Βόκολος: «Ο Στραματσόνι ασχολιόταν με τις μεταγραφές και όχι με την ομάδα»


Ο Λ.Βόκολος μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, κατηγόρησε τον Α.Στραματσόνι ότι δεν ασχολούταν με την ομάδα και πήρε θέση για την αποχώρηση του Ρισβάνη από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά δήλωσε:

ναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:


Ήταν αποτυχημένη η επιλογή του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό; 

"Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε αποτυχημένη. Θεωρώντας, η άποψη μου είναι αυτή ξεκάθαρα, ότι είχε έρθει στην ομάδα ένας προπονητής αλλά δυστυχώς μάλλον δε νομίζω ότι ήρθε για προπονητής, για αυτό είπα πριν για τον Μαρίνο ότι είναι ένας προπονητής με όλη τη σημασία της λέξεως. Ο κ. Στραματσόνι πιθανότατα είχε έρθει για κάποιους άλλους λόγους τους οποίους τους ξέρει μόνο αυτός και κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή. Ένας προπονητής ασχολείται με την ομάδα 24ώρες το 24ώρο αγωνιστικά και προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα αγωνιστικά. Δεν ασχολείται με τις μεταγραφές. Δεν ασχολείται με το ποιος θα έρθει και ποιος θα φύγει. Η άποψη μου είναι αυτή".

Θεωρείς ότι επενέβαινε στην δουλειά Φύσσα-Βόκολου; 

"Δεν είναι θέμα αν επενέβη γιατί όταν ήρθε εμείς μετά από ένα μήνα φύγαμε από τον Παναθηναϊκό. Πιθανόν να ήταν και μια απόφαση ειλημμένη από πριν. Δεν έχει να κάνει με τους Φύσσα-Βόκολο. Έχει να κάνει με τη δομή και την οργάνωση μιας ομάδας. Όταν υπάρχει μια δομή σε μια ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τον καθένα. Τις οποίες οφείλουμε όλοι μας, αυτοί που βρισκόμαστε σε αυτό να τις υπακούμε. Ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την δουλειά του. Από εκεί και πέρα αν ένας άνθρωπος φεύγει και πάει από το ένα κουτάκι στο άλλο δεν έχει να κάνει με τον τεχνικό διευθυντή ή τον διευθυντή ποδοσφαίρου.

Αυτό νομίζω ότι έκανε κακό στην ομάδα. Δεν θεωρώ ότι ήταν κακός προπονητής, εάν ήταν προπονητής. Είναι από μια καλή σχολή, είχε στοιχεία καλά αλλά προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Άρα εκ του αποτελέσματος ήταν μια επιλογή αποτυχημένη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας".

Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν προπονητή είναι το χτίσιμο μιας ομάδας το να χτίσεις μια ομάδα. Και βλέπουμε όλοι μας προπονητές που πάνε στα μέσα της σεζόν κατά 90% θα πάνε καλύτερα την ομάδα απ' ότι πριν. Όταν βρεθούν να χτίσουν μια ομάδα από την αρχή και να ξεκινήσουν την προετοιμασία εκεί είναι η δυσκολία και βλέπετε ότι φεύγουν στους δυο και τους τρεις μήνες. Για αυτό θα πρέπει ο προπονητής να κριθεί αφού χτίσει μια ομάδα.

Για μένα λοιπόν ο Στραματσόνι πολύ απλά και πολύ λογικά έχτισε μια ομάδα που δεν πήγε καλά, δεν βγήκε και πλήρωσε το τίμημα που πληρώνουν όλοι".

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία που λέγεται Ρισβάνης, δεν του δόθηκε η ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό, γιατί ακούγεται ότι πάει στον Ολυμπιακό;

"Όταν έφυγε ο Ρισβάνης ήμουν και εγώ στον Παναθηναϊκό. Τη δεδομένη στιγμή που έφυγε ο Ρισβάνης, έπρεπε να φύγει, να πάει στον Πανιώνιο να παίξει. Γιατί ο λόγος που έφυγε από τον Παναθηναϊκό ήταν κυρίως αυτός, δεν είχε συμμετοχές πολλές με τον προπονητή που είχαμε εκείνη την στιγμή, τον κ. Αναστασίου. Δεν έπαιζε το παιδί και έπρεπε να πάει να παίξει. Πήγε στον Πανιώνιο δούλεψε, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό και πραγματικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αυτή τη στιγμή είναι από τα καλύτερα σέντερ μπακ της Super League. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα σέντερ μπακ. Τη δεδομένη στιγμή που έφυγε έπρεπε να φύγει. Αυτή είναι η άποψη μου".

Πολλοί λένε ότι δεν τα έδινε και όλα στις προπονήσεις εκείνο το διάστημα, ότι τεμπέλιαζε;  


"Για να φύγει ένας ποδοσφαιριστής από την ομάδα θα υπήρχαν κάποιοι λόγοι. Δεν νομίζω ότι κανένας προπονητής η κανένας άνθρωπος από τον Παναθηναϊκό θα έδιωχνε έναν παίκτη που είναι πάρα πολύ καλός για την ομάδα του. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή ο Ρισβάνης δεν είχε δείξει αυτά που θα έπρεπε να είχε δείξει στον Παναθηναϊκό. Για αυτό και έφυγε από την ομάδα.

Συμβαίνει με πολλούς ποδοσφαιριστές αυτό και θυμάμαι παλιά, όταν ήμουν στον Πανιώνιο ότι ο Μπατίστα πριν πάει στην ΑΕΚ είχε δοκιμαστεί από τον Πανιώνιο και έλεγαν τότε δεν τον κρατήσατε και πήγε στην ΑΕΚ. Και ο Λάμπρου έφυγε από τον Παναθηναϊκό και έκανε ένα γύρο, έχει πάει σε δυο-τρεις ομάδες αλλά δεν έχει κάνει κάτι ακόμα αλλά μπορεί σε δυο-τρία χρόνια να ξεπεταχθεί. Τι θα σημαίνει αυτό πάλι".

Σχόλια