Δ.Γιαννακόπουλος: «Θέλαμε από την αρχή να γίνει ο τελικός στην Θεσσαλονίκη»


Η συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5.

Για τη διεξαγωγή του τελικού στο Nick Galis Hall: 

«Αυτή ήταν η διάθεσή μας από την αρχή. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα, έχει πολλούς φιλάθλους που αγαπούν το μπάσκετ και μην ξεχνάμε ότι στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος, ο Άρης έφερε το μπάσκετ στην επιφάνεια με τις επιτυχίες του τη δεκαετία του ’80. Είναι χαρά μας που θα φιλοξενηθεί ο τελικός στη Θεσσαλονίκη».


Για το αν είχε φόβο ή ενδοιασμό για το Nick Galis Hall:

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κάτι αγωνιστικά. Περιμένουμε από την ομάδα να μπει μέσα και να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης είναι οι μεγαλύτερες διαχρονικά δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παντοκράτορας και ο Αυτοκράτορας. Προσωπικά θέλω να γίνει μια γιορτή».

Για την επιθυμία του Παναθηναϊκού να γίνει ο τελικός στη Βόρεια Ελλάδα:

«Έτσι ακριβώς. Πρέπει να δούμε το μπάσκετ ως προϊόν. Να εκμεταλλευτούμε τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ. Να επιδιώξουμε να φέρουμε τις οικογένειες, του υγιείς φιλάθλους, τους χορηγούς και να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την αξία του προϊόντος».

Για την παρέμβαση του Παναθηναϊκού υπέρ του Νίκου Λάσκαρη στο ΑΣΕΑΔ:

«Κάθε παράγοντας που ασχολείται θα έχει και άτυχες στιγμές. Προσωπικά βλέπω την αξιέπαινη προσπάθεια του Άρη τα τελευταία χρόνια υπό την ιδιοκτησία του κυρίου Λάσκαρη. Έχει να παρουσιάσει αγωνιστικά αποτελέσματα. Υπήρξε μια άτυχη στιγμή, είναι αλήθεια ότι στεναχωρηθήκαμε όλοι με αυτά που είπε αλλά πρέπει να ξεπερνάμε τις άτυχες στιγμές και να κρατάμε τις καλές. Σήμερα, ελάχιστοι άνθρωποι επενδύουν στον ελληνικό αθλητικό, ειδικά στο μπάσκετ όπου δεν υπάρχουν έσοδα».

Για το αν υπάρχει προσωπική σχέση με τον Νίκο Λάσκαρη κι αν έχουν συναντηθεί: 

«Με όλους τους συλλόγους και τους παράγοντες προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις. Όποιες συναντήσεις έγιναν, ήταν στο πλαίσιο των συναντήσεων στον ΕΣΑΚΕ».

Για τις καταγγελίες που είχε κάνει και ο ίδιος στο παρελθόν:

«Σε έναν αγώνα όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και είναι λογικό να υπάρξουν στιγμές έντασης και παράπονα για τη διαιτησία. Σημασία έχει να στεκόμαστε στην αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών και σε όσα πρέπει να γίνουν για να παίζουμε καλύτερα».

Σε ερώτηση σχετική με το αν θα παρακολουθήσει τον τελικό μαζί με τον Νίκο Λάσκαρη:

«Θα είναι χαρά μου. Εμείς θα ανεβούμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι κάποια στιγμή να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να βλέπουν δίπλα-δίπλα τα παιχνίδια και οι φίλαθλοι».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έδωσε προτεραιότητα στους κατόχους των διαρκείας για τα εισιτήρια του τελικού: 

«Νομίζω ότι και ο Άρης προέβη στην ίδια κίνηση. Οφείλουμε να σεβόμαστε αυτούς που είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά. Τώρα, δεν ξέρουμε πόσοι θα κανονίσουν μεμονωμένες εκδρομές. Θέλουμε και οργανωμένους κοντά μας. Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν».

Για τον περιορισμένο αριθμό των εισιτηρίων που πήραν οι δύο ομάδες:

«Είναι ένας τελικός τον οποίον θέλει να δει από κοντά ο φίλαθλος κόσμος και των δύο ομάδων. Μακάρι να έχουμε έναν καλό τελικό. Αυτή είναι η διάθεση του Παναθηναϊκού. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να γίνει χωρίς έκτροπα και βωμολοχίες γιατί μόνο έτσι θα κερδίσει το μπάσκετ».

Σε ερώτηση σχετική με την ενασχόλησή του με την Σπάρτη κι αν διαπίστωσε διαφορές μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ακούμπησα, έφυγε κι έχει μείνει πίσω. Επιλέγω το μπάσκετ ασυζητητί».

Για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Σας απάντησα νωρίτερα. Επιλέγω ξεκάθαρα το μπάσκετ».

Για το επίπεδο της φετινής επένδυσης:

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει».

Σχόλια