Πρώτο δείγμα αρνητικό


Ο Παναθηναϊκός απώλεσε από τον πρώτο προημιτελικό το πλεονέκτημα έδρας και έχασε με 58-71 από την διαβασμένη Φενερμπαχτσε. Τραγικό δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Τ.Πασκουάλ που έμεινε πίσω στον δρόμο για το Final 4.


Ασχολιόμασταν με τα λάθος πράγματα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, μόλις η διαφορά πλέον δεν γύρναγε και η Τούρκικη ομάδα γινόταν η δεύτερη ομάδα που νικούσε στο ΟΑΚΑ την φετινή σεζόν και έκανε το «break» από το πρώτο σαραντάλεπτο. Κάποιοι με το πως θα απομυθοποιήσουν τον άνθρωπο που έκανε πρώτη δύναμη στην Ευρώπη τον Παναθηναϊκό, ο ιδιοκτήτης της ομάδας πως θα τσιτώσει όσο περισσότερο γίνεται τον κόσμο και εμείς με την δυναμική του ΟΑΚΑ.

Και ξεχάσαμε όλοι το προφανές. Το ίδιο το άθλημα.

Η Φενερμπαχτσέ ήταν ο χειρότερος αντίπαλος που μπορούσε να μας τύχει τόσο με μειονέκτημα, όσο και με πλεονέκτημα. Όχι λόγω ρόστερ, αλλά λόγω Ομπράντοβιτς. Όλοι μετρούσαν το σερί ηττών που έχει στο ΟΑΚΑ και όλοι ξεχνούσαν τι έχει πετύχει. Τελικά δεν οφείλονται ούτε τα ψηλά μπάτζετ, ούτε οι διαιτητές, κύριοι. Και αυτό οφείλουμε όλοι να το έχουμε στο μυαλό μας στην συνέχεια της σειράς.

Το θέμα όμως δεν είναι ο Ζοτς. Ο κόσμος του απέδωσε ξανά τις τιμές που του αξίζουν και άφησαν κάθε Βέργη και κάθε πονεμένο του πληκτρολογίου να μένουν με τις αυταπάτες πως θα χαλάσει η σχέση μας.

Το θέμα είναι πως θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάει στο Final 4. Πλέον είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Δεν ήταν ποτέ το ξεκάθαρο φαβορί, όσο κι αν κάποιοι ήθελαν να το περάσουν έτσι. Καλούμαστε αρχικά να βρούμε ψυχολογία και να ισοφαρίσουμε την σειρά την Πέμπτη στο δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και την άλλη εβδομάδα να ξορκίσουμε τον κακό μας εκτός έδρας εαυτό και να κάνουμε το απρόβλεπτο. Να κερδίσουμε σε μια έδρα που πάντα χάνουμε στο ρελαντί.

Το τι έφταιξε σήμερα, νομίζω πως ένα μόνο στοιχείο είναι αρκετό για να καταλάβουμε. Βάλαμε 8 πόντους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και άλλους τόσους στο τέταρτο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ημίχρονο με +16 και βγήκε υπνωτισμένος δίχως να μπορεί να ακολουθήσει την Φενέρ.

Γιατί και πως, αυτά θα τα βρει ο Πασκουάλ. Ελπίζουμε να το καταφέρει μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Νούμερο29 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5/6 τρίπ.), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

: Όταν τολμάς να αμφιβητείς το παρελθόν σου...

Σχόλια