Στο ίδιο έργο οι θεατές και οι αναγνώστες


Με την λήξη του χθεσινού αγώνα και κάνοντας μια γύρα στα αθλητικά sites, να ρίξω μια ματιά στο τι γράφεται για την γκέλα της ομάδας στα Χανιά, το μάτι μου έπεσε πάνω στο κείμενο του Ν.Βασιλαρά στο sdna.

Το κείμενο αυτό λοιπόν είχε πολύ σωστά τον τίτλο "Στο ίδιο έργο θεατές". Έλα όμως που το περιεχόμενο αναφερόταν σε «γνωστούς-άγνωστους», μεταξύ άλλων και τους διαιτητές της χθεσινής αναμέτρησης...


Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του και βλέπει τα πράγματα από την δικιά του σκοπιά κτλ κτλ... όμως όταν έχεις το προνόμιο σαν δημοσιογράφος, η άποψη σου να διαβάζεται από δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- χιλιάδες ζευγάρια μάτια τότε έχεις και μια ιδιαίτερη ευθύνη για τα γραφόμενα, αφού θέλοντας ή μη επηρεάζεις και διαμορφώνεις απόψεις έως ένα σημείο.

Όταν λοιπόν ο πιτσιρικάς Παναθηναϊκός που βράζει το αίμα του κάθεται και διαβάζει το κείμενο σου και μέσα στα «γιατί» της ήττας βλέπει ξανά τον παράγοντα «διαιτησία», τότε καλό θα ήταν να τον ενημερώσεις πως πλέον το κεφάλι (;) της ομάδας τα έχει βρει σε όλα με αυτόν που τον έκλεβε τόσα χρόνια και πάλι κατάφερε να είναι στην μεριά των επίδοξων θυμάτων για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ασχέτως αν υπάρχει βάση στα συγκεκριμένα λάθη που αναφέρονται στο κείμενο, ο αναγνώστης οφείλει να μάθει πως η ΑΕ που χρησιμοποιεί το όνομα του Παναθηναϊκού τα έχει κάνει πλακάκια με την ΑΕ που επί δύο δεκαετίες την ληστεύει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Χθες πολύ περισσότερο μας έφταιγε ότι από την 1η αγωνιστική, ο προπονητής μας ψάχνει να βγάλει λαγούς από το καπέλο του σε ένα ρόστερ που αποδεκατίζεται, παρά τα ανάποδα σφυρίγματα που δόθηκαν. Όπου και στα δύο ο υπεύθυνος είναι ένας και λέγεται Γιάννης Αλαφούζος.

Καλώς ή κακώς, τα γραφόμενα του Βασιλαρά έχουν αρκετά μεγάλη πέραση στον κόσμο του Συλλόγου. Για αυτό και η συγκεκριμένη αναφορά.


ΥΓ: Για να τα λέμε όλα, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δούλεψε σε αυτήν την ΠΑΕ με σχεδόν τους ίδιους ανθρώπους που είναι και σήμερα, μόνο εύκολο δεν είναι να κάνει την κριτική που πρέπει και δεν γίνεται. Για αυτό και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει Παναθηναϊκό ΜΜΕ και δημοσιογράφος που να καταγράφει την επικαιρότητα ως έχει. Γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα ΜΜΕ που έχουν απήχηση στην Ελλάδα πληρώνονται από συγκεκριμένες πηγές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον Σύλλογο.

Σχόλια