O Mπεργκ μίλησε σαν οπαδός


Από την Δευτέρα το βράδυ όλοι στον Παναθηναϊκό κινούνται σε ρυθμούς Μπεργκ και σχολιάζουν τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Οι δηλώσεις του Σουηδού εκτός από ποικίλα σχόλια, έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, ανάγκασαν την διοίκηση να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να τις σχολιάσει και να διαβάσουμε σήμερα πως ο Γ.Αλαφούζος με βάση τις τελευταίες εξελίξεις να σκέφτεται, να μην μειώσει το μπάτζετ.


Ο Μπεργκ φαίνεται πως έχει πιάσει το νόημα και αντιλαμβάνεται τον ρόλο που έχει πλέον στην ομάδα. Αν και οι περισσότεροι ερμήνευσαν πως ο παίκτης έκανε κυρίως δηλώσεις για το μέλλον του, η πραγματικότητα είναι πως έκανε δηλώσεις κυρίως για το μέλλον της ομάδας.

Είπε ό,τι θα έλεγε ένας οπαδός του Συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν το έχει καταφέρει τόσα χρόνια και αντί αυτό να πεισμώνει τον ιδιοκτήτη (;) της ομάδας, τον αποστασιοποιεί. Αφήνει να βγαίνουν δημοσιεύματα που μιλάνε για μείωση του μπάτζετ που θα κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό του χρόνου και δεν έχει βγει να τα διαψεύσει. Αντιθέτως...

Ο Μπεργκ θέλει η ομάδα να κυνηγήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα και να μην ξεκινήσει του χρόνου σαν αουτσάϊντερ. Θέλει η ομάδα να μην είναι της σφαλιάρας μόλις βγαίνει από τα σύνορα της Ελλάδας. Θέλει να βρίσκεται σε μια ομάδα που θα υπάρχουν προσδοκίες, θα κυνηγάει το καλύτερο και δεν θα κάνει βήματα πίσω. Ό,τι θέλει δηλαδή και ο κόσμος του συλλόγου.

Αυτές οι δηλώσεις που έκανε είναι πολύ πιο σημαντικές από μια καλή εμφάνιση ή ένα γκολ του. Γιατί έδειξε ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα και γιατί στην πράξη -και με το έρεισμα που έχει- μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις το καλοκαίρι προς το καλύτερο.


ΥΓ: Σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα, πιστεύω ότι θα μείνει, εκτός κι αν έρθει η απίστευτη πρόταση ή η απίστευτη ομάδα και τον ζητήσει. Ο Σουηδός είναι το νούμερο ένα εδώ, έχει αγωνιστεί σε top πρωτάθλημα, έχει περάσει τραυματισμούς και είναι σε θέση να ζυγίσει πολύ καλά τα δεδομένα. Είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του Παναθηναϊκού και έχει μπροστά του σίγουρα 3 ποιοτικά χρόνια ακόμα. Μπορεί να πετύχει πράγματα με την ομάδα και να έχει την πρώτη θέση σε αυτά τα επιτεύγματα, κάτι που δεν θα γίνει αν δοκιμάσει την τύχη του αλλού. Ακόμη και για την Μάλαγα που λένε, όσο ελκυστικό κι αν είναι το Ισπανικό πρωτάθλημα, στα 30 του χρόνια ο Μπεργκ θα αντιλαμβάνεται πως στην Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει.

Σχόλια