Η ομάδα θα σταθεροποιηθεί μαζί με την διοίκηση


Τέλος στο νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού έβαλε η Ξάνθη με το γκολ του Βασιλακάκη στο 67' και η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη πλέον σκέφτεται την είσοδο της στα play off με το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα -σε μια έδρα που τις τελευταίες 5 φορές έχουμε πανηγυρίσει μόλις μια- η ομάδα δεν έπαιξε άσχημα και έδειξε ότι πατάει όλο και καλύτερα στο γήπεδο. Είχε την κατοχή από το πρώτο λεπτό, είχε τις φάσεις, δεν είχε το γκολ. Συμβαίνει όμως. Είναι από τις ήττες που πρέπει να επικρατήσει η λογική γιατί βλέπεις θετικά πράγματα στο γήπεδο και όχι το συναίσθημα που η ομάδα έφτασε τις 8 ήττες σε 22 αγώνες!


Πλέον υπάρχει ένας προπονητής που νιώθει την ροή του αγώνα και δεν κάθεται άνιωθος στον πάγκο, έχει μια συνέχεια στις επιλογές του, η ομάδα βγάζει ένταση και πάθος αλλά της λείπουν δύο συστατικά που θα τις δίνουν τις νίκες σε αγώνες που δεν θα βρίσκει εύκολα το γκολ. Η ψυχολογία και η ποιότητα. Η πρώτη έρχεται με τις εμφανίσεις και τα αποτέλεσματα, η δεύτερη δεν υπάρχει.

Μη γελιόμαστε. Όταν θες να γυρίσεις το ματς και για αλλαγή έχεις παίκτες πχ σαν τον Βλαχοδήμο δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Αυτήν την στιγμή ποιότητα υπάρχει σε 3-4 παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, αλλά κι αυτοί δεν θα μπορούν σε κάθε ματς να την βγάζουν, όταν οι υπόλοιποι δεν τραβάνε. Δεν είναι μυστικό. Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να ανέβει επίπεδο χρειάζεται ποιοτικές μεταγραφές. Αυτές δεν έρχονται, όσο δεν υπάρχουν λεφτά. Και τα 7 εκατομμύρια που ακούστηκαν για μπάτζετ είναι λεφτά για να κυνηγάς την δεύτερη ή τρίτη θέση και να πηγαίνεις για το θαύμα του Κυπέλλου.

Όσο ο κάθε Ουζουνίδης δεν έχει από πίσω του σταθερή διοίκηση που θα έχει όραμα και θέληση, τόσο ο Παναθηναϊκός δεν θα πετυχαίνει τους στόχους του. Μπορεί ο προπονητής να μιλάει για τους στόχους που πρέπει να κυνηγάει ο Παναθηναϊκός, αλλά όταν ο πρόεδρος νομίζει ότι διοικεί τον Πανιώνιο, πως θα έρθει η επιτυχία;

Όταν ο πρόεδρος είναι εξαφανισμένος και δεν έχει το σθένος να ζητήσει ένα συγνώμη που απέτυχε, ακυρώνει συνεντεύξεις τύπου γιατί προφανώς στέρεψε από όραμα, συνεχίζει να είναι πλαισιωμένος από τα ίδια άτομα που έχουν επίσης αποτύχει στους ρόλους τους και επιμένει να βγάζει ανούσιες ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας εδώ και 5 χρόνια που δεν προσφέρουν τίποτα, τότε τι μέλλον έχει η ομάδα;

Όσο ο Γ.Αλαφούζος δεν έχει σκοπό να πάρει στα σοβαρά τον Παναθηναϊκό τότε πρώτο θέμα συζήτησης μέσα στον κόσμο θα είναι, πότε θα κάνουμε μεταγραφή νέο ιδιοκτήτη και όχι νέο ποδοσφαιριστή. Το κράτος δεν έχει σκοπό να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό και τον Β.Μαρινάκη, ο κόσμος δεν φάνηκε έτοιμος να στηρίξει ένα μοντέλο λαϊκής βάσης και ο Γ.Αλαφούζος περιμένει να συμβεί το πρώτο και "κλαίγεται" που δεν συνέβη το δεύτερο.

 Έτσι όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Η ομάδα χρειάζεται λεφτά. Τα πενταετή πλάνα δεν δουλεύουν στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται επιπλέον μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Ευρώπης. Αν δεν ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι για να μπει αρχικά σε Ευρωπαϊκού ομίλους και να πετύχει νίκες, τότε από την μεθεπόμενη σεζόν η ομάδα θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο χρόνιας Ευρωπαϊκής ανυποληψίας.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πρόεδρο για να έχει ομάδα. Χρειάζεται λεφτά για να έχει παίκτες. Χρειάζεται όραμα για να έχει γεμάτο γήπεδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα από αυτα.


ΥΓ: Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έρχεται και πρέπει επιτέλους στην διοίκηση να αντιληφθούν ότι είναι στον Παναθηναϊκό και όχι σε μια τοπική ομάδα που έρχεται ο ληστής της πόλης μέσα στο σπίτι τους και τους στήνει, με όποιον τρόπο θέλει.

ΥΓ2: Όσο υπάρχουν φήμες για εμπλοκή των Βαρδινογιάννηδων το καλοκαίρι, τόσο πρέπει ο απλός Παναθηναϊκός να αρχίζει να εκφράζει στο γήπεδο την επιθυμία του να πάρει την ΠΑΕ ο Δ.Γιαννακόπουλος. Παραμερίζοντας την προσωπική μου άποψη, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ομόνοια στις τάξεις του κόσμου του και μόνο η είδηση "Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγοράζει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός" θα είναι αρκετή για να την φέρει. Κι ας έγινε ήδη μια φορά με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σχόλια