O Σουηδός ξαναχτύπησε!


Mεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ επί της Άεκ με 2-3 και γκολ του Μπεργκ στο 90'. Η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη κατέκτησε και το δεύτερο σερί ντέρμπι στο πρωτάθλημα σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν με ανεβασμένη ψυχολογία. Δύο γκολ ο Μπεργκ και ένα ο Κλωναρίδης, ενώ για την Άεκ σκόραραν οι Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι και Πέκχαρτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Ένας αλάνθαστος Παναθηναϊκός "ξεπουπούλιασε" την ομάδα του Μ.Χιμένεθ και βρέθηκε να προηγείται με 0-2 στο 34' χάνοντας την ευκαιρία να πάει με μεγαλύτερο σκορ στα αποδυτήρια, αφού ο Βιγιαφάνες σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κι ενώ τα πάντα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το ντέρμπι στο ρελαντί, στο δεύτερο 45λεπτο κατέβηκε μια ομάδα που έδειχνε ότι θέλει να κρατήσει το σκορ και δεν είχε καθόλου επιθετικές τάσεις. Αυτό το πλήρωσε, αφού έδωσε χώρο στην Άεκ να ανέβει, την άφησε να κάνει ευκαιρίες και εν τέλει να πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει το ματς.

Όπως κι έγινε αφού στο 61' η Άεκ κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι για χέρι του Βιγιαφάνες ύστερα από απομάκρυνση του Κουλιμπαλί μέσα στην μικρή περιοχή, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος και ισοφάρισε στο 77' με γκολ του Πέκχαρτ.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανέβει πιο ψηλά με αποτέλεσμα στο 90' σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τους Λέτο, Λουντ και Μπεργκ να παίρνουν το διπλό με γκολ του Σουηδού και να κερδίζουν ακόμη ένα σημαντικό ματς.

Η ομάδα δείχνει σαφή σημάδια βελτίωση, βγάζει περισσότερο ένταση στο παιχνίδι της και πλέον αποκτάει ψυχολογία. Η σημερινή νίκη έτσι όπως ήρθε είναι πιθανότατα πιο χρήσιμη από ένα εύκολο διπλό, αφού φανερώθηκαν αδυναμίες ως προς την νοοτροπία και την διαχείριση καταστάσεων. Δεν νοείται να κερδίζεις 0-2 την Άεκ και να μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο για να κρατήσεις το σκορ.

Αυτό το διπλό εκτός από ψυχολογικούς και ιστορικούς λόγους είναι σημαντικό και για την βαθμολογία αφού άυξησε την διαφορά του από την πέμπτη Άεκ στους πέντε βαθμούς, ενώ στις ερχόμενες δύο αγωνιστικές θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Πανιώνιο (+3) και τον Πάοκ (+1). Αν και το πλέον σημαντικό ματς είναι αυτό της Μεγάλης Τετάρτης με τον Πάοκ για το Κύπελλο, όπου εκεί οι παίκτες μας οφείλουν να είναι 13 φορές πιο λυσσασμένοι απότι με τον Ολυμπιακό.


ΥΓ: Πάρα πολύ ωραίος ο τρόπος πανηγυρισμού της ομάδας, τόσο στο γήπεδο όσο και στον πάγκο, στο τρίτο γκολ. Όλοι μαζί μια αγκαλιά. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι το καφενείο του Στραματσόνι έχει μετατραπεί πάλι σε ομάδα.

ΥΓ2: Οι Κλωναρίδης και Εμποκού δίνουν πολύ ταχύτητα στην ομάδα μπροστά, όμως το κακό είναι ότι δεν έχουν διάρκεια και μετά το 60' ο Ουζουνίδης πρέπει να ψάχνει σίγουρα για δύο αλλαγές.

ΥΓ3: Ζέκα-Κουρμπέλης αν κάνουν σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι θα αποτελούν ένα αρκετά αξιόπιστο δίδυμο για την μεσσαία γραμμή.

ΥΓ4: Βιγιαφάνες έχει την ποιότητα αλλά ώρες-ώρες γίνεται πολύ φλύαρος.

Σχόλια