Αποκλείστηκε και κάνει μεταγραφές...


Για μεταγραφικό οργασμό κάνουν λόγο οι δημοσιογράφοι τις τελευταίες ώρες, τα νέα μεταγραφικά απόκτημα φτάνουν στην Αθήνα, ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν είναι ο Ουζουνίδης σύμφωνα με τα ρεπορτάζ...

Όμως ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Ευρώπη και αγνοεί την νίκη μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Τέλος η Ευρώπη και εμπειρικά τέλος και το πρωτάθλημα.


Συνήθως στο ποδόσφαιρο πρώτα γίνονται οι μεταγραφές και η αγωνιστική ενίσχυση προηγείται των σημαντικών αγώνων μιας σεζόν. Στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων και ενός ιδιοκτήτη που την μια δεν θέλει και την άλλη δεν μπορεί, προφανώς δεν θα συνέβαινε το λογικό.

Πρώτα αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός και μετά έγιναν οι μεταγραφικές κινήσεις. Πρώτα πουλήθηκε ο καλύτερος σου παίκτης και λίγες ώρες πριν το πιο σημαντικό Ευρωπαϊκό ματς είχες τον αντικαταστάτη του. Πρώτα παραπονέθηκε on air ο Ουζουνίδης πως δεν έχει επιλογές στο ρόστερ και μετά του πήραν παίκτες.

Και τώρα...όλα μέλι γάλα. Θα φτιάξει ομάδα ο Ουζουνίδης και θα δούμε ωραία πράγματα. Μόνο που φέτος τα...playoff τελειώσανε. Και συνήθως τότε βλέπαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει μπάλα και να είναι αποτελεσματικός. Εκτός κι αν νομίζετε πως με 6-7 μεταγραφές που προορίζονται για την βασική ενδεκάδα και οι περισσότερες από αυτές ήρθαν 1,5 μήνα μετά την βασική προετοιμασία και κατά την διάρκεια των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα καταφέρει ο κόουτς να παρουσιάσει μια ομάδα με συνοχή και αυτοματισμούς που θα αποδίδουν ουσία και θέαμα.

Αυτό είναι κατ εμέ το αγωνιστικό «έγκλημα» του Αλαφούζου και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με τον προγραμματισμό που δεν υπάρχει. Ούτε το καλοκαίρι του '13 έβαλε λεφτά, αλλά τότε είχε φτιάξει ένα οργανόγραμμα με συγκεκριμένα πρόσωπα και υποχρεώσεις, το στήριξε, απέδωσε και δικαιώθηκε. Μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, ο προγραμματισμός είναι...βασικά δεν είναι γιατί δεν υπάρχει.

Και αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι δεν υπάρχει πλάνο. Παρουσιάζουν ως επιτυχία τις μεταγραφές που έκανε η ομάδα. Δηλαδή παρουσιάζουν ως επιτυχία τις βασικές μεταγραφές που έγιναν κατά την διάρκεια της σεζόν και που κατά πάσα πιθανότητα σε δύο μήνες θα λέμε πως είναι λογικό να μην έχουν δέσει σαν ομάδα, αφού οι μισοί από αυτούς δεν κάνανε καν προετοιμασία μαζί. Παρουσιάζουμε σαν επιτυχία τις τελευταίες μεταγραφές, όταν οι δύο από τους τρεις έρχονται σαν δανεικοί και το καλοκαίρι θα φύγουν, άρα πάλι θα ψάχνουμε για αντικαταστάτες τους.

Ίσα-ίσα για να βγει η χρονιά, να μην φωνάζει ο κόσμος...ενώ κατά πάσα πιθανότητα είναι δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα βγουν τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα. Γιατί αν θες να λες πως πας να φτιάξεις μια σοβαρή ομάδα ή βάζεις φράγκα και φέρνεις παίκτες που σε ανεβάζουν επίπεδο ή φτιάχνεις έναν κορμό, επενδύεις πάνω σε αυτόν και χτίζεις πάνω στην ομοιογένεια. Έτσι έχουν έρθει όλες οι επιτυχίες του Συλλόγου κατά το παρελθόν. Τώρα, τι από τα δύο (δεν) συμβαίνει;

Και το χειρότερο είναι πως ο Αλαφούζος ξέρει πως δεν χρειάζεται να φτιάξει ομάδα γιατί μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση του, ο Ουζουνίδης ξέρει πως δεν έχει νόημα να κάνει μακρυπρόθεσμα πλάνα και οι παίκτες ξέρουν πως δεν υπάρχει ανάγκη να δώσουν το κάτι παραπάνω για μια ομάδα που σε λίγους μήνες κατά πάσα πιθανότητα θα τους είναι παρελθόν...


: Πούλησε τον Ζέκα, βρήκε λεφτά και έφερε παίκτες. Σωστά. Όμως ξαναλέω πως δεν μιλάμε για λεφτά, αλλά μια λογική, ένα πλάνο και κάτι στόχους που δεν υπάρχουν στην ομάδα, γιατί δεν υπάρχουν σε αυτόν που φαίνεται να κουμαντάρει το καράβι.

ΥΓ2: Και δεν αναφέρθηκαν καν στην απομάκρυνση του τεχνικού σου διευθυντή μέσα στο καλοκαίρι...

Σχόλια