λεωφόρο;

Πήγαν όλα για τις σουίτες;

Αν ναι, να θυμίσω 2-3 στοιχεία:

1. Το κόστος για τις σουίτες ήταν κοντά στις 500.000 ευρώ.

2. Οι σουίτες είναι 16 και σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ οι 12 εξ αυτών είχαν ήδη ενοικιαστεί για δύο χρόνια και 150.000 ευρώ η κάθε μία. Με άλλες δύο να είναι κι αυτές έτοιμες να νοικιαστούν και μόλις μια να κρατάει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Μας μένει χοντρικά λοιπόν, μια...κάβα ενός εκατομμυρίου. Τι έγιναν αυτά τα λεφτά; Πήγαν στα καθίσματα, το βάψιμο του και την μόνωση συγκεκριμένων θυρών;

Και εκτός από το 1.500.000 ευρώ που μαζεύτηκε δημόσια σε τηλεμαραθώνιο, υπάρχει και ένα πιο παλιό ζήτημα με τις αποδείξεις των εισιτηρίων αγώνων που μέρος των χρημάτων πήγαινε για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Πόσα μαζεύτηκαν από εκεί και για ποια ανακατασκευή δόθηκαν; Της 13 με τα πλεξιγκλάς και τα σκοινιά;

Φαντάζομαι είναι εύλογες οι παραπάνω απορίες...ειδικά για μια ΠΑΕ που σχεδόν κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει στα γραφεία της.


ΥΓ: Και κάτι τελευταίο...πρωτοσέλιδο ΠΡΑΣΙΝΗΣ στις 17/5/2016, την επομένη του τηλεμαραθωνίου...



Σχεδόν ένα χρόνο μετά από αυτό το πρωτοσέλιδο, ο Δ.Γιαννακόπουλος εξαπέλυε επίθεση στον Ερασιτέχνη που αποφάσισε να κοιτάξει την λύση για το Γουδί, επειδή όπως είχε αποκαλύψει, έκαναν συζητήσεις ΚΑΕ-Ερασιτέχνης με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ, για μετακόμιση του Συλλόγου στο ΟΑΚΑ. Αυτές οι συζητήσεις έγιναν την Άνοιξη του '16, δηλαδή λίγο καιρό πριν την απόφαση του Γ.Αλαφούζου να ανακαινίσει την Λεωφόρο, με την εφημερίδα του Δ.Γιαννακόπουλου να αποθεώνει την προοπτική αυτή.

Μόνο σε εμένα φαίνεται περίεργο;

Σχόλια