Πειραματίστηκαν ξανά στον Παναθηναϊκό και τώρα αλλάζουν τους νόμους!


Έτοιμη να καταργήσει το μέτρο με τις αναβολές αγώνων, λόγω φαινόμενων βίας, είναι η Πολιτεία ύστερα από την εισήγηση της Uefa και την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού αθλητισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται ξανά ότι ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε το «πειραματόζωο» ενός νόμου που τον πέταξε εκτός προκριματικών Champions League λόγω μιας...μπύρας. Με ότι οικονομικές και αγωνιστικές συνέπειες υπάρχουν...και τις βιώνουμε σήμερα.


Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος πέφτει θύμα νόμων και...ειδικών συνθηκών και ζημιώνεται με βίαιο τρόπο. Στις αρχές των 00's, όταν ο Παναθηναϊκός διαφήμιζε την Ελλάδα με τις πορείες του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και άνοιγε τον δρόμο για τους ομίλους και τα εκατομμύρια του Champions League στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, ΕΠΑΕ και ΕΠΟ του κάνανε συστηματικά πόλεμο. Αποκορύφωμα, ο προημιτελικός του Uefa με την Πόρτο όπου ο Παναθηναϊκός πέρναγε στα ημιτελικά με ισοπαλία και είχε ζητήσει αλλαγή ημερομηνίας για το ματς με το Αιγάλεω στο πρωτάθλημα, με την ΕΠΑΕ να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη. Αποτέλεσμα; Τραυματισμός Μπασινά, αποκλεισμός με 0-2 από την ομάδα του Μουρίνιο στην Λεωφόρο. Μετά βέβαια...οι αλλαγές ημερομηνιών για να βοηθηθούν οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη ήταν σύνηθες φαινόμενο..

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει επίσης τα επεισόδια του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό το 2012, όταν τα πειθαρχικά όργανα σκότωσαν με ποινές τον Παναθηναϊκό και τον έστειλαν να παίζει χωρίς κόσμο, του αφαίρεσαν βαθμούς από δύο σεζόν στο πρωτάθλημα, του πήραν το ματς στα χαρτιά και του ζήτησαν σχεδόν 1.000.000 ευρώ σε πρόστιμο. Μια ποινή που δεν υπήρξε ποτέ ξανά..

Ποιος να ξεχάσει την ματαίωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό τον Νοέμβρη του 2015 λόγω μιας...φωτοβολίδας και το μετέπειτα κλείσιμο της Θύρας 13 για κάνα 3μηνο... Φωτοβολίδες βέβαια έπεφταν πριν και μετά το περιστατικό της Λεωφόρου σε παίκτες, με τους νόμους να αλλάζουν ανάλογα ώστε να μην χάσει ξανά άλλη ομάδα το ματς στα χαρτιά. Όπως και επεισόδια με τον ίδιο διαιτητή να προσπαθεί να τελειώσει ένα άλλο ματς (Πάοκ-Ολυμπιακός) για να μην υπάρξουν κυρώσεις στην γηπεδούχο ομάδα..

Ποιος να ξεχάσει επίσης το «παγοδρόμιο» στα Γιάννενα τον Ιανουάριο του 2012 όταν ο διαιτητής Σπάθας με το ζόρι προσπαθούσε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε απώλεια βαθμών ή την ομίχλη πάλι στο ίδιο γήπεδο με ένα χαμένο ημίχρονο τρία χρόνια αργότερα...και αντίστοιχα περιστατικά σε ματς του Ολυμπιακού όπου λόγω βροχής και λάσπης διέκοπταν ή δεν άρχιζαν καν τους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν αποτελούσε το «καλό πειραματόζωο» της Πολιτείας.

Το γιατί, μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει...

Σχόλια