Πάει Πόλη με πλεονέκτημα


Από το ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς! Ο Παναθηναϊκός λύγισε την αντίσταση και της πλούσιας ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση με 85-80 και πέτυχε ό,τι το καλύτερο. Πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά μετά από 5 χρόνια, με αντίπαλο -λογικά- την Μπασκόνια και πλέον βλέπει ξεκάθαρα την επιστροφή του στα Final 4.

Mε τα γνώριμα συστατικά που τον έχουν φτάσει ως εδώ -δυνατή άμυνα και έδρα- η ομάδα του Τ.Πασκουάλ θα διεκδικήσει τις αυξημένες πιθανότητες της, να βρεθεί στον ραντεβού των κορυφαίων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε μια πόλη που κάτι του χρωστάει.

Δεν είναι προφανώς σωστό να είμαστε τόσο αισιόδοξοι και να μην λογίζουμε καν την φάση των 8 αλλά αν είμαστε ρεαλιστές θα δούμε ότι πλέον καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, ούτε καν στην κακή του μέρα. Ο Τ.Πασκουάλ δεν είναι κανένας χθεσινός οπότε θα έχει την ομάδα έτοιμη για μάχη και όπως κι αν το κάνουμε, όταν δεν μπορεί να σε κερδίσει η ΤΣΣΚΑ του Ντε Κολό και του Τεόντοσιτς που καιγόταν για την πρώτη θέση, πόσο πιθανό είναι να πετύχει νίκη η Μπασκόνια;

Βέβαια, φτάσαμε σήμερα να νιώθουμε πιο κοντά όσο ποτέ σε Final 4 τα τελευταία χρονιά εξαιτίας του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του πάγκου μας. Αυτός είναι ο "σταρ" της ομάδας, αυτός είναι προπονητής από το πάνω ράφι και αξίζει στην πιο πετυχημένη ομάδα της σύγχρονης ιστορίας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το πλεονέκτημα θα έρθει εάν δεν συμβούν σημεία και τέρατα την τελευταία αγωνιστική. Δηλαδή να χάσουμε στο Ισραήλ από την αδιάφορη Μακάμπι, να χάσει επίσης στην Βιτόρια η Μπασκόνια από την αδιάφορη Ζαλγκίρις και παράλληλα να κερδίσουν Ρεάλ και Φενέρ τις Εφές και Μπαρτσελόνα στην έδρα τους. Ένα δεύτερο σενάριο που πάλι μας πετάει εκτός τετράδας είναι να χάσουμε εμείς από την Μακάμπι, να χάσει επίσης η Μπασκόνια από την Ζαλγκίρις, να χάσει η Ρεάλ από την Εφές και να κερδίσει η Φενέρ την Μπαρτσελόνα. Καταλαβαίνετε δηλαδή για τι "τέρατα" μιλάμε...


ΥΓ: Επίσης πολύ σημαντικό είναι τόσο ότι η Φενερμπαχτσέ θα πέσει πάνω στον Ολυμπιακό, όσο κι ότι εμείς θα αποφύγουμε την ομάδα του Ζοτς και πιθανές ντροπιαστικές συμπεριφορές.

Σχόλια