T.Oικονομόπουλος: «ΠΑΕ και ΚΑΕ χρωστάνε 300.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη»


Ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Τ.Οικονομόπουλος έκανε γνωστό το ύψος του ποσού που χρωστάνε ΠΑΕ και ΚΑΕ και σημείωσε πως αν δεν υπήρχαν αυτά τα χρέη, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες των τμημάτων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio:


Για την ανάληψη της προεδρίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

“Μου τηλεφώνησαν οι παλιοί αθλητές του συλλόγου, μου είπαν ότι χάνεται ο Ερασιτέχνης και ότι πρέπει να τον σώσουμε. Με ρώτησαν αν είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω και έτσι προχώρησα και ανέλαβα την προεδρεία”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός:

“Το θέμα είναι να βρεθούν χρήματα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Δεν σώσαμε το γυναικείο βόλεϊ και τώρα προσπαθούμε για το ανδρικό τμήμα. Κάναμε έκκληση στον κόσμο της ομάδας που θέλει να βοηθήσει, να συνδράμει με όποιο ποσό μπορεί. Αν είχαμε πάρει τα περίπου 300 χιλιάδες ευρώ που μας χρωστούν ΠΑΕ και ΚΑΕ, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των τμημάτων. Αν τα πάρουμε εντός των προσεχών δύο μηνών θα είμαστε καλύτερα. Αν πάει καλά η ομάδα του ποδοσφαίρου αυτό θα είναι θετικό για εμάς”.

Για το πως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση: 

“Δεν έγινε καλή διαχείριση στον οικονομικό τομέα. Αποκτήθηκαν αθλητές που έπρεπε να πληρωθούν και αυτό σταδιακά έγινε δυσβάσταχτο και μη διαχειρίσιμο. Το “’άνοιγμα” του Ερασιτέχνη είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει σιγά σιγά αυτό να καλυφθεί, χωρίς από εδώ και μπρος να δημιουργηθούν επιπρόσθετα χρέη. Όπως η Ελλάδα έχει πάει πίσω οικονομικά, έτσι έγινε και με τον σύλλογο. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προκάτοχοί μου, εγώ προσπαθώ να προχωρήσουμε χωρίς να θίγω κανέναν. Πάμε σιγά σιγά να σώσουμε το κάθε τμήμα και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε”.

Για το αν έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια κάποιος από τους επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού:

“Δεν έχει έρθει κανείς από τους γνωστούς φίλους του Παναθηναϊκού που έχουν οικονομική άνεση να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη”.

Σχόλια