Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος...ενδιαφέροντος


Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Δ.Γιαννακόπουλος επισημοποίησε με τον τρόπο του, το ενδιαφέρον και τις ενέργειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό για να αλλάξει εποχή η ΠΑΕ και πλέον τα πάντα μπαίνουν σε άλλη βάση. Ένα ενδιαφέρον που δεν είναι υπαρκτό τώρα, αλλά υφίσταται χρόνια...

Στην σημερινή εποχή, η ταχύτητα που μεταδίδονται οι πληροφορίες και η συνεχή ροή από νέα που βομβαρδίζουν την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου δεν βοηθάνε στην καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, αλλά στο πιο ουσιαστικό...μπέρδεμα. Γεγονόταν συμβαίνουν από την μια, δηλώσεις αναπαράγονται από την άλλη και στο τέλος χάνεται η μπάλα. Για αυτό πολλές φορές το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυρνάμε στο παρελθόν και να διαβάζουμε ξανά τα γεγονότα.



Ιούλιος 1979. Ο Παύλος Γιαννακκόπουλος είναι έτοιμος να γίνει ο ισχυρός άντρας του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως στο παρά ένα εμφανίζεται η περήφημη επιταγή Κασιμάτη και η ΠΑΕ καταλήγει στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ιούνιος 2003. Ο Παναθηναϊκός μετράει τις πληγές του από την Ριζούπολη και η οικογένεια Γιαννακόπουλου καταθέτει επίσημη πρόταση αγοράς της ΠΑΕ, με το deal να μην ολοκληρώνεται ποτέ λόγω Παιανίας.

Ιανουάριος 2008. Ο κόσμος του Συλλόγου βράζει με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, οι πιέσεις για αλλαγή σελίδας στο ποδοσφαιρικό τμήμα αυξάνονται και η εμφάνιση της ΠΕΚ είναι προ των πυλών. Ο Δ.Γιαννακόπουλος παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» με τον δεύτερο να παρουσιάζεται στο κοινό και να ξεκαθαρίζει πως στο μέλλον σίγουρα θα εμπλακεί με την ΠΑΕ και σε 10 χρόνια βλέπει τον εαυτό του να βοηθάει όλα τα τμήματα του Συλλόγου από οποιοδήποτε πόστο.

Ημέρες πολυμετοχικότητας. Ο Δ.Γιαννακόπουλος πάει στον Α.Βγενόπουλο για να θέσουν σε εφαρμογή το plan b και με μια επιταγή στα χέρια του ζητάει να προχωρήσουν 50-50 στην αγορά της ΠΑΕ (μέχρι τότε λέγεται πως ο Τζίγγερ είχε θέσει βέτο την μη ενασχόληση του Δημήτρη με την ΠΑΕ), λαμβάνοντας την αρνητική απάντηση του mr.MIG. Ακολουθεί το ιστορικό ραντεβού στο Πεντελικόν, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη κηρύσσει «ανακοχή πολέμου» με την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Aπρίλιος 2011. Σε συνέντευξη του στο site Sportnet, δηλώνει πως στο μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος βλέπει την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπου αποτελεί μια βιώσιμη λύση και την δική του οικογένεια στο μπάσκετ.

Σεπτέμβριος 2012. Ο Δ.Γιαννακόπουλος όντας πλέον ο νέος ισχυρός άντρας της ΚΑΕ, παραχωρεί συνέντευξη στον Sentra FM και στον Β.Βέργη δηλώνοντας πως στο άμεσο μέλλον δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, χαρακτηρίζοντας αξιόλογη την προσπάθεια του Γ.Αλαφούζου και καλώντας τον κόσμο να τον στηρίξει.

Νοέμβριος 2013. Ο Δ.Γιαννακόπουλος επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ, δηλώνοντας έτοιμος να μπει και τα δημοσιεύματα κάνανε λόγο για συμπαίκτες από την Κινά. Τελικά η συμφωνία για αλαγή σκυτάλης δεν επετεύχθη και τον Φεβρουάριο του 2014 ενημέρωνε πως θα βοηθήσει οικονομικά τον Γ.Αλαφούζο το προσεχές καλοκαίρι.

Μάρτιος 2017. Ο Δ.Μπαλτάκος ανακοινώνει την πιθανότητα υλοιποίησης ενός νέου γηπέδου στο Γουδί και ο Δ.Γιαννακόπουλος λίγες ώρες μετά εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την ανάληψη του Ερασιτέχνη, ζητώντας παράλληα την παραίτηση του Μπαλτάκου και την αποδέσμευση των μελλοντικών διοικήσεων με χαρτιά που θα την συσχετίζουν με το Γουδί. Παράλληλα αποκαλύπτει πως ήδη έχει προχωρήσει ένα πλάνο του για δημιουργία Παναθηναϊκής πολιτείας στο ΟΑΚΑ.

Αυτό το γρήγορο flashback μας φέρνει στο σήμερα, όπου στα μάτια μου δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ενδιαφέρον του Δ.Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ. Ήταν ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα έβγαινε ξανά στην επιφάνεια.

Κατ εμέ όι προσωπικές απόψεις πάνε περίπατο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πλήρη ανυποληψία και ο Δ.Γιαννακόπουλος είναι ο μόνος επιφανής Παναθηναϊκός που έχει ήδη ασχοληθεί με τα διοικητικά του Συλλόγου και μπορεί να ενώσει. Και ο Σύλλογος αυτό χρειάζεται. Ενότητα. Και όραμα που επίσης μπορεί να το δώσει ο συγκεκριμένος.

Αν το PAO Foundation γεννά ηθικά και ιστορικά ζητήματα και αν μια επικείμενη "πώληση" της Λεωφόρου για το "νοίκι" του ΟΑΚΑ είναι έγκλημα, αποτελεί μέρος των συζητήσεων που πρέπει να γίινουν, αλλά δεν θα έχει και κανένα νόημα γιατί τα πράγματα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί.

Επίσης, όπως δεδομένο είχα πως κάποτε θα ζήταγε την ΠΑΕ ο Δ.Γιαννακόπουλος, έτσι θεωρώ και σαν δεδομένη την ανάλυση και την προσοχή που θα έχει δώσει σε όλες τις παραμέτρους για να κάνει το βήμα να μπει στην ΠΑΕ. Δεν θα το έκανε ποτέ πετώντας σε ένα πηγάδι εκατομμύρια, ούτε μπαίνοντας σαν πρόβατο για σφαγή σε ένα στημένο παιχνίδι. Το γηπεδικό θα του δώσει την δυνατότητα να χτίσει κάτι βιώσιμο. Και η λύση του ΟΑΚΑ είναι άμεση και όχι με μεγάλο κόστος, αφού η Λεωφόρος δεδομένα θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό ατού (θα άρχιζα τα ρομαντικά για αυτήν την μαλακία που μόλις έγραψα αλλά τέλος πάντων..). Επίσης θα έχει διασφαλίσει πως ο πρωταθλητής δεν θα είναι ένας και θα διορίζεται κάθε χρόνο. Γιατί αν έμπαινε έτσι, ξέρει και ο ίδιος πως αργά ή γρήγορα θα απομυθοποιηθεί και εκείνος στα μάτια του κόσμου και οι αποτυχίες του ποδοσφαίρου είναι πολύ πιθανό να κάνουν ζημιά στις επιτυχίες του μπάσκετ.

Αναμένουμε λοιπόν για νεότερα και πράξεις...

Προσωπικά, πιστεύω πως θα κλείσει το deal. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η μορφή που θα έχει η ΠΑΕ και αν θα πάμε σε μια νέα μορφή πολυμετοχικότητας, με τον εφιάλτη της προηγούμενης να έχει ακόμη φανέρα τα σημάδια στην μνήμη του κόσμου.

Εν ολίγοις, ο Δ.Γιαννακόπουλος μπορεί να δώσει την δεδομένη στιγμή ενότητα, όραμα και πλάνο. Και στον σημερινό Παναθηναϊκό είναι εξίσου σημαντικό με τα λεφτά που δεν υπάρχουν.


ΥΓ: Μέσα σε όλα έχουμε και έναν Ερασιτέχνη που...δεν υπάρχει.

ΥΓ2: Οι σημερινές πράξεις αποκωδικοποιούν χθεσινές συμπεριφορές.

ΥΓ3: Να ασχοληθούμε επιτέλους με τα αγωνιστικά και να πάψουμε με τα διοικητικά και τα λογιστικά.

ΥΓ4: Το κακό δεν είναι να εμφανιστεί ένας που λέγεται Βαρδινογιάννης και έχει τρέλα και μεράκι. Το κακό είναι να μην έφυγε ποτέ ο Βαρδινογιάννης και τα χρέη, οι Τσάκες, ο Αλαφούζος να έγιναν υπό την επίβλεψη του.

ΥΓ5: Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει κι άλλες αγωνιστικές κρίσεις. Και θα περάσει και στο μέλλον. Έτσι είναι η ζωή. Πότε πάνω, πότε κάτω. Το θέμα είναι να μην αποκλίνουμε από τις αξίες μας και να μην σεβόμαστε την ιστορία μας. Με τον Αλαφούζο δεν λερώθηκε η ιστορία μας από τις δευτερότριτες θέσεις και το χειροκρότημα μετά από ήττες, αλλά μετά από τις κόκκινες συμμαχίες και τις πολιτικές ανακοινώσεις.

ΥΓ6: Κρίνουμε με  βάση τον Παναθηναϊκό που έχουμε στην καρδιά μας. Ευτυχώς δεν έχω κανένα οικονομικό ή άλλης φύσεως όφελος από το τριφύλλι, οπότε έχω την "ηθική ικανότητα" να λέω αυτά που πιστεύω.

ΥΓ7: Όταν ο Παναθηναϊκός μεγαλώσει ξανά, πάρει πρωταθλήματα, φέρει Ευρωπαϊκές επιτυχίες θα ταίσει πολλά στόματα. Από μανατζαρέους κι αθλητές έως ΜΜΕ. Για τους Παναθηναϊκούς οι επιτυχίες θα έχουν την ίδια ένταση με τις αποτυχίες.

Σχόλια