Oυζουνίδης: «Οι Παναθηναϊκοί θα φεύγουν με ψηλά το κεφάλι του χρόνου»


Για όλους και για όλα μίλησε ο Μ.Ουζουνίδης στον Sport fm:


Για την επιτυχία του σε όποιες ομάδες έχει αναλάβει: «Προσπαθώ πάντα. Μπορεί να είμαστε επαγγελματίες, αλλά πάντα με την ομάδα που δουλεύεις. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Για το τί βρήκε στην ομάδα: «Το σίγουρα είναι οτι υπήρχαν αρκετά προβλήματα. Και στην νοοτροπία και στην ψυχολογία και στην φυσική κατάσταση. Για αυτό βέβαια μπορώ να δικαιολογήσω την προηγούμενη κατάσταση λόγω του στόχου της εισόδου στους ομίλους. Θα μπορούσε βέβαια να δουλέψει αυτό. Σιγά σιγά το φέραμε όμως σε καλό επίπεδο. Αν δείτε το πως έτρεχαν στην πρώτη προπόνηση και στην τελευταία που κάναμε τώρα, θα νομίζετε οτι πρόκειται για άλλους παίκτες. Να ξέρετε όμως οτι κανείς προπονητής δεν θέλει να κάνει λάθη. Μπορεί ο προηγούμενος προπονητής να μην τα πήγε καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ήθελε να κάνει λάθη».

Για το κεφάλαιο Λέτο: Σεβασμός. Έχει δώσει πολλά. Όσο ήμουν εγώ, έδωσε πολλά. Έπρεπε να πάρουμε όμως κάποιες δύσκολες αποφάσεις και αυτή ίσως ήταν η πιο δύσκολη.

Για τις αλλαγές στην εικόνα της ομάδας: «Η μία ήταν στην αρχή που πήγαμε, όταν κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο κτλ... Μετά δημιουργήθηκε το θέμα με τον Ιμπάρμπο και τον Γουακάσο που δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω. Για εμένα αυτοί είχαν τελειώσει γιατί είχαν λάθος νοοτροπία. Το είπα και στους παίκτες οτι δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί τους. Τον Ιανουάριο βρήκαμε μία άλλη ομάδα με τις απουσίες που είχαμε λόγω Copa Africa. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει εκτός για αρκετό διάστημα και δεν μπορούσαν να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή. Το κομβικό παιχνίδι ήταν με τον Λεβαδειακό. Εκεί κατάλαβα οτι δεν μπορούμε να πάμε στα πράγματα που ήθελα και αναγκάστηκα να ψάξω άλλα πράγματα».

Για τον Εμποκού: «Στα παιχνίδια που είχε παίξει πριν φύγει, μου έδειξε οτι μπορεί να προσφέρει. Στα Γιάννενα άρχισε να δείχνει κάποια πράγματα και εκεί άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα. Επικεντρωθήκαμε πολύ στην λειτουργία της ομάδας. Βοήθησαν βέβαια και οι προσθήκες, όπως π.χ του Κλωναρίδη»

Για το αν είναι αμυντικός προπονητής: Το έχω ακούσει και εγώ και τους έλεγα δείτε βίντεο όταν ήμουν στον ΑΠΟΕΛ. Όλα είναι ανάλογα με την ομάδα που έχεις. Το προσαρμόζεις. Όλους τους μήνες που ήμουν στην ομάδα, ζήτημα να έκανα μία αμυντική προπόνηση. Αλλιώς κάνεις επίθεση με τον Πανιώνιο, αλλιώς με την Ξάνθη, αλλιώς με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός όταν κάνει επίθεση έχει να αντιμετωπίσει 10 παίκτες μπροστά του. Είναι διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης που αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις για αυτό είπα οτι μετά τον Λεβαδειακό αλλάξαμε πολλά. Δεν είναι τυχαίο το «εγώ φταίω» που είπα. Έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Να μπούμε να παίξουμε μπάλα, να είμαστε κυρίαρχοι και να εκμεταλλευτούμε την φυσική κατάσταση. Στα πρώτα παιχνίδια έπρεπε να σκεφτώ αν θα βγει το 90λεπτο».

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου προς τον Ουζουνίδη: Ίσως επειδή είμαι αληθινός. Δεν θέλω να με συγκρίνουν με τον Γιάννη Κυράστα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Στο ποδόσφαιρο τη μία είσαι καλός, την άλλη όχι. Ο κόσμος εκτιμά όταν βλέπει κάτι αληθινό στον πάγκο.

Για το γεγονός οτι δεν σχολίασε την διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό της Τούμπας: Όταν ήμουν έξω από την ομάδα έβλεπα πράγματα που δεν μου αρέσουν. Όταν πήγα στην ομάδα τους είπα οτι αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, δεν γίνεται να ασχολούμαστε με αυτό και να γινόμαστε νευρικοί. Δεν το καταφέραμε στο 100% αλλά σε μεγάλο βαθμό. Περίμενα οτι σε εκείνο το ματς κάτι θα γινόταν. Τους το είχα πει οτι έπρεπε να βάλουμε γκολ για αυτό ξεκαθάρισα οτι αμυντικά δεν θα πέρναμε την πρόκριση. Όταν μπαίνεις όμως στην λογική της διαιτησίας δεν γίνεται να το αλλάξεις. Εμείς κοιτάμε να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε να βελτιώσουμε».

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια: Μετά από εκείνο το ματς μάζεψα τους παίκτες στα αποδυτήρια και τους είπα οτι αυτή είναι η κατάσταση. Τους είπα διαλέξτε... Είτε παλεύουμε, είτε εγκαταλείπουμε. Δεν μπορώ να σας πω με λεπτομέρειες τι ειπώθηκε, αλλά κάπως έτσι ήταν. Δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Τα παιδιά μέσα στο γήπεδο έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν. Προσπαθούμε να δείξουμε οτι είμαστε κοντά στους παίκτες και το εκτίμησαν αυτό.

Για τον Κλωναρίδη: Δεν τον σκεφτόμουν ποτέ στα άκρα. Τον ήθελα στον Πανιώνιο. Είναι παίκτης γρήγορος, με αίσθηση του χώρου που μπορεί να κάνει συνεργασίες. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ταχύτητα και ο Κλωναρίδης είναι ιδανικός. Βοήθησε πολύ τον Μπεργκ, ο οποίος βρήκε το άλλο του μισό. Στα προηγούμενα παιχνίδια όταν παίζαμε 4-2-3-1 έπαιζε μόνος του και δεν ήταν ο ίδιος παίκτης. Έπρεπε να αλλάξω το σκεπτικό μου και να δημιουργήσω μία διαφορετική ομάδα. Μετά τα Γιάννενα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ενώ υπήρχαν και κάποια ματς που σύμφωνα με την εικόνα της ομάδας τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Η εικόνα και η αυτοπεποίθηση της ομάδας δεν γίνεται να είναι διαφορετική εντός έδρας και διαφορετική εκτός».

Γιατί δεν πήρε την ομάδα να φύγει από την Τούμπα με τον Βιγιαφάνιες: Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο. Όση κόντρα και να υπάρχει, πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου. Αν δεν είναι κάτι χοντρό δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Το κουτάκι στον Ίβιτς δεν ήταν τόσο. Σίγουρα το καταδικάζουμε, αλλά τα όσα ακολούθησαν τόσο από τον προπονητή, δεν νομίζω να τα έκανε μόνος του, όσο και από τον ΠΑΟΚ ήταν υπερβολικά. Ο Ίβιτς έχει παίξει με δεμένο το κεφάλι, με χειρότερα χτυπήματα... Εγώ καταδικάζω την ενέργεια από τον φίλαθλό μας.

Για το περιστατικό με τον Μολέδο: Το μετάνιωσε. Ήρθε πριν την προπόνηση, μου είπε οτι δεν αισθάνεται καλά. Του είπα μπράβο για την συμπεριφορά του με τον Πανιώνιο, όπου έπαιξε με μάσκα. Τώρα τι έγινε δεν ξέρω... Είναι ένα παιδί που επηρεάζεται από καταστάσεις. Κατάλαβε όμως το λάθος του και πλέον θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Ο Βιγιαφάνιες θα μπορούσε να μην παίξει. Έπαιζε με ένα πόδι. Ο Ρέις είπε οτι θα βγω να δοκιμάσω. Τέτοιους παίκτες θέλω.

Για τον Γουακάσο: Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν θέλει να παίξει στην ομάδα. Εκείνο το διάστημα δεν ήθελε να παίξει. Αν τώρα θέλει, το βλέπουμε. Θα χειριστεί το θέμα ο Λυμπερόπουλος. Δεν μπορείς να κάψεις έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο.

Για την συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο και με τον Σαραβάκο: Πάντα εκτιμούσε ο ένας στον άλλον. Εγώ τον Σαραβάκο τον πέτυχα στα τελειώματα της καριέρας του, όταν τρελαινόταν. Έχουμε καλή συνεργασία. Δουλεύουμε καλά. Με τον τεχνικό διευθυντή υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά μέσα από αυτές προσπαθούμε να δούμε που θα συμφωνήσουμε. Ο κάθε ένας από την πλευρά του προσπαθεί να φέρει σε ένα επίπεδο, όπου η απόφαση θα είναι καλή για τον σύλλογο.

Για το πως λειτουργεί η συνεργασία τους: «Ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα εγώ έχω πει τις θέσεις και ο Νίκος μου φέρνει μία επιλογή παικτών και αποφασίζω εγώ. Αν κάποιος υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως έγινε με τον Κουρμπέλη, παίρνω εγώ την ευθύνη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας, 13-14 παίκτες δηλαδή και από εκεί ότι μπορούμε. Μπορεί να μην πάρουμε 5-6 παίκτες, αλλά 4 που είναι καλοί. Τα συμβόλαια που θα ελευθερωθούν θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Το σίγουρο είναι οτι θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς και φθηνούς παίκτες που είναι επιπέδου Παναθηναϊκού. Νομίζω οτι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Για το πόσους παίκτες θέλει: Θέλω γύρω στους 22-24 παίκτες, αλλά να έχουμε μέσα σε αυτούς και 3-4 μικρούς. Ο Ευαγγέλου δεν λογίζεται με τους μικρούς, είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Με οικονομικά δεδομένα που έχουμε δεν γίνεται να διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ. Για αυτό λέω οτι δεν είναι εύκολο το έργο του τεχνικού διευθυντή.

Για το τι μπορεί να πει στον κόσμο για τους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά: «Θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα έρχονται στο γήπεδο και θα φεύγουν με ψηλά το κεφάλι. Δεν μιλάω μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για την προσπάθεια. Όλα τα άλλα θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις που θα κάνουμε. Παναθηναϊκός είναι, δεν μπορείς να πεις ότι πάω να φτιάξω ομάδα. Πρέπει να διεκδικείς πράγματα».
Για τον Εμποκού: «Ο Πολ θέλει να μείνει, εμείς θέλουμε να μείνει. Η Κιέβο έχει κάποια προβλήματα, δεν έχει τεχνικό διευθυντή και αυτό είναι πρόβλημα για μας. Ήδη έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε σε αυτές τις θέσεις για έναν παίκτη. Αν φύγει ο Πολ θα πάρουμε δύο».

Για τον Μαρινάκη: «Θα συζητηθεί. Είναι ένας παίκτης που έχει βελτιωθεί και μπορεί να μας δώσει λύσεις. Θεωρώ πως αξίζει να είναι στο ρόστερ, μπορεί να παίξει δεξί μπακ και αμυντικό χαφ. Μπορεί να εξελιχθεί, είναι ένα παιδί δικό μας, υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά κριτήρια, μην ξεχνάμε. Θα δούμε».

Για το αγωνιστικό πλάνο και τα παιδιά από τις ακαδημίες: «Θεωρούμε ότι με 17-18 παίκτες πρώτης γραμμής μπορούμε να προχωρήσουμε και αντί να έχουμε 23-24 που θα μεγαλώνουν το μπάτζετ να έχουμε νέα παιδιά. Δεν θέλουμε να ρίξουμε την ποιότητα, απλώς ο αριθμός δεν θα είναι τόσο μεγάλος. Αυτή τη στιγμή έχουμε εκτός αποστολής παίκτες με συμβόλαια εκατομμυρίων και δεν θέλουμε να κάνουμε τέτοια λάθη. Θέλουμε να εξελίξουμε παίκτες και ταυτόχρονα να μειώνεται και το μπάτζετ. Τα νέα παιδιά δεν τα βάζεις αλόγιστα. Πρέπει να τα προστατεύεις. Έβαλα σε ένα ματς τον Χατζηγιοβάννη, πήγε καλά, αλλά στο επόμενο δεν υπήρχε περίπτωση, τον άφησα έξω. Υπάρχει κίνδυνος να χάσουν το μυαλό τους. Είναι λογικό. Εγώ, ο Λυμπερόπουλος και ο Σαραβάκος προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, γιατί έχουν ταλέντο. Πρέπει να διαχειριστούν αυτό το πράγμα, δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να είσαι πρωτοσέλιδο».

Για τον Δώνη και τον Ατζαγκούν: «Θα δούμε, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για όλα. Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τον κορμό μας».

Για τον Ρινάλντι: «Άλλοι είναι καλύτεροι από αυτόν. Υπάρχουν παιδιά που αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν έχεις περιθώριο να μην είσαι καλός σε 2, 3, 4 παιχνίδια. Περίμενα περισσότερα από κάποια παιδιά».

Για τον Μασούντ: «Ενδιαφερθήκαμε τον Γενάρη. Πρέπει να δούμε και τις θέσεις των ξένων. Ο Μασούντ είναι ξένος. Κοιτάμε και άλλους ποδοσφαιριστές. Εμένα σαν ποδοσφαιριστής μου αρέσει, αλλά από εκεί μέχρι να έρθει υπάρχει διαφορά. Μπορείς να βρεις παίκτες με καλά στοιχεία και να τους εξελίξεις. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες. Αν δεν έχουμε απώλειες σε παίκτες βασικού κορμού, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για μας. Για παράδειγμα, αν φύγει Μολέδο δεν είναι εύκολο να βρεις έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Αν φύγει ο Τελάντερ μπορεί να κοιτάξουμε μια ακόμη επιλογή στόπερ».

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο: «Είναι ένα παιδί που έχει δείξει βελτίωση. Είναι λογικό να μην τον θεωρούμε 100% έτοιμο. Όταν χρησιμοποιείς αυτά τα παιδιά περιμένεις ότι θα χάσεις και κάτι, αλλά έτσι εξελίσσεις τους νεαρούς. Τους δίνεις την ευκαιρία και εξαρτάται από αυτούς αν θα τις εκμεταλλευτούν. Εμείς του δώσαμε την ευκαιρία».

Για τον Μολίνς: «Θα δούμε. Ο κ. Χιμένεθ πριν ήταν πιο ξεκάθαρος (γέλια). Σε εμάς πολλά θέματα είναι συνάρτηση κάποιων άλλων. Έχουμε αρκετά θέματα στα αποδυτήρια και θα πρέπει να τα λύσουμε πρώτα αυτά».

Για τους Σκανδιναβούς παίκτες: «Είναι πειθαρχημένα παιδιά και επαγγελματίες. Όπως και οι Αργεντινοί είναι μάγκες, έστω κι αν ξεφεύγουν καμιά φορά όπως ο Λούκας (γέλια)».

Για τους συνεργάτες του: «Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτούς τους συνεργάτες. Με τον Κόλλα και τον Γιάγκου ήμασταν και στο παρελθόν, έχω μαζί μου και τον Μαραγκό. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και με βοηθούν να κάνω κι άλλα πράγματα. Ο Γκαλίνοβιτς είναι ένα σοβαρό παιδί που κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Τους ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά τους. Εκτιμούν τη δουλειά που κάνω και είναι τέτοια η δουλειά τους που μου δίνει το χρόνο να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα. Τώρα δεν χρειάζεται να ασχοληθώ τόσο με το επίπεδο της προπόνησης ή το ασκησεολόγιο. Ξέρουν πώς λειτουργώ και είναι πολύ πιο ξεκούραστα τα πράγματα για μένα».

Για τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια χθες: «Η ομάδα είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν για τον ίδιο στόχο. Δεν είναι… τένις. Μέσα από την ομάδα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος. Αλλά μόνο μέσα από την ομάδα».

Για το αν θα ήταν ο Παναθηναϊκός στον τελικό αν έπαιζε στη ρεβάνς με τον Άγιαξ το 1996: «Ναι, το πιστεύω. Αν έπαιζα, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει γκολ ο Λιτμάνεν. Είχα πάθει λουμπάγκο στο ματς με την ΑΕΚ που είχε προηγηθεί. Είχα ένα θέμα με τη μέση μου και δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω. Ο προπονητής μού είπε ‘έλα μαζί μας’. Στο 1-0 μου λέει ‘σήκω για ζέσταμα’, του είπα ‘δεν μπορώ’ και τότε μπήκε το 2-0. Αν έπαιζα τουλάχιστον δεν θα ήταν έτσι το σκορ, 0-3. Ο Άγιαξ ήταν υπερομάδα. Έκανε σε όλο το ματς μόλις 4 αβίαστα λάθη. Έγιναν και κάποιες άλλες αλλαγές θέσεων και χάσαμε. Όταν είσαι κοντά σε έναν τόσο μεγάλο στόχο δεν είναι εύκολο να αντέξεις αυτό το βάρος. Πριν το ματς με τον Άγιαξ στην Ολλανδία είχαμε κοιμηθεί στις 6 το πρωί, μια παρέα σε όλο το δωμάτιο. Αυτό δείχνει δέσιμο. Αν ξενυχτήσει ένας παίκτης με ενοχλεί, αν ξενυχτήσει όλη η ομάδα δείχνει δέσιμο».

Για τον Νίνη και τον Μαυρία και το αν υπάρχει κάποιος νέος Κουρμπέλης: «Δεν είναι παιδιά που μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες. Θεωρώ πως κάποιος αντίστοιχος του Κουρμπέλη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και δεν μπορείς να τον αγοράσεις».

Για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας με δικαστικές αποφάσεις και το ποια θα ήταν η πιο δίκαια βαθμολογία: «Νομίζω πως με βάση τις συνθήκες εμείς ήμασταν οι καλύτεροι, μετά η ΑΕΚ, μετά ο Πανιώνιος και μετά ο ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ ήταν απογοήτευση με βάση το ρόστερ που έχει. Ίσως χαλάρωσε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ίσως τους έφυγε η κάψα. Χθες μου φάνηκε να μην έχει πείνα. Ίσως να άδειασαν. Η εικόνα τους στα play offs ήταν από κακή ως πολύ κακή με βάση το ρόστερ και το βάθος που έχει».

Για τον Βασιλακάκη και τον Βλάχο: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν ταιριάζει στο στυλ που θέλουμε. Ο Βλάχος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει συμβόλαιο και είναι δύσκολο. Για να αγοράσουμε έναν παίκτη θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Για την επιλογή του Κουρμπέλη: «Τον παρακολουθούσα χρόνια και ήμουν σίγουρος για το μυαλό του. Θεωρώ ότι έχει αδικήσει πολύ τον εαυτό του. Πρέπει να δουλέψει κι άλλο, να πιέσει τον εαυτό του και αν δουλέψει σκληρά δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έρθει πρόταση από το εξωτερικό. Αν δείτε χθες έκανε στα τελευταία λεπτά ποδιά σε αντίπαλο. Αυτό δείχνει την ποιότητά του. Πολλοί δεν ήθελαν να γίνει αυτή η μεταγραφή για οικονομικούς λόγους, αλλά πείστηκαν από αυτά που τους είπα και τον πήραμε».

Για τον Βασιλακάκη και τον Βλάχο: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν ταιριάζει στο στυλ που θέλουμε. Ο Βλάχος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει συμβόλαιο και είναι δύσκολο. Για να αγοράσουμε έναν παίκτη θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Για το τι πρέπει να προστεθεί σε νοοτροπία για να γίνει Panathinaikos: «Σε αυτό θέλουμε μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση. Να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια, να νιώσουν οι παίκτες ότι έρχονται σε ένα μεγάλο κλαμπ. Πρέπει να δικαιολογήσουμε και τη διοίκηση, γιατί με όλα αυτά που έχουν γίνει, με τα κάπιταλ κοντρόλ, δεν είναι εύκολο να είσαι συνεπής. Όμως θέλουμε βοήθεια από τη διοίκηση, να είναι πιο συνεπής σε κάποια πράγματα για να πιέσουμε και να απαιτήσουμε. Τώρα αναγκαστικά είμαστε λίγο πιο ελαστικοί. Τα έχουμε ήδη συζητήσει αυτά τα πράγματα, κάναμε μια επαφή με τον πρόεδρο και μας υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα λύσει το πρόβλημα. Δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα νούμερα, αλλά το τι θα δουν στο γήπεδο».

Για το μπάτζετ: «Το να βρεις έναν παίκτη 200.000 ελεύθερο, για να είναι πολύ καλός θα πρέπει να θεωρείς πως έχει προοπτική. Έτοιμο παίκτη δεν μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά. Παίκτες τύπου Κουρμπέλη είναι άλλη υπόθεση. Ο πρόεδρος μού είπε πως αν βρούμε κάτι, μπορούμε να προχωρήσουμε. Όλοι ξέρουμε ότι έχει βάλει ο πρόεδρος πολλά χρήματα στην ομάδα. Είναι στη διάθεσή του αν θα συνεχίσει να βάλει χρήματα όπως έβαζε. Εμείς θέλουμε να βάζει πολύ λιγότερα από όσα έβαζε, αλλά θέλουμε να βάζει (γέλια). Αυτός είναι ο καπετάνιος, αυτός μας λέει το σχέδιο κι εμείς βλέπουμε αν μπορούμε να το εκτελέσουμε. Αν μας έλεγε ότι πρέπει να έχουμε μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ, δεν θα μπορούσαμε να το δεχτούμε».

Για το γεγονός ότι ο Γ. Αλαφούζος αναγνωρίζει τα λάθη του: «Η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης του δεν κάνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν του αρέσουν τα παρασκηνιακά, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό. Είναι ρομαντικός, θέλει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό. Το κόστος είναι μεγάλο, γιατί έχει βάλει πολλά χρήματα. Όμως για μένα καλά κάνει».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα του χρόνου: «Αυτός θα είναι και ο στόχος μας, αλλά περισσότερα μπορούμε να πούμε μετά τις μεταγραφές. Από αύριο θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα».

Για την προετοιμασία: «Οι παίκτες με ξεγέλασαν χθες, τους έδωσα παραπάνω μέρες. Στις 26 Ιουνίου θα συναντηθούμε. Θα πάμε στην Ολλανδία για κάποια φιλικά, στις 7, 11 και 14 Ιουλίου, και το τελευταίο τεστ θα γίνει εδώ πριν το πρώτο ματς της Ευρώπης. Θα πρέπει να γυρίσουν και οι διεθνείς. Θα έχω λίγες γκρίνιες, γιατί θα ζητούν λίγη παραπάνω άδεια».

Για τις μεταγραφικές προτεραιότητες: «Η πρώτη μας προσπάθεια είναι να μείνει ο Εμποκού, να μείνει ο Κλωναρίδης, να τελειώσει το θέμα του Μολέδο. Αν μείνουν αυτοί οι παίκτες, θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και θα πάμε για τις υπόλοιπες κινήσεις».

Για τον Γιουνές: «Μου αρέσει, είναι καλός παίκτης. Ένας φορ με τόσα γκολ δεν είναι καλός; Καμιά φορά έχουμε τους παίκτες μπροστά μας και πάμε έξω».

Για το αν υπάρχει προθεσμία για να κλείσουν οι μεταγραφές: «Δεν υπάρχει αυτό. Να μπορέσουμε να κάνουμε 2-3 κινήσεις για να έχουμε 15-16 παίκτες πρώτης γραμμής για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και αν περάσουμε θα έχουμε άνεση χρόνου και οικονομική για κάτι καλύτερο».

Για τον Ζέκα: «Στο παιχνίδι με τη Λάρισα δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του. Το κατάλαβε και τιμωρήθηκε. Έχει αλλάξει αρκετά και έχει βοηθήσει την ομάδα. Τον βλέπουμε να πηγαίνει να τραβά τους άλλους όταν διαμαρτύρονται. Αν ο αρχηγός είναι προκλητικός ή σωστός θα είναι και οι άλλοι προκλητικοί ή σωστοί αντίστοιχα. Θεωρώ πως έχει βελτιωθεί και στο παιχνίδι του».

Για το δίδυμο Ζέκα-Κουρμπέλη: «Τους υπολογίζω για βασικό δίδυμο στο κέντρο, αλλά θα ήθελα και έναν ακόμη παίκτη εκεί».

Για το αν είναι προετοιμασμένος για τα δύσκολα: «Τα ξέρω, τα έχω ζήσει και είμαι έτοιμος για όλα. Ποδόσφαιρο είναι. Το λέω και στους παίκτες μου. Μπορεί να χάσεις ένα ματς από ατυχία. Αν όμως δώσεις αυτό που μπορείς και φύγεις με το κεφάλι ψηλά δεν μπορεί να σου πει κανένας τίποτα. Θα υπάρξουν δυσκολίες, κριτική και σίγουρα δεν θα πηγαίνουν πάντα ρολόι. Μπορεί να κάνεις καλή ομάδα, αλλά οι ανταγωνιστές να κάνουν καλύτερη. Δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις κάτι καλό εσύ. Καλό είναι ο κόσμος να μαζεύεται στο γήπεδο. Βλέπουν ότι προσπαθούμε, έχουμε τη διάθεση και όταν έχεις τον κόσμο δίπλα σου έχεις ένα έξτρα κίνητρο. Δεν είσαι Παναθηναϊκός μόνο όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό. Τον Παναθηναϊκό δεν τον αγαπάς μόνο για τους τίτλους, αλλά για το σήμα του ή τη φανέλα του. Θα πας στο γήπεδο όχι για τα πρόσωπα».

Σχόλια