Mπατίστ: «Να κερδίσουμε την Πέμπτη και θα πάμε σε πέμπτο ματς»


H συνέντευξη που έδωσε ο Μ.Μπατίστ στο Gazzetta, τι είπε για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως θεατής, τον Παναθηναϊκό, τον Ζοτς και η πρόβλεψη που έκανε για την σειρά.

Αναλυτικά:


Πως ένιωσες που άκουσες ξανά το όνομά σου σε αυτό το γήπεδο;

«Περίεργα. Πολύ περίεργα! Όχι, μόνο επειδή δεν παίζω μπάσκετ και είμαι προπονητής πλέον, αλλά κι επειδή ήμουν θεατής... φίλαθλος. Ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα. Όταν ολοκλήρωσα την καριέρα μου δεν πίστεψα πως θα καταφέρω να έρθω ξανά εδώ για να δω κάποιο παιχνίδι, λόγω του προγράμματός μου. Ήξερα κιόλας πολλούς ανθρώπους από την Φενέρμπαχτσε από τη σεζόν που πέρασα εκεί και ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να έρθω, αφού ολοκλήρωσα τη σεζόν νωρίς.

Πραγματικά γέμισα με πολλά συναισθήματα από αυτή τη σειρά. Ήμουν τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είχα να δω τον Ομπράντοβιτς για τρία χρόνια και μου έλεγε να έρθω για να πάρω μερικές συμβουλές από αυτόν, τώρα που έχω αρχίσει καριέρα στην προπονητική!».

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν τα κατάφερε...

«Ήταν σκληρό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, είναι μία σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες. Τίποτα δεν κρίνεται στο πρώτο παιχνίδι. Το επόμενο είναι... ζωής ή θανάτου γι' αυτούς. Ελπίζω, να ξεπεράσουν την πρώτη ήττα. Να εμφανιστούν με περισσότερη ενέργεια και να πάρουν τη νίκη που τόσο την χρειάζονται. Κι έπειτα θα έχουν δύο παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη».

Τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά στο δεύτερο ημίχρονο;

«Στο πρώτο μέρος είχαν καλή άμυνα, στο δεύτερο η επίθεση ήταν... εκτός ρυθμού. O Πασκουάλ είναι μεγάλος προπονητής, από τους κορυφαίους της Ευρώπης και είμαι σίγουρος ότι θα κάτσει να δει όλο το δεύτερο ημίχρονο με προσοχή και θα κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και θα το δούμε στο Game 2.

Όταν χάνεις το μομέντουμ σου είναι φυσιολογικό να αρχίσεις να αγχώνεσαι και να κάνεις βιαστικές επιλογές».

Με την Φενέρμπαχτσε στο -14 μπορείς να φανταστείς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στ' αποδυτήρια στο ημίχρονο;

«Μακάρι να ήμουν μύγα στον τοίχο για να κρυφακούσω τι έλεγε (σ.σ. γέλια), αλλά, έχοντας περάσει 9 χρόνια υπό τις οδηγίες του, έχω έναν καλό διάλογο στο μυαλό μου!».

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τη σειρά;

«Πιστεύω πως θα πάει στο πέμπτο παιχνίδι και θα κριθεί εδώ! Θα δούμε όπως πρώτα τι μας επιφυλάσσει το δεύτερο παιχνίδι.

Θα είμαι εδώ ξανά, oπότε ελπίζω να νικήσουμε αυτή την φορά! Θα είναι πολύ σκληρή σειρά Αν πιστέψεις ότι μπορείς να τελειώσεις τη σειρά με 3-0, τη στιγμή που χάνεις το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολο να ετοιμαστείς ψυχολογικά για τη συνέχεια. Από την εμπειρία μου τα πιο σημαντικά είναι το τρίτο και το τέταρτο. Γι' αυτό πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι είναι μία σειρά πέντε παιχνιδιών».

Σχόλια