Μπάσιμο Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη υπό τον φόβο του...Γουδή;


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έτοιμος να βάλει δικό του άνθρωπο στις εκλογές του Ιουλίου για να περάσει στα χέρια του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Μια κίνηση που συνδέεται άμεσα με το γηπεδικό του Συλλόγου και δημιουργεί εξελίξεις.


Πριν δύο εβδομάδες έγινε γνωστό ότι ο Δ.Μπαλτάκος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Δήμαρχο Αθηνών αλλά και πιθανούς  χρηματοδότες, ώστε να χτιστεί το νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Γουδή. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που εξέφρασε την άποψη του ότι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης πρέπει να μετακομίσουν στο ΟΑΚΑ και αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει μαζί τους την πιθανή υλοποίηση αυτού. Εν συνεχεία δήλωσε πως τάσσεται υπέρ του Γουδή, αφού αυτό θέλει η πλειοψηφία του κόσμου. Την Τρίτη το πρωί, όλα τα Sites του κάνανε επίθεση στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δ.Μπαλτάκο, με μοναδικό στόχο όπως φαίνεται τις προσεχείς εκλογές.

Και πάμε τώρα στην ουσία.

Ο Δ.Μπαλτάκος φαίνεται πως κατάφερε να ενεργοποιήσει για τα καλά τον Δ.Γιαννακόπουλο με το γηπεδικό. Το νούμερο ένα ζήτημα που μέχρι πρότινος ήταν σε λήθαργο. Με τις κινήσεις του Γιαννακόπουλου να πάρει στα χέρια του τον Ερασιτέχνη γίνεται ξεκάθαρο πως από την μια το γηπεδικό τον καίει και από την άλλη ότι οι συζητήσεις για το Γουδή είναι σε πολύ πιο σοβαρό επίπεδο από όσο νομίζουμε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει ΟΑΚΑ και ανέκαθεν αυτή ήταν η στάση του. Η μερική ανακαίνιση της Λεωφόρου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει κίνδυνο για τον ίδιο. Όμως, αν ο Σύλλογος μετεγκατασταθεί στο Γουδή, πλην του μπάσκετ, τότε το ΟΑΚΑ πιθανότατα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει μια συμφέρουσα επιχειρηματική κίνηση.

Τα γράφω λίγο απόλυτα, αλλά η σημερινή εξέλιξη με δικαιώνει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί πάντα πίστευα ότι το γηπεδικό αποτελεί την πραγματική θηλιά του Συλλόγου και μόλις φανεί κάτι στον ορίζοντα, τότε θα λυθούν όλα και δεύτερον γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να ανασύρω στην μνήμη μου την πρώτη συνέντευξη του Δ.Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα του, που έλεγε ότι όνειρο του είναι να πάρει την ΠΑΕ. Και ποιος ο λόγος να θέλει ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκή πολιτεία, αν δεν έχει το πιο εμπορικό τμήμα στην κατοχή του;

Θα μου πείτε, την μια γράφετε για επιστροφή Βαρδινογιάννηδων, την άλλη για ενδιαφέρον Γιαννακόπουλου. Μακάρι να ξέραμε, να τα λέγαμε. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας είναι ότι το γηπεδικό θα δημιουργήσει εξελίξεις. Και όσο σοβαρεύουν οι συζητήσεις για το Γουδή, τότε θα γινόμαστε σοφότεροι.


ΥΓ: Πριν λίγα χρόνια θα "πανηγύριζα" με την είδηση ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Πλέον, όχι μόνο δεν πανηγυρίζω αλλά έχει αρνητική ανάγνωση στα μάτια μου. Γιατί θυμάμαι το μπάσιμο του στην ΠΑΕ το 2012, τα φεύγω-δεν φεύγω στην ΚΑΕ λίγους μήνες νωρίτερα, τα "δεν χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη" και γιατί με φοβίζει η ιδέα ότι ο Σύλλογος θα εξαρτάται από τις ορέξεις ενός ατόμου.

Οι πολλοί γουστάρουν και θα τραγουδάνε με ακόμη περισσότερη περηφάνια "γάμα τους την μάνα Γιαννακόπουλε", όμως εγώ θα θυμάμαι τα λόγια του Α.Βγενόπουλου για την ανάγκη που έχει ο ερασιτέχνης "να μάθει να ψαρεύει". Όπου αυτός και τι δεν είχε ακούσει (μερικά, όχι άδικα) όμως η νοοτροπία του περί πολυμετοχικότητας (ή λαϊκής βάσης, όπως θέλετε πείτε το) ήταν και είναι η μόνη λύση για να γίνει ξανά παντοδύναμος ο Σύλλογος. Όμως αυτή η νοοτροπία βρίσκει κλειστά αυτία και δύσκολα αλλάζει.

ΥΓ2: Στο σημερινό του χάλι ο Ερασιτέχνης έφτασε γιατί και πριν λίγα χρόνια, ένας οργανισμός ολόκληρος έμαθε να ζει με το πορτοφόλι του Παύλου και μετέπειτα του Θανάση Γιαννακόπουλου. Με αποτέλεσμα μερικά τμήματα να πρωταγωνιστούν και άλλα να φυτοζωούν (σε πολύ χειρότερες συνθήκες από ότι είναι σήμερα). Το βόλεϊ αντρών παραλίγο να διαλύσει ολόκληρο τον ερασιτέχνη με τα χρέη που δημιουργήθηκαν εξαιτίας ότι θέλαμε να το κάνουμε πρώτο στην Ευρώπη χωρίς να κοιτάμε το μετά, δίχως ένα στοιχειώδες πλάνο.

Θα μου πείτε, τα παθήματα γίνονται μαθήματα αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός θα καταλήξει να εξαρτάται από τις ορέξεις ενός ανθρώπου. Ξαναλέω, αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι γουστάρουν επειδή είναι Γιαννακόπουλος, εμένα όμως με τρομάζει.

Σχόλια