Έγραψε και η Nova για Βαρδινογιάννηδες


Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του site iapopsi που ανέφερε το όνομα του Νίκου Βαρδινογιάννη και τον παρουσίασε ως τον βασικό «συμπαίκτη» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το μπάσιμο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σειρά πήρε ο δημοσιογράφος του Novasports Δημήτρης Παπανικολάου!

Συγκεκριμένα, σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ανέφερε με σιγουριά ότι ένας εκ των «συμπαικτών» του ισχυρού άντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο γιος του Γιώργου Βαρδινογιάννη.


Όπως έγραψα και χθες δεν είναι καθόλου τυχαία τα άρθρα που βγαίνουν τις τελευταίες μέρες και θα κάνουν όλο και πιο έντονα την εμφάνιση τους. Και αν κάποιοι θεωρούν αναξιόπιστο το δημοσίευμα της εφημερίδας του Β.Μητρόπουλου, τότε δεν γίνεται να πιστεύουν το ίδιο για επώνυμο κείμενο βασικού δημοσιογράφου της συνδρομητικής τηλεόρασης και αυτό να δημοσιεύεται στο site.

Τέλος θέλω να θυμίσω κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρος. Νομίζω πως την φετινή σεζόν ένας από τους χρηματοδότες του γυναικείου βόλεϊ ήταν ο Νίκος Βαρδινογιάννης. Ξαναλέω, πως δεν είμαι σίγουρος.

Αναλυτικά το άρθρο του Δ.Παπανικολάου:

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις η τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ με αφορμή το θέμα Μπεργκ πρέπει να τους έχει βάλει ήδη σε σκέψεις, ειδικά αν την συνδυάσουν με την προ ημερών τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου στη Nova και τον Γιάννη Καραλή, όπου είχε ξακαθαρίσει ότι παραμένει στο τιμόνι της ομάδας.

"Ο Παναθηναϊκός παραμένει σταθερός στο σχέδιό του να καταστεί υγιής και βιώσιμος", ανέφερε στο ξεκίνημά της η ανακοίνωση και συνέχιζε: "Η διοίκηση εργάζεται διαρκώς στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ομάδας νέων σε ηλικία παικτών που θα πλαισιώνονται από κάποιους εμπειρότερους". Και μετά αναφερόταν και στον Μπεργκ, τον οποίο δεν σκόπευε να πουλήσει, αλλά...

Κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου ΔΕΝ είναι σήμερα "υγιής και βιώσιμος". Διατηρεί όμως ένα σχέδιο για να καταστεί τέτοιος!

Μετά την φυγή Μπεργκ και Λυμπερόπουλου κυκλοφόρησε έντονα η φήμη για άμεση δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου. Ωστόσο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί για πότε.


Για τον φίλο του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ όλα τα σχέδια των διοικήσεων είναι σεβαστά μέχρι ενός ορίου. Μέχρι τη στιγμή της απόδοσης καρπών. Η εποχή Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη απέδωσε ήδη από ένα κύπελλο στον καθένα.

Στο μυαλό του κόσμου το επόμενο βήμα είναι το πρωτάθλημα! Κι όμως έρχεται η ανακοίνωση για τον Μπεργκ να ταρακουνήσει τον κάθε φίλο του τριφυλλιού. Το «υγιής» και «βιώσιμος» σε αυτό το τραγικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ελπίδες σε κανέναν, με εξαίρεση τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Και στον προπονητή της ομάδας όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί ουδείς θα του επιρρίψει ευθύνες. Το αντίθετο. Θα κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί και ξέρει, δουλεύοντας ένα πρότζεκτ αλά Πανιώνιος με νέα και εξελίξημα παιδιά.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά η δουλειά του προπονητή θα είναι στον αφρό. Όταν μένουν στάσιμα ή χειροτερεύουν το ανάθεμα θα πέφτει στη διοίκηση.

Μπορεί όμως ο Παναθηναϊκός να πορευτεί για πολύ ακόμα σε αυτό το πλάνο; Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να αντέξει την πίεση; Μπορεί να εμφανιστεί(ουν) ένας ή περισσότεροι επενδυτές και να αλλάξει ρότα;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πόσταρε την περασμένη Παρασκευή στο Instagram την ιδέα του για το PAO FOUNDATION στο ΟΑΚΑ. Ένα ενωτικό μήνυμα που δεν βρίσκει αντίθετους πολλούς από τους φίλους της ομάδας.

Μόνος του ή με παρέα; Με συνεργάτες και συνοδοιπόρους; Φυσικά με συνεργάτες. Νίκος Βαρδινογιάννης είναι το όνομα ενός από αυτούς. Πρόκειται για τον γιο του «καπετάνιου», ιστορικού προέδρου του Παναθηναϊκού που φέρεται να βλέπει θετικά μια πιθανή εμπλοκή του.

Τι θα πει ο κόσμος; Πως θα αντιδράσει, αφού μια σημαντική μερίδα του προκάλεσε την αποχώρηση της οικογένειας από την ομάδα; Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Όλοι βλέπουν όμως που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός! Τι πέρασε από την εποχή της πολυμετοχικότητας και μετά. Που βρίσκεται σήμερα και με το σημερινό πλάνο να τον κατατάσει απλά στη βαθμίδα μιας «βιώσιμης» ομάδας.  

Ο Νίκος θεωρεί το PAO FOUNDATION του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πιο εφικτή και πιο άμεση λύση για ολόκληρη την Παναθηναϊκή Οικογένεια προκειμένου να βρει στέγη στο ΟΑΚΑ για 49 χρόνια από το πρότζεκτ του Γουδή, που θα έχει αλλού το ποδόσφαιρο κι αλλού το μπάσκετ και τα υπόλοιπα τμήματα.

Ωστόσο οι ίδιοι, καθώς και άλλοι εύποροι Παναθηναϊκοί (που είναι αρκετοί αλλά διστάζουν να εμπλακούν με το ποδόσφαιρο εξαιτίας της γενικότερης απαξιοτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει) θα περιμένουν πρώτα την τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αυτός έχει σήμερα τις τύχες της ομάδας στα χέρια του και από τον ίδιο εξαρτάται ο τρόπος που θα αναζητήσει τυχόν συμπαίκτες για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός πάντως, δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ ακόμα σε ρόλο survivor, αλλά πρέπει να ξαναγίνει predator (αρπακτικό).

Σχόλια