Δ.Μπαλτάκος: «Ο Γιαννακόπουλος δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς λόγο»


Σειρά του Δ.Μπαλτάκου ήταν σήμερα να βγει στον Sportfm και να απαντήσει στον Δ.Γιαννακόπουλο με το δημόσιο ξεκατίνιασμα να συνεχίζεται.

Την άποψη μου την έχω εκφράσει, οπότε να επαναλαμβάνομαι δεν έχει νόημα. Είναι πάγια τακτική του Δ.Γιαννακόπουλου να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις, οπότε δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ζήτησε τα στοιχεία μέχρι τέλος Απρίλη, έχουμε ακόμη 20 και από χθες φωνάζει ότι δεν του δίνουν όλα τα στοιχεία, που ο ίδιος έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι τα τέλη. Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπαλτάκου:


«Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που παρακολουθεί όλα αυτά και γίνεται μάρτυρας με αντεγκλήσεις από δημόσιο βήμα. Δεν αποτάσσομαι τις ευθύνες σε αυτό το κομμάτι. Είναι κάτι που ταλαιπωρεί τον κόσμο».

Για το λόγο που δε μιλάνε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να το λύσουν: 

«Η μόνη επικοινωνία που είχαμε είναι αρκετά λυπητερή και μη δημοσιεύσιμα. Έχει δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη. Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας».

Για το αν ισχύει αυτό που είχε πει για παραίτηση: 

«Ισχύει 100% αυτό που είχα πει στον «αέρα» πριν λίγο καιρό. Όταν εγώ είχα κάνει αυτή τη δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανήλθε μέσω επιστολής του και ζήτησε να του δώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Στην συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τους δώσουμε όλα τα στοιχεία. Για λόγους ευγένειας όμως σκεφτήκαμε να τους δώσουμε ότι στοιχεία είχαμε μαζέψει πριν την τελική παράδοση. Αυτό ερμηνεύτηκε ως προσβολή. Η πρόθεσή μας ήταν να παραδώσουμε όλα στοιχεία μέχρι το τέλος του μήνα».

Για την χθεσινή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Χθες ο κύριος Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει σκοπό να αναλάβει όλα τα χρέη του συλλόγου. Εφόσον ο κύριος Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε εμείς δεν έχουν λόγο να μην παραιτηθούμε. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα. Υπάρχει έλεγχος από το νόμο και το καταστατικό. Χρειαζόμαστε κι εμείς τα νόμιμα. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θέλει να βάλει τα χρήματα που δικαιούται ο ερασιτέχνης από την ΚΑΕ είναι δικαίωμά του. Αυτό που μπορώ εγώ να κάνω είναι να να ζητήσω τα παραστατικά και κάποια άλλα στοιχεία για να μπορέσουμε να παραιτηθούμε. Θέλουμε να μας διευκολύνουν για να παραιτηθούμε. Αν ο κύριος Γιαννακόπουλος ήθελε να αναλάβει χθες ας μας δώσει τα στοιχεία. Δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο».

Για τα χρέη του ερασιτέχνη: 

«Ο ερασιτέχνης δε λέει αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί το χρέος. Σε εσάς προσωπικά είχα πει ότ θα πρέπει δημόσια να επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός τα πεπραγμένα. Ετοιμάζουμε συνέντευξη τύπου όπου θα επικοινωνήσουμε τα πάντα για να έχουν όλη οι Παναθηναϊκοί μια εικόνα».

Για το αν επιθυμεί την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Θα το λάβω σαν δική μου προσωπική επιτυχία τυχόν είσοδο του κυρίου Γιαννακόπουλου στον ερασιτέχνη. Εγώ ανέλαβα μια διοίκηση σωτηρία. Δε μπορώ να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Σκοπό μου ήταν να βρω έναν άνθρωπο να μπορεί να βάλει λεφτά για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Ο κύριος Γιαννακόπουλος είναι ένας τέτοιος. Θα ήθελα να φύγω για να έρθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αναλάβει τον ερασιτέχνη. Ζητάμε από τον κύριο Γιαννακόπουλο να μας δώσει τα στοιχεία για να παραιτηθούμε».

Ξεκαθάρισε για την οικογένεια Γιαννακόπουλου: 

«Θέλω να ξεκαθαρίσω δημόσια αν έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπονόησα κάτι αρνητικό για τις διοικήσεις του 2009 και πίσω ζητώ δημόσια συγνώμη. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρέδωσε έναν σύλλογο με μηδενικά χρέη. Ο σύλλογος απέκτησε τα όποια χρέη μετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο».

Για το γεγονός ότι κανένα ομαδικό σπορ δεν προκρίθηκε στο τελικό: 

«Ένα επιχείρημα παραπάνω για να αναλάβει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Είναι κακή η χρονιά. Το πρόβλημα εντοπίζεται καθαρά στο μπάτζετ. Από εκεί έρχονται όλα τα υπόλοιπα θεμιτά και αθέμιτα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα αθέμιτα. Υπήρχε και ένα θέμα ροής χρημάτων. Όταν έχουν προϋπολογισθεί διάφορα χρήματα από πηγές τα οποία ξαφνικά δεν έρχονται δημιουργείται ένα πρόβλημα. Εμείς φταίμε για το αγωνιστικό φέτος. Θέλουμε να βάλει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Αρκεί να συνεργαστεί».

Ενώ πρόσθεσε: 

«Ο κύριος Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος θα μείνουν στην ιστορία και στις καρδιές μας. Όχι όμως για τα έξι ευρωπαϊκά και τους δεκάδες τίτλους. Θα μείνουν στις ιστορία λόγω της ευπρέπειας και του ήθους τους. Αυτά σε κάνουν ηγέτη»

Για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο στο Γουδή χωρίς χώρο μπάσκετ: 

«Το τέλειο σενάριο θέλει όλο τον Παναθηναϊκό μαζί. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει ζητήσει το ΟΑΚΑ. Δε νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς ΚΑΕ συστέγασης. Αν είναι τεχνικά εφικτό δεν το γνωρίζω. Το θέλω όσον αφορά εμένα προσωπικά. Στη ζωή μου προσπαθώ να απευθύνομαι στην μειοψηφία. Απευθυνόμαστε σε έννοιες. Οι υπηρέτες των εννοιών μας τοποθετηθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Θα αναλάβω το κόστος για να εξασφαλίσω το γήπεδο. Αυτή θα είναι μεγαλύτερή μου επιτυχία στον σύλλογο. Για να μπορεί ο σύλλογος να έχει μέλλον θα πρέπει να έχει εγκαταστάσεις».

Ενώ στο τέλος αποκάλυψε απειλές που δέχεται: 

«Από 23 ετών υβρίζομαι καθημερινά από κάποιους κύκλους. Θα σηκώσω το βάρος και αυτό είναι τιμή για μένα. Πρέπει να σας πω ότι πριν από λίγο δέχτηκα ένα μήνυμα που ήταν εκβιαστικό και απειλητικό. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Κουβαλάω πολύ περισσότερα από τον εαυτό μου. Έχω στην καρδιά μου και την ψυχή μου την θύρα 13 από 14 χρονών όταν πήγα πρώτη φορά στο γήπεδο. Περιμένω το επόμενο διάστημα να γίνει μια καμπάνια εναντίον μου. Αυτές μου δίνουν σθένος να μην κάνω πίσω για τον σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο να χτίσουμε γήπεδο στο Γουδή. Αυτό που γίνεται εναντίον μου δεν περιποίει τιμή για κανέναν αλλά πρέπει να περιφρουρήσω τον σύλλογο και τα συμφέροντά του. Αποτελεί μεγάλο βήμα να υβρίζεσαι σε μια συζήτηση επιπέδου γυμνασίου.»

Σχόλια