Όταν διώχνεις όλα τα γκολ σου...


Όποιος παρακολουθεί φέτος τον Παναθηναϊκό του Μ.Ουζουνίδη είναι λίγο-πολύ συγκεκριμένα τα συμπεράσματα που βγάζει για μια ομάδα που δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κριθεί αγωνιστικά, ελέω των ιστορικών εξωαγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Όμως τα χαρακτηριστικά που έχει η φετινή ομάδα και γίνονται αντιληπτά ολοένα και περισσότερο ανά αγωνιστική, έχουν να κάνουν και με τα «εγκλήματα» που έγιναν το καλοκαίρι.


Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είναι μια ομάδα που δεν δέχεται γκολ στην έδρα της, δεν κάνει γκολ εύκολα, βγάζει με τον καιρό αυτοματισμούς κυρίως στο κέντρο, αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή όμως...όμως, αν και έχει επιτέλους έναν παίκτη -Χίλιεμαρκ- που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις από στημένα, να βγάλει κάθετες πάσες -μαζί με τον Βιγιαφάνες-, δεν έχει ένα ποιοτικό και κυρίως γρήγορο φορ.

Παρακολουθώντας τον αγώνα με την Λαμία, παρατηρούσα στο δεύτερο ημίχρονο έναν Παναθηναϊκό που έβγαζε νεύρο, κουβάλαγε την μπάλα μέχρι απέναντι αλλά στο τέλος παρέμενε απελπιστικά ακίνδυνο με τον Μόλινς να είναι λίγος και έρημος. Κι ας έβαλε το γκολ της ισοφάρισης κι ας πήγε να το κλέψει στις καθυστερήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός πάει να τρέξει την σεζόν με δύο φορ και τώρα βασικός παίζει, η περυσινή τέταρτη επιλογή του ίδιου προπονητή.

Και είναι κρίμα γιατί φαίνεται πως η ομάδα έχει δουλέψει στην κυκλοφορία της μπάλας και έχει αυξημένες δυνατότητες σε χέση με πέρυσι να δημιουργήσει φάσεις.

Όμως για τα πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση και αυτή έρχεται από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν είναι παράδοξο και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, η αδυναμία της ομάδας να σκοράρει. Οι «βίαιες κινήσεις» που έγιναν, έδιωξαν τα μισά γκολ της ομάδας!

Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, πέρυσι η ομάδα σκόραρε 80 γκολ. Η ομάδα πούλησε όλη την επιθετική της γραμμή και συνολικά τα 51 από τα 80 γκολ!

Όταν ξεκινάς με την μη ανανέωση του Λέτο που έχει κάνει 11 γκολ/6 ασίστ, όταν δεν μπορείς να αγοράσεις τους Εμποκού και Κλωναρίδη που έχουν μαζί 10 γκολ/6 ασίστ και στο τέλος ξεπουλάς τον πρώτο σκόρερ τον Μπεργκ που έχει 30 γκολ/9 ασίστ, πόσο διαφορετικά πράγματα να περιμέναμε από την ομάδα;

Mέσα σε ένα καλοκαίρι καταφέραμε να αφήσουμε την ομάδα χωρίς τους 4 από τους 5 top scorer της...μέσα σε ένα καλοκαίρι κατάφερε να διώξει όλους τους αρχηγούς της...μέσα σε ένα καλοκαίρι κατάφερε να πουλήσει τους 2 από τους 3 κορυφαίους σε λεπτά συμμετοχών...μέσα σε ένα καλοκαίρι που άλλαξαν τα κόζια μετά από χρόνια στην ΕΠΟ και εμείς βρεθήκαμε στο πλευρό αυτών που μας έκλεβαν...

Σχόλια