Αναζητώντας το μέελον, ερμηνεύοντας το παρόν, κατανοώντας το παρελθόν

AΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Τα δυο μου σέντσια. Προσωπική ανάγνωση και τα σχετικά.

Ο ΔΓ δεν θέλει να φύγει από την ΚΑΕ.

Ο ΔΓ τα έχει βρει με τον Αλαφούζο για την ΠΑΕ. 4 μήνες συζητήσεις και τα χαλάνε σε 2 μέρες, δεν βγαίνει. Δεν συζητούσαν τον καιρό μέχρι τότε. Ούτε θυμίθηκε μετά την ανακοίνωση του Αλαφούζου τον Πατέρα και θέλει να βγει να απολογηθεί. Όλοι ξέρουν πως Πατέρας δεν υπάρχει. Ο ΔΓ μας παίζει στο γήπεδό μας- στα σόσιαλ μήντια- και στη γλώσσα μας (πατεράδες και ορφανά).


Ο ΔΓ έχει βρει συμπαίκτη. Το όνομά του δεν είναι ανακοινώσιμο γιατί α) θα προκαλέσει αντιδράσεις, β) η ΠΑΕ δεν είναι ακόμα "έτοιμη" για να αγοραστεί. Πρέπει να μειωθεί το χρέος/έλλειμμα με ό,τι υπάρχει, από ασημικά μέχρι το σίδερο στα μπετά, και ακόμα πρέπει να "καθαριστεί". Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Ο ΔΓ κάνει περίεργες αναρτήσεις στα σόσιαλ μήντια. Είναι κυκλοθυμικός, τρελός, προβληματικός, ό,τι θέλει ο καθένας. Αλλά μετά από 4 μήνες συζητήσεις για την ΠΑΕ, θυμάται και σπρώχνει την ιδέα πως ο Πατέρας φταίει για τα χρέη. Γιατί ο Πατέρας συγκεκριμένα και όχι και ο Βγενόπουλος, όλη η ΠΕΚ, ο Βαρδινογιάννης που ήταν και η τελευταία κατάσταση πριν τον Αλαφούζο; Γιατί ο Πατέρας συνδέεται, δικαιολογημένα ή όχι με τους οργανωμένους, και συγκεκριμένα με την 13, και ακόμα πιο συγκεκριμένα με το "τριώροφο". Είπαμε δικαιολογημένα ή όχι, δεν το εξετάζουμε εδώ.

Ξέρετε καμιάς μεγάλης ομάδας τους οργανωμένους να είναι ανεξάρτητοι; Η θ7 είναι το φερέφωνο της διοίκησης, σε βαθμό που αφέθηκαν να τρυπηθούν από την ΧΑ, γιατί αυτό ήθελε το πορτοφόλι.

Πράγματα που επί Κόκκαλη θα ήταν αδιανόητα. Η original, με την ομάδα να διαλύεται σιγά σιγά, να πέφτει και να αναλαμβάνει ο Μελ, αναγκάστηκε να κάνει γαργάρα και τον Μελ και τον Μπάγιεβιτς και το πρότζεκτ Αγιά Σοφιά, το οποίο χαρακτήριζε ως καραγκιοζιλίκι παλαιότερα. Με τους παοκτζήδες δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς, αλλά και εκεί η λατρεία της περσόνας Σαββίδη τους έχει τρυπήσει καλά.

Γιατί λοιπόν ο ΠΑΟ να έχει ανεξάρτητους συνδέσμους, με την έννοια συνδέσμων που δεν βγάζουν ανακοίνωσεις ξεπλύματα "μη μας προσβάλετε τον πασά, προσβάλετε και τον σύλλογο, θα έχετε να κάνετε μαζί μας"; Γιατί να είναι η εξαίρεση; Γιατί να μην "καθαριστεί" ο σύλλογος από την 13, να στοχοποιηθούν για την κατάντια του συλλόγου στα μάτια των άλλων οπαδών, των μέσων και ίσως και της αστυνομία; (σε επόμενο επεισόδιο);

Η ΠΑΕ λοιπόν δεν είναι καθαρή ακόμα. Ο ΔΓ έχει συμφωνήσει με τον Αλαφούζο να μπει το καλοκαίρι με συμπαίκτη κάποιον της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά αυτό δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα γιατί το σχέδιο εκκαθάρισης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η πρώτη φάση με την διάλυση του ερασιτέχνη, με την ίδια τακτική ακριβώς, τελείωσε.

Περνάμε στη δεύτερη φάση με τη διάλυση της 13 και την πιθανή μελλοντική αντικατάσταση με άλλον οργανωμένο φορέα ("Καπετάνιος που σας χρειάζετε" είπε, και όλοι ψαχνόντουσαν αν γουστάρουν ή όχι Καπετάνιο).

Η ομάδα διαλύεται σιγά σιγά, όχι απότομα, και φτάνουμε σε ντέρμπι και ιστορικό αποτέλεσμα και αντιδράσεις. Όταν αντιδράς δεν κάνεις πάντα το καλύτερο ή το σωστότερο, κάνεις αυτό που περιμένουν να κάνεις. Ίσως έτσι εξηγείται και η σχετική "απουσία" της 13 στα πρόσφατα επεισόδια του δράματος. Ό,τι γίνει θα το χρεωθούν, δίκαια ή άδικα. Φτάνουμε σε αντιδράσεις λοιπόν, ο κόσμος έχει ήδη συνδέσει τους οργανωμένους με χαρτζηλίκι και Πατέρα που φταίει για όλα, και ξεσπά ενδο-οπαδικός "πόλεμος", αληθινός, όχι όπως εδώ μέσα που γράφει 1000 σχόλια το κάθε πληρωμένο account. Ίσως και επεισόδια στο γήπεδο. Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός, ΔΓ και Αλαφούζος και Πολιτεία και Αστυνομία, ζητούν το κλείσιμο των συνδέσμων. Με το φάσμα του υποβιβασμού παρόν, δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Ο σύλλογος "καθαρίστηκε" για την επόμενη φάση. Στο μέλλον η 13 θα επιστρέψει αλλά με χαμηλωμένα τα αυτιά ή με άλλο όνομα, ελεγχόμενη πλήρως.

Στην επόμενη φάση, η ομάδα πέφτει κατηγορία. Μπαίνει ο ΔΓ με το foundation και με συμπαίκτη μέλος της οικογένειας (και με άλλους) και αγοράζεται αφμ δεύτερης εθνικής και τα χρέη, που κάθε μέρα αλλάζουν επίπεδο και φτάνουν το ΑΕΠ της χώρας πλέον, ως δια μαγείας διακανονίζονται. Η ομάδα καθαρίζει και εξορθολογίζεται χωρίς πολλές αντιδράσεις, με συγκρατημένη αισιοδοξία κιόλας από το γενικό κοινό, καθαρίζει τα του οίκου της και, πιθανώς, εμφανίζεται και πρότζεκτ γηπεδικό. Ο σύλλογος επανιδρύεται στα πρότυπα της ΑΕΚ. Ο ΔΓ και οι συμπαίκτες του είναι σωτήρες του ΠΑΟ και δεν υπάρχει άλλη φωνή που να θυμίζει τί έπρεπε να γίνει για να γίνουν σωτήρες.

Όλα είναι επαναλήψεις ενός μοτίβου που αποδεδειγμένα πετυχαίνει.

Όλα θα γίνουν όσα είναι να γίνουν, εκτός κι αν ο Θεός ρίξει κανά κεραυνό. Αλλά αν ήταν να ρίξει σε πλούσιο κεραυνό επειδή δεν τον νοιάζει τίποτα μπροστά στο σχέδιό του, θα έβρεχε κάθε μέρα.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με κριτική στο ΔΓ ή στους Βαρδινογιάννηδες ή στην 13Θ. Είναι μια προσπάθεια να δούμε τα γεγονότα αντικειμενικά, σαν μηχάνημα και όχι σαν μυθιστόρημα.

Σχόλια