Kάρφωσε ξανά τον Πάοκ στην Κυψέλη ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός!


Με μια μεγάλη ανατροπή (από 0-2 σε 3-2), η ομάδα του Δ.Ανδρεόπουλου νίκησε για δεύτερη φορά τον Πάοκ στο φετινό πρωτάθλημα, διατήρησε το αήττητο του στην Κυψέλη και μεγάλωσε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον τρίτο Πάοκ, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.


Το βόλει αντρών εδώ και τρια χρόνια σημειώνει σταδιακά βήματα προόδου και από εκεί που βρισκόταν να είναι ο «εφιάλτης» του Συλλόγου λόγω χρεών, ανοργανοσιάς και αγωνιστικής ανυπαρξίας, έχει φτάσει να θεωρείται -και όχι άδικα- τμήμα πρότυπο. Με περιορισμένες αλλά προσεγμένες επιλογές κάθε καλοκαίρι απέναντι στα πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Πάοκ, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται στα παρκέ όχι μόνο ανταγωνιστικός αλλά κοιτάει πλέον την κορυφή.

Από τα τελευταία χρόνια του Β.Σταθοκωστόπουλου που το τμήμα εμφάνιζε ψυχολογικά στα καίρια σημεία είχαμε συνηθίσει σε αυτό το τμήμα να μην βλέπουμε ψυχολογία νικητή. Πλέον και αυτό αλλάζει σιγά-σιγά και όσοι παρακολούθησαν το σημερινό ματς είδαν τους αθλητές μας να μην τα παρατάνε στο 0-2 και όσο περνούσε το μάτι τους να γυαλίζει.

Νούμερο ένα υπεύθυνος για αυτήν την πολλά υποσχόμενη κατάσταση είναι προφανώς ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, όπου στην τρίτη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας έχει δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα και το τμήμα λειτουργεί με έναν σχεδιασμό και μια ηρεμία.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και είναι δεδομένο πως αν ποντάρει η διοίκηση πάνω στον προπονητή και τηρήσει το πρότυπο Ομπράντοβιτς, τότε θα έρθουν σύντομα και οι κούπες. Πόσο σύντομα θα έρθουν, θα εξαρτηθεί βέβαια και από τα οικονομικά και αν ο αρωγός του τμήματος Λ.Πολέμης σηκώσει περισσότερο το μπάτζετ.

Στην τωρινή φάση, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοντράρει τόσο τον Πάοκ όσο και τον Ολυμπιακό. Το έχει αποδείξει την φετινή σεζόν. Πόσο μάλλον, όταν τους παίζει στην Κυψέλη. Δείγμα με τον Ολυμπιακό θα έχουμε σε δύο εβδομάδες, όπου θα παίξουμε το μεταξύ μας ντέρμπι στην κατάμεστη Κυψέλη. Ρεαλιστικό στόχος της ομάδας μπορεί να είναι το Κύπελλο και η πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος μετά από επτά χρόνια. Γιατί η ομάδα μπορεί να κοντράρει τους άλλους δύο, αλλά κυρίως σε μονά ματς και όχι σε σειρά αγώνων, αφού χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ.

Δεύτερη θέση λοιπόν στο πρωτάθλημα και αν την "καπαρώσυμε" πάμε με πλεονέκτημα έδρας μέχρι τα ημιτελικά. Θα έχει ενδιαφέρον η φετινή χρονιά και η Κυψέλη αναμένεται να παίρνει όλο και περισσότερο φωτιά, όσο περνάνε οι εβδομάδες.


ΥΓ: Μακάρι το καλοκαίρι να αποφασιστεί και η επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη. Έξι χρόνια απουσίας είναι πολλά.


Η βαθμολογία: 

1. Ολυμπιακός (45-10) 43*
2. Παναθηναϊκός (45-17) 40
3. ΠΑΟΚ (42-18) 36
4. Κηφισιά (34-28) 28
5. Ηρακλής (30-30) 28
6. Φοίνικας Σύρου (35-29) 26*
7. Παμβοχαϊκός (31-27) 27
8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (29-29) 24
9. Παναχαϊκή (18-39) 9*
10. Ηρακλής Χαλκίδας (18-36) 9*
11. Κύζικος (16-41) 8
12. Ορεστιάδα (7-46) 4

*ματς λιγότερο 

Η επόμενη (17η) αγωνιστική: 

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ηρακλής
Παμβοχαϊκός-Φοίνικας Σύρου
Παναχαϊκή-Κύζικος
ΠΑΟΚ-Κηφισιά
Ηρακλής Χαλκίδας-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Ορεστιάδα

Σχόλια