O κόσμος γουστάρει το γήπεδο αλλά δεν αντέχει τόσο ακριβά εισιτήρια!


Η χθεσινή «Ημέρα Φιλάθλου» με γενική είσοδο 1 ευρώ που έχει κάνει πλέον θεσμό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πέτυχε για ακόμη μια χρονιά με τον κόσμο να δίνει μαζικά το παρών και να φτάνει τους 9.000 απόγευμα καθημερινής απέναντι στην Δόξα Λευκάδας.

Το ξαναγράφω γιατί ίσως δεν το καταλάβατε.

Σχεδόν 10.000 κόσμος Τέταρτη απόγευμα με την Δόξα Λευκάδας για αντίπαλο!


Θα μπορούσα να κάθομαι να γράφω αράδες, αλλά νομίζω πως η παραπάνω πρόταση είναι αρκετή για να καταλάβουν όλοι -και κυρίως οι διοικήσεις- πως ο κόσμος γουστάρει το γήπεδο αλλά πλέον έχει καταντήσει...διασκέδαση πολυτελείας που απευθύνεται σε λίγους.

Πόσοι μπορούν να πληρώσουν εισιτήρια που κυμαίνονται στα 15 ευρώ; Ξαναλέω...15 ευρώ για ένα ματς! Και αυτό δεν ισχύει μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο και στον ερασιτέχνη.

Όσο καλή ομάδα και να φτιάξεις, όσα τρόπαια και να πάρεις, όσο καλή ατμόσφαιρα κι αν υπάρχει, όταν ο άλλος δεν έχει να τα δώσει τότε δεν θα έρθει.

Αυτός ο θεσμός της ΚΑΕ δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί τα γήπεδα δεν γεμίζουν.

Ο πολύς κόσμος φτωχαίνει και η καθημερινότητα ακριβαίνει παντού. Δεν θέλει ούτε πολύ μυαλό, ούτε πολύ ανάλυση.

ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης πρέπει να ρίξουν τις τιμές στα εισιτήρια τους. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι "ανοιχτός" για όλους και όχι προσβάσιμος με οικονομικά πλαφόν.

Αν διεξάγονται όλο και συχνότερα αγώνες με όλο και φθηνότερα εισιτήρια τότε τα οφέλη που θα υπάρξουν θα είναι μεγαλύτερα από τα απευθείας παραπάνω έσοδα που θα έρθουν λόγω ακριβότερων εισιτηρίων. Ξέρετε, οι διαφημίσεις δεν θέλουν να υπάρχουν σε άδεια γήπεδα...


ΥΓ: Ακόμη και στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε ανυποληψία. Σκεφτείτε να έμπαινε στην Λεωφόρο εισιτήριο 3 ευρώ για ματς Α Εθνικής τι θα γινόταν.

ΥΓ2: Φθηνό εισιτήριο δεν σημαίνει πως είναι για τους...εγκληματίες και τους μπαχαλάκηδες. Αυτή είναι μια παράλογη λογική που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια και την ασπάζονται όλοι χωρίς να σκέφτονται πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απλά δεν έχουν!

ΥΓ3: Μετά τα εισιτήρια, υπάρχει και η τηλεόραση που έχει σκοτώσει τα γήπεδα. Ζωντανές μεταδόσεις παντού και πάντα και κόσμος καθηλωμένος στα σπίτια του και όχι έξω στην ζωή.

Σχόλια