Ουζουνίδης: «Θα είμαστε καλύτεροι αλλά θέλουμε παίκτες άμεσα»



Aναλυτικά όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μ.Ουζουνίδης:


«Υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να συμπληρωθούν στην ομάδα. Το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλά, αλλά προσπαθούμε να κινηθούμε μεταγραφικά. Ελπίζω σύντομα να έρθουν νέοι παίκτες και να ενισχύσουν την ομάδα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις παίκτες για να καλύψουμε τα κενά του Μπεργκ, του Κλωναρίδη και του Εμποκού. Έχουμε βρει κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις, κάποιους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχουν γίνει επαφές και περιμένουμε τις απαντήσεις. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν 1-2 περιπτώσεις».

Για την απόφασή του να πάρει μαζί τους "κομμένους": «Αυτό είναι κάτι που ξεκινήσαμε από πέρυσι. Τα παιδιά θα έρθουν μαζί μας. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να βρεθεί μία λύση προκειμένου να λύσουμε τη συνεργασία μας. Όμως, όσο βρίσκονται στην ομάδα είναι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και υπολογίζονται κανονικά».

Για το γεγονός πως ο κόσμος θεωρεί πως ο ίδιος είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας κι όχι κάποιος παίκτης: «Είναι μεγάλο λάθος. Είναι όμορφο να σε εμπιστεύονται, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την Ουζουνίδη. Πρώτα απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς βρισκόμαστε εδώ και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το σύλλογο. Το ίδιο ισχύει για ποδοσφαιριστές και προπονητές. Όμως, σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Αυτή την στιγμή είμαι εγώ ο προπονητής της ομάδας και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για το σύλλογο».

Για το αν αγχώνεται απ' την εμπιστοσύνη του κόσμου: «Κοιτάξτε, δεν γίνεται ομελέτα χωρίς αυγά. Δεν έχω άγχος, το έχω ξεπεράσει. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε όσο πιο γρήγορα τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα. Είναι λογικό να υπάρχει καθυστέρηση, διότι όσο ήταν ο Νίκος (σ.σ. Λυμπερόπουλος) στην ομάδα κοιτούσαμε άλλες περιπτώσεις επειδή ήταν και διαφορετικά τα δεδομένα».

Για τη δυσκολία να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του Μπεργκ: «Εμένα με ενδιαφέρει να έρθουν καλοί παίκτες. Ο Μάρκους ήταν ένας σημαντικός παίκτης. Έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα την περυσινή σεζόν και είναι λάθος να υπάρχουν συγκρίσεις. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικά στοιχεία. Ο Μάρκους έδωσε αρκετά πράγματα στην ομάδα. Μπορεί το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με την Αλ Αΐν να μην ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος, όμως ο Μάρκους έφερε χρήματα στην ομάδα. Από και εκεί και πέρα, πρέπει να βρούμε παίκτες που θα ταιριάξουν με το σύνολο και θα δημιουργήσουν μία καλή ομάδα».

Για τη δήλωσή του πως ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος από πέρυσι: «Η συγκεκριμένη αισιοδοξία πηγάζει απ' το γεγονός πως θα βρούμε καλούς παίκτες, αλλά και ότι με τα παιδιά που έχουν μείνει γνωριζόμαστε καλύτερα. Θεωρώ πως θα τα πάμε καλύτερα. Με γνωρίζουν καλύτερα, τους γνωρίζω καλύτερα, οπότε είναι λογικό να είμαι αισιόδοξος. Αν δεν είμαι εγώ αισιόδοξος, ποιος πρέπει να είναι»;

Για τη συμμετοχή στην προετοιμασία πολλών παιδιών απ' την ακαδημία: «Τα παιδιά απ' την ακαδημία έχουν δυνατότητες να εξελιχθούν. Τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν πως αξίζουν. Μακάρι να τα πάνε καλά και να συνεχίσουν να είναι στο γκρουπ της πρώτης ομάδας. Δεν κάνουμε καμία χάρη σε κανένα παιδί. Ακόμα κι ο μικρός, ο Εμμανουηλίδης έδειξε κάτι για να βρίσκεται εδώ. Δεν του κάνουμε καμία χάρη».

Για την αγωνιστική ταυτότητα του Παναθηναϊκού και αν μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο: «Πέρυσι είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα. Όμως, όταν μαζεύτηκε όλο το γκρουπ, παίξαμε ένα στυλ ποδοσφαίρου που δεν ήταν άσχημο. Φέτος θα δούμε τι παίκτες έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε. Θεωρώ πως όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ, θα δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο πολύ ωραία πράγματα».

Για τη δήλωσή του πως θα μείνει και θα παλέψει: «Ρε παιδιά, στον Παναθηναϊκό είμαστε. Δεν είμαστε σε κάποια μικρή ομάδα. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος».

Σχόλια