Προσοχή στο κενό μεταξύ πούλμαν και Superfoods


Το τρένο του Παναθηναϊκού βγήκε εκτός γραμμής για ακόμη μια χρονιά και το 0-3 από την Φενερμπαχτσέ τον αναγκάζει να μην κάνει στάση στον σταθμό της Κωνσταντινούπολης τον Μάϊο. Μόνο που η επιστροφή δεν έγινε με το ίδιο βαγόνι αλλά με ένα πούλμαν. Ο χρηματοδότης του τρένου αποφάσισε πως οι επιβάτες του πρέπει να αποχωρήσουν από αυτό γιατί δεν ήταν άξιοι εμπιστοσύνης αλλά πιθανότατα δεν εκτίμησε σωστά το κενό που υπάρχει μεταξύ αποβάθρας και συρμού και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.


Ναι, ήταν αποτυχία που για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με σκούπα στα προημιτελικά της Euroleague.

Ναι, ήταν θλιβερή διαπίστωση πως η ομάδα του Τ.Πασκουάλ δεν έχει ηγέτες και όλη την σεζόν πορευόταν κυρίως με τις προσωπικές εμπνεύσεις του κάθε παίκτη και δευτερυόντως με ένα πλάνο που μπορούσαν να ακολουθήσουν κατά γράμμα.

Ναι, ήταν μεγάλη η απογόητευση που η μεγάλη μάχη για το πλεονέκτημα κατέληξε σε φιάσκο.

Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιολογεί την απόφαση του Δ.Γιαννακόπουλου να τιμωρήσει την ομάδα με οδική επιστροφή στην Αθήνα και να βγάλει στο "απόσπασμα" όσους δεν συμφωνούν με την λογική του. Πάνω από όλα δεν υπάρχει λογική εξήγηση επειδή γιατί ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος αναιρεί τον Γιαννακόπουλο του καλοκαιριού.

Το κενό μεταξύ του πούλμαν και του Superfoods για άλλους μπορεί να είναι μεγάλο, για άλλους μικρό αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει και πως αυτή η ανακόλουθη συμπεριφορά θα δημιουργήσει προβλήματα που είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν ούτε τα εκατομμύρια του να τα διορθώσουν.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια "δυσκολοχώνευτη" κίνηση με την προσθήκη του "Superfoods" δίπλα από το όνομα του Συλλόγου. Αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους οπαδούς καθώς θεωρήθηκε ως βεβήλωση σε κάτι ιερό. Η αποστομωτική δικαιολογία ήταν πως έτσι λειτουργούν πλέον τα μεγάλα Ευρωπαϊκά club και αν θέλουμε να ανήκουμε σε αυτά και να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα που να διεκδικεί τις πρώτες θέσεις στην Euroleague, θα πρέπει να εναρμονιστούμε με αυτήν την λογική και να θυσιάζουμε ακόμη και το όνομα της ομάδας.

8 μήνες μετά ο ίδιος άνθρωπος αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρήσει την ομάδα ανεβάζοντας την στο πούλμαν και στέλνοντας την να κάνει τον γύρο της Ελλάδας με αυτό. Μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο και κανένα μεγάλο Eυρωπαϊκό club δεν έχει χρησιμοποιήσει ως τακτική επαγρύπνισης των παικτών της. Μια κίνηση που χαλάει το όνομα του Συλλόγου στην πιάτσα παικτών και προπονητών και γίνεται αφορμή χλευασμού ανά την Ευρώπη.

Δεν έχει λογική τον Αύγουστο να θωρακίζεις την επένδυση σου με στρατηγικές από Ευρωπαϊκά προηγμένα πρωταθλήματα και τον Απρίλιο να την καταστρέφεις με αποφάσεις που λαμβάνονταν πριν 3 δεκαετίες. Το κενό που υπάρχει μεταξύ του Superfoods και του πούλμαν λοιπόν υπάρχει και ο Δ.Γιαννακόπουλος οφείλει να εξηγήσει τι σκοπό έχει να κάνει με αυτό το τρένο.

Θέλει να το οδηγήσει σε νέα μέρη; Θέλει να παίζει μαζί του; Θέλει να το εκτροχιάσει;

Είναι δικαίωμα του να αλλάζει τους προπονητές κάθε χρόνο, να κάνει δηλώσεις που προκαλούν, να φέρνει όποιον παίκτη γουστάρει, να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Αυτός έχει το πορτοφόλι, αυτός κάνει και το κουμάντο. Βάζει τα εκατομμύρια του και κανένας δεν μπορεί να του υποδείξει τι και πως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αν θέλει να χάσει το πρωτάθλημα πριν ξεκινήσουν οι τελικοί, είναι δικαίωμα του.
Αν θέλει το καλοκαίρι να πληρώσει διπλά για να φέρει κάποιο μεγάλο όνομα που θα επιφυλάσσεται λόγω αυτών των εξελίξεων, επίσης.

Όμως πρέπει να έχει στο μυαλό του πως με την ίδια ευκολία που έγιναν τα δύο sold out στα ματς με την Φενερμπαχτσέ, το ίδιο εύκολα μπορεί να καταλήξει να παίζει σε άδειες κερκίδες η "ακριβή" ομάδα του.

Είπαμε, υπάρχει κενό μεταξύ του Superfoods και του πούλμαν. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Ακόμη και σήμερα, ο σύγχρονος αθλητισμός που έχει γίνει μια μπίζνα, στηρίζεται στον ρομαντισμό και την αγάπη του κάθε απλού φιλάθλου για την ομάδα του.

Και ο κάθε ανώνυμος Παναθηναϊκός δεν θέλει να βλέπει την πιο πετυχημένη ομάδα του Ευρωπαϊκού αθλητισμού να ξεφτιλίζεται με αυτόν τον τρόπο και να στερείται κάθε δικαίωμα προοπτικής.


ΥΓ: Πριν δέκα χρόνια λέγαμε πως ο Τζίγγερ ζούσε σε έναν παράλληλο κόσμο που του έπλαθαν οι αυλικοί του. Τον καθησύχαζαν πως τα κάνει όλα σωστά, δεν φταίει σε τίποτα και πάντα υπήρχε κάποιος κακός στην ιστορία. Δε νομίζω ότι απέχει πολύ αυτό που συμβαίνει σήμερα με τον Δ.Γιαννακόπουλο.

ΥΓ2: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξενυχτάνε με την ανοχή της διοίκησης σταθερά τα τελευταία χρόνια. Στην διοίκηση τα ξέρουν. Πέρυσι, η ομάδα έπαιζε τον πρώτο προημιτελικό με την Λαμποράλ στην Ισπανία και την προηγουμένη, παίκτες που πλέον δεν είναι στην ομάδα και άλλοι που μπήκαν σήμερα στο πούλμαν ξενυχτούσαν στο καζίνο. Σχεδόν κάθε βράδυ, οι Αμερικάνοι βγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζία, ενώ τις γιορτές ξενυχτάνε μέχρι τελικής πτώσης, ασχέτως αν παίζουμε σημαντικά ματς με τον Ολυμπιακό τις προσεχείς ημέρες. Αυτά η διοίκηση τα ήξερε και δεν έλαβαν χώρα το τελευταίο διβδόμαδο.

ΥΓ3: Να χαρακτηριστεί και ο Φώτσης είναι το πλέον εύκολο. Εδώ έγινε προσπάθεια να απομυθοποιηθεί ο Ομπράντοβιτς.

ΥΓ4: Ο Ομπράντοβιτς είχε μιλήσει το 2012 για σεβασμό. Ελπίζω σήμερα να καταλάβατε.

ΥΓ5: Προσοχή στα σχόλια. Αυτός ο χώρος υπάρχει λόγω της αγάπης για τον Παναθηναϊκό. Σχολιάζουμε, κριτικάρουμε, συζητάμε με βάση το καλό του Συλλόγου. Βλέπετε τι συμβαίνει και δεν χρειάζεται πολύ επεξήγηση. Επειδή ο χώρος αυτός θα συνεχίζει να υπάρχει, σεβαστείτε τον και φιλτράρετε αυτά που σκέφτεστε πριν τα γράψετε. Δεν μπορώ να σας το πω πιο απλά.

Σχόλια