Δ.Γιαννακόπουλος: «Κανένας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα ανοίγματα της ομάδας»

Ο Δ.ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ.

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ;

ΥΓ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΑΝ...ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕ ΜΠΑΛΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ!

"Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση…

Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.

Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να αντεπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!
Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα «σημεία ζωής».

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ.
Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του…

Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος

Σχόλια