Mπεργκ: «Θέλω να μείνω αλλά στην Ελλάδα δεν κερδίζει ο καλύτερος»


Σε συνέντευξη του στο Sdna, κατά την αποχώρηση του από την Ελλάδα:

Ποια είναι η αίσθηση που σου αφήνει η σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Η αίσθηση που μου αφήνει αυτή η σεζόν σίγουρα δεν είναι τόσο θετική. Ειδικά μετά από αυτό που έγινε τώρα στο τέλος της χρονιάς με μένα και την τιμωρία μου. Δεν είναι σε καμία περίπτωση το καλύτερο συναίσθημα το ότι δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στα τέσσερα τελευταία ματς. Ήξερα πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τα πλέι οφ και να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχα ένα πραγματικά καλό προαίσθημα και με το αποτέλεσμα είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος».

Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά στην αρχή της σεζόν και τι άλλαξε στην πορεία;

«Έγιναν πολλά αυτή τη χρονιά. Αν συγκρίνει κανείς την ομάδα με την οποία ξεκινήσαμε τη σεζόν και αυτήν που είχαμε στο τέλος θα δει πολύ μεγάλες διαφορές. Είχαμε μία δύσκολη χρονιά. ‘Όλοι μας είχαμε αρκετά προβλήματα στο πρώτο μισό της σεζόν. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, δεν παίζαμε με τους ίδιους παίκτες, το ίδιο σύστημα. Είχαμε αρκετά παιχνίδια εξαιτίας και της παρουσίας μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν ήμασταν όλοι σε καλή κατάσταση ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και στα αποτελέσματα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν τα πράγματα ήταν καλύτερα. Παίξαμε πολύ καλά και αυτό το είδαν όλοι, όμως δεν πήραμε τίποτα στο τέλος και αυτό είναι απογοητευτικό».


Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε την ιστορία της σεζόν;

«Ναι πιστεύω πως ο προπονητής άλλαξε την ιστορία της χρονιάς. Σίγουρα έκανε πολύ καλή δουλειά. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση και για τον Αντρέα Στραματσόνι με τον οποίο ξεκινήσαμε και πιστεύω πως αμφότεροι έκαναν το καλύτερο δυνατό προκειμένου η ομάδα φέτος να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πετύχει τους στόχους της. Δυστυχώς, όμως, όπως είπα και προηγουμένως αυτό που μένει είναι η απογοήτευση που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο, να πανηγυρίσουμε κάτι».

Η μεγαλύτερη ευχή των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι να σε δουν εδώ και τη νέα σεζόν. Θα συμβεί αυτό;

«Φυσικά, πιστεύω και ελπίζω να είμαι εδώ και τη νέα σεζόν. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά εγώ και η οικογένειά μου αγαπάμε το να βρισκόμαστε εδώ, όμως η κατάσταση με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πηγαίνει καλύτερα. Είμαι εδώ πέρα τέσσερα χρόνια και σήμερα η κατάσταση είναι ίσως χειρότερη από την πρώτη σεζόν της παρουσίας μου στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ δύσκολο για μένα στο κομμάτι του μυαλό να προσπαθώ κάθε χρόνο και να βλέπεις ότι αντί να αυξάνονται οι πιθανότητες να πάνε τα πράγματα καλύτερα να μειώνονται. Με το σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις ως επαγγελματίας. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα επιστρέψω για την προετοιμασία εδώ μετά το τέλος των υποχρεώσεών μου με την Εθνική ομάδα αλλά και των διακοπών. Θα δούμε τι θα γίνει μετά».

Αν σου ζητούσα να απομονώσεις το δικό σου ‘’θέλω’’ ποιο θα ήταν αυτό;

«Αυτό που εγώ θέλω είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα κερδίζει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Όπως είπα και προηγουμένως, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και κάθε χρόνο ελπίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, όμως δεν πιστεύω ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν. Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμαστείς και να δουλέψεις όταν αισθάνεσαι ότι όλα δουλεύουν εναντίον σου».

Σχόλια