Οι δηλώσεις Μπαλτάκου και Βασιλειάδη για τις εξελίξεις στο γηπεδικό (vid)



Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης έδωσε το παρών στο γήπεδο της Λεωφόρου μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δ.Μπαλτάκο, και από κοινού μετά την λήξη του αγώνα με τον Πάοκ, ενημέρωσαν τον κόσμο για τις εξελίξεις και τα σχέδια που υπάρχουν για το Γουδή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου και έπειτα του υφυπουργού:


Δ.Μπαλτάκος: «Εγώ θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα προχωράμε με σταθερά βήματα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις, ενδεχομένως κάθε εβδομάδα να έχουμε κάποιο νέο το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μακρά η προσπάθεια αλλά έχουμε υπομονή και μεθοδικότητα για να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω μιας και μου δίνεται η ευκαιρία την Κυβέρνηση. Τον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά και τον κ. Υπουργό που με αποτελεσματικότητα, μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή στο ζήτημα αυτό ασχολούνται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχίζει να μας δείχνει για να φέρουμε εις πέρας αυτό το project. Και τέλος θέλω να πω ότι δεν έχει κανείς πλέον το δικαίωμα να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση του ονείρου εκατομμυρίων Παναθηναϊκών. Η επιταγή για Γουδί ακούγεται χρόνια τώρα και πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

Θα επαναλάβω αυτά που είπε ο κ. Υπουργός. Ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Πέραν αυτού δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω και το χρονοδιάγραμμα για την οριοθέτηση του νομικού πλαισίου θα πάρει σίγουρα αρκετά παραπάνω, ενδεχομένως να αγγίξει και το χρόνο, μπορεί και παραπάνω. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά, μιλάμε για ένα ιστορικό project που δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό. Αφορά ολόκληρη την Αθήνα και πρέπει όπως ξέρουμε να είναι ένα "θωρακισμένο" νομικό πλαίσιο ώστε να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα και να είναι θετικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν είναι κάτι για το καλό μόνο του Παναθηναϊκού αλλά για όλη την πόλη των Αθηνών».


Και οι δηλώσεις του Γ.Βασιλειάδη στις ερωτήσεις του Άρη Γάτα,

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟ, αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους φιλάθλους. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν σκέψη για το Γουδή. Ποια είναι η δική σας άποψη και τι περιμένουμε από εδώ και στο εξής, με δεδομένο ότι έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες και για το γήπεδο της ΑΕΚ;

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Νομίζω ότι δεν υπάρχει μια κατ’ αρχήν σκέψη. Έχουμε προχωρήσει έχουμε κάνει συζητήσεις, έχουμε φτιάξει ένα σχέδιο και νομίζω ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκληθεί και η διυπουργική επιτροπή, με τους συναρμόδιους υπουργούς για να βάλουμε και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι να φτιαχτεί ένα σταθερό και στέρεο νομικό πλαίσιο, για να υπάρχει η βάση να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Εάν όλα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι σε 14 – 15 μήνες από τώρα, θα είμαστε έτοιμοι με το νομικό κομμάτι και θα προχωρήσουμε σε όλα τα άλλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκέφτεστε να υπάρξει τροπολογία σε αυτό το θέμα ή νομοθετική ρύθμιση τέτοια που να επιτρέπει την ανάπλαση και της Λεωφόρου και τη δημιουργία γηπέδου στο Γουδή;

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Θα υπάρξει ολόκληρο κανονιστικό πλαίσιο. Μιλάμε για την ανάπλαση, για ένα καινούριο σχεδιασμό της πόλης των Αθηνών. Επομένως δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟ, δεν αφορά μόνο τη Λεωφόρο. Αφορά το σύνολο του Δήμου των Αθηνών. Επομένως δεν είναι μια τροπολογία, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί για να φτιάξουμε ένα στιβαρό και σοβαρό νομικό πλαίσιο, για να μην έχουμε κανένα θέμα στην πορεία σεβόμενοι το αστικό περιβάλλον, το δασικό περιβάλλον, σεβόμενοι τους κανόνες, σεβόμενοι την πόλη της Αθήνας και σεβόμενοι και τον ΠΑΟ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό το θέμα η συνεργασία με τον ΠΑΟ πώς είναι; Με τον ερασιτέχνη ΠΑΟ και με τον επίσημο ΠΑΟ;

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε εξαιρετικά. Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλήξει ευχάριστα, για το σύνολο των Αθηναίων, για το σύνολο της πόλης των Αθηνών και για τον ίδιο τον ΠΑΟ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκκρεμεί ένα ποσό γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια, για τα έργα της Λεωφόρου, κατ’ αρχήν, αλλά από κει και πέρα έχει να παίρνει ο ΠΑΟ. Αυτά θα προστεθούν στο νέο εγχείρημα στο Γουδή ή θα είναι κάτι εντελώς καινούριο αυτό που ξεκινά τώρα;

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Όχι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα νέο project και σας λέω αφορά πολύ περισσότερα πράγματα από τον ΠΑΟ. Προφανώς θα υπάρξουν ρυθμίσεις στο σύνολο του περιβάλλοντος και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Κρατάμε τους τόνους χαμηλούς, δουλεύουμε σκληρά, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και νομίζω ότι στο τέλος θα μιλάμε για μία νέα μέρα για το σύνολο της Αθήνας.

Επειδή υπάρχει ένα άγχος για τα χρονοδιαγράμματα κλπ, η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουμε άμεσα, συντεταγμένα και με κινήσεις όσο το δυνατό συντομότερα, να μπει το τρένο στις ράγες. Νομίζω ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα έχουμε θετικές ειδήσεις και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τι θα πρέπει να γίνει».


Σχόλια