Επειδή πρέπει να κάνουμε πράξη όσα λέμε...καιρός να ξανασυστηθούμε



Έχοντας συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να ξεκινάω την μέρα μου με διάφορα προσωπικά μηνύματα που μου...εξηγούν την αναγκαιότητα να κλείσει το blog ή έστω να περιοριστεί στις ρομαντικές ιδέες που πρεσβεύει και στα άγευστα κείμενα που καταγράφουν την επικαιρότητα, έλαβα πριν δύο μέρες ακόμη ένα που με έβαλε σε σκέψεις...

Μέσα στα πολλά ωραία, το συγκεκριμένο μήνυμα εμπεριείχε και κάτι σημαντικό, τουλάχιστον για αυτά που εγώ θεωρώ σημαντικά. Αφού λοιπόν διάβασα το κατεβατό που μου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους το Panathinaikos Press δεν πρέπει να έχει πλέον λόγο ύπαρξης, έγινε και αναφορά σε κάτι που στους περισσότερους πιθανότατα περνάει αδιάφορο, αλλά έχει μεγάλη σημασία.


Τις διαφημίσεις της Google που υπάρχουν σε αυτόν τον χώρο.

Ο αποστολέας αυτού του μηνύματος διερωτήθηκε πολύ σωστά πως γίνεται από την μια να παρουσιάζω πως πρεσβεύω κάτι ρομαντικό και από την άλλη να βάζω διαφημίσεις που οδηγούν σε προσωπικό κέρδος.

Ασχέτως, εάν τα ποσά αυτά είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα και ο λόγος ύπαρξης τους είναι το μάζεμα κάποιου ποσού για περαιτέρω ανάπτυξη του εδώ χώρου, μια τέτοια κίνηση σίγουρα δεν πρεσβεύει το μότο "κανένας Παναθηναϊκός δεν πρέπει να βγάζει λεφτά από τον Παναθηναϊκό".

Είναι κάτι το οποίο ανέκαθεν πίστευα, πιστεύω και για κάποιο λόγο είχα ξεχάσει...

Με τα πολλά λοιπόν -και αφού ευχαριστήσω τον άνθρωπο αυτό που έθιξε το συγκεκριμένο ζήτημα- θέλω να ενημερώσω ότι οι υπάρχουσες διαφημίσεις της Google και οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική διαφήμιση προκύψει (και δεν "χαλάει" την αισθητική αυτού του χώρου) θα λαμβάνουν χώρα για ένα και μοναδικό σκοπό.

Την κλήρωση και δωρεά εισιτηρίων διαρκείας για τον Ερασιτέχνη και μόνο.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν ό,τι οικονομικό όφερος υπάρξει από διαφημίσεις θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον λόγο.

Επειδή πρέπει να κάνουμε πράξη όσα λέμε και να μην είμαστε για το δήθεν και έτσι..

Επειδή δε νοείται από την μια να δηλώνει κάποιος Παναθηναϊκός που αγαπάει αγνά τον Σύλλογο και από την άλλη άμεσα ή έμμεσα να βγάζει φράγκα από αυτόν.

Ξεκάθαρα πράγματα γιατί οι καιροί μας έχουν χαλάσει και τα ήθη τα ξεχνάμε για πλάκα και αβίαστα.

Ο σωστός Παναθηναϊκός μόνο δίνει και ποτέ δεν παίρνει. Από οποιοδήποτε πόστο και για οποιοδήποτε λόγο. Αν μπει στην διαδικασία του λαμβάνειν, τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει για αυτόν ο Παναθηναϊκός και αν την αγάπη του την μετράει με νούμερα. Ακόμη και όσοι ισχυρίζονται πως δίνουν χρόνο από την καθημερινότητα τους, κάτι τέτοιο πιάνεται άκυρο, αφού η αγάπη για τον Σύλλογο όταν ήμασταν πιτσιρίκια δεν ξεκίνησε από συμφέροντα.

Δεν γίνεται κάποιος να συνδιάζει τον Παναθηναϊκό με το επάγγελμα του, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι κάποια εταιρία και μαγαζί.

Αγάπησες τον Παναθηναϊκό και το τριφύλλι γιατί απλά συνέβη. Όχι για να εκπληρώσεις προσωπικές σου ματαιοδοξίες, ούτε για να βολευτείς και να πιάσεις την καλή. Δεν ασχολείσαι με τον Σύλλογο με σκοπό κάποιο μεταγενέστερο όφελος.

Τουλάχιστον έτσι είναι για μένα η Παναθηναϊκή πραγματικότητα και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Και τέτοιους ανθρώπους θέλω να διαβάζουν αυτόν τον χώρο και να συζητάω μαζί τους.


ΥΓ: Όταν δημιούργησα αυτόν τον χώρο δεν περίμενα ποτέ ούτε πως θα τον διαβάζουν χιλιάδες κόσμου, ούτε ότι θα γνωρίζουν την ύπαρξη του άτομα που ελέγχουν (φανερά ή μη) την τύχη του Συλλόγου. Στην πορεία ήθελα να κάνω πράξη ένα όνειρο μου, για το οποίο δυστυχώς και κακώς το άφησα στην άκρη. Να γίνει το Panathinaikos Press ένας χώρος όπου θα ενημερώνει 24/7 τους Παναθηναϊκούς ανά τον κόσμο με το τι συμβαίνει στον Σύλλογο. Ένας ανεξάρτητος χώρος, όπου θα μεταδίδει όλες τις ειδήσεις που αφορούν τον Σύλλογο και όχι ελεγχόμενες, από Παναθηναϊκούς που θα έχουν το ίδιο μεράκι με μένα. Από έναν Παναθηναϊκό του εξωτερικού που διαβάζει μια είδηση και θα θέλει άμεσα να την μοιραστεί με άλλους, μέχρι έναν Παναθηναϊκό που θα θέλει να ανεβάσει μια φωτογραφία μέσα από το γήπεδο. Από έναν άνθρωπο της ΠΑΕ/ΚΑΕ/Ερασιτέχνη μέχρι έναν δημοσιογράφο που θα θέλει ανώνυμα να ενημερώσει για αυτά που γίνονται και δεν μπορεί να τα πει αλλιώς. Με άλλα λόγια, να γίνει ένας χώρος όπου θα τον ανανεώνουν απλοί Παναθηναϊκοί που αντιλαμβάνονται πως για την παιδική τους αγάπη δεν χωράνε συμφέροντα, κλικς, γνωριμίες και φράγκα.

Ελπίζω σε κάποια φάση κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα και να αντιλαμβάνεστε τον τρόπο που το λέω. Γιατί ο οπαδός του Συλλόγου πρέπει να ενημερώνεται και να γαλουχείται με μια πιο αγνή και ρομαντική νοοτροπία ξεφεύγοντας από τον καθημερινό βιασμό της σημερινής πραγματικότητας.

ΥΓ2: Πριν την νέα σεζόν θα κληρωθούν όσα περισσότερα διαρκείας γίνεται για τα ομαδικά τμήματα του Ερασιτέχνη. Από ένα έως όσα βγουν.

ΥΓ3: Ρομαντικά και όσο βγαίνει. Κι ας κατηγορείται κάποιος ρομαντικός σήμερα και χαρακτηρίζεται ως γραφικός...δεν πειράζει. 

Σχόλια