Λεωφόρος δρομέων και Παναθηναϊκών αξιών!


Ο αγώνας δρόμου που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού χιλιάδες κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το παρών και έλαβε μέρος στις διαδρομές τριών αποστάσεων.

Μια κίνηση που έδειξε ότι μπορεί να γίνει θεσμός για την πρωτεύουσα της Αθήνας και με ακόμη καλύτερη οργάνωση και διαφήμιση να μεγαλώνει όλο και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο ο αγώνας «Λεωφόρος δρομέων».


Ένας αγώνας που ανέδειξε τα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Πολλές φορές λέμε και γράφουμε ότι αυτός ο Σύλλογος έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, με συγκεκριμένα ιδεώδη και αποτελεί ζωντανό μέρος της Αθηναϊκής (και Ελληνικής) κοινωνίας.

Με μόλις μια διοργάνωση ο Σύλλογος κατάφερε να τα αναδείξει όλα αυτά. Η Αθήνα γιόρταζε σήμερα τα 109α γενέθλια του Παναθηναϊκού, κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το παρών, αθλητές από άλλους συλλόγους επίσης και ο κόσμος αυτός ήρθε πιο κοντά στην άθληση.

Μάλιστα, η εικόνα που παίζει σε όλα τα μέσα από το μεσημέρι με τον αθλητή του Ολυμπιακού που βρίσκεται μπροστά στην γραμμή εκίνησης είναι το...κερασάκι στην τούρτα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μην πέφτει θύμα των εποχών και ανθρώπων που διοικούν καίρια πόστα του αθλητισμού αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα αθλητικά ιδεώδη και να έχει όχι μόνο ανοικτές τις πόρτες του για αθλητές άλλων συλλόγων αλλά να επιδιώκει την συμμετοχή τους. Γιατί αυτό είναι το σωστό.

Πραγματικά χαίρομαι, γιατί αυτό είναι που λέμε ο Παναθηναϊκός. Και ήταν τόσο απλό με μια διοργάνωση ενός αγώνα να αντιληφθούμε ξανά τι αξίες πρεσβεύουμε σαν Παναθηναϊκοί.

Μπράβο σε όσους είχαν την ιδέα και σε αυτούς που την υλοποίησαν και μας έκαναν σήμερα υπερήφανους.

Σχόλια