Εδώ δεν πρέπει να ξενερώνουμε!


To αγαπημένο τμήμα του βόλεϊ αντρών θυμήθηκε την...διαχρονική του συνήθεια και πίκρανε για ακόμη μια φορά τον κόσμο του Συλλόγου. Τι κι αν αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς, τι κι αν ερχόταν από την μεγάλη νίκη απέναντι στον Πάοκ, τι κι αν πήγαινε σαν φαβορί για το Final 4 με τον δρόμο προς τον τελικό ορθάνοιχτο...δεν μπόρεσε να κερδίσει την Κηφίσια παρότι προηγήθηκε δύο φορές και έχασε με 3-2 το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τι έφταιξε το ξέρουν καλύτερα προπονητής και παίκτες. Εμείς κρατάμε μόνο την στεναχώρια για την χαμένη ευκαιρία να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις και να κυνηγήσουμε ένα κύπελλο, που ήταν εφικτός στόχος. Η ομάδα διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση του tie break αλλά η ουσία είναι ότι στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα και αυτό λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα παρακολουθήσει το Final 4 από την τηλεόραση.

Όμως υπάρχουν στεναχώριες και στεναχώριες. Στεναχώριες που πρέπει να μετατρέπονται σε θυμό και να αποτελούν αφορμή για αλλαγές και στεναχώριες που οφείλουμε να τις εκμεταλλευόμαστε και να μας πεισμώνουν για ακόμη περισσότερη δουλειά και προσπάθεια. Το συγκεκριμένο τμήμα αξίζει την δεύτερη κατάσταση ξεκάθαρα.

Υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία στην πορεία μιας ομάδας που επείγει να κυριαρχεί η λογική. Κι αυτή λέει πως στο βόλεϊ αντρών γίνεται σοβαρή δουλειά και η ομάδα τρέχει βάσει ενός πλάνου με μόνο "άρχοντα" τον προπονητή. Αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Το τμήμα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, όσο κι αν πονάει ο αποκλεισμός.

Δεν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, ούτε αλλαγές που πιέζουν. Η αποτυχία είναι μέσα στον αθλητισμό και η αποδοχή της είναι ό,τι πιο υγιές. Όχι ο συμβιβασμός με αυτήν, ούτε η συνήθεια σε χαμηλές πορείες. Αλλά να κατανοήσουμε ότι υπάρχει και η ήττα μέσα στο πρόγραμμα.

Η ομάδα έχασε τον πλέον εφικτό στόχο που μπορούσε να κυνηγήσει, όμως ακόμη υπάρχει το πρωτάθλημα, ακόμη υπάρχει χρόνος για να μπουν γερές βάσεις με στόχο την νέα σεζόν και την στελέχωση ενός πιο δυνατού ρόστερ, προσαρμοσμένου και για Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αν κάτι πρέπει να αλλάξει τότε αυτό είναι εξωαγωνιστικά και έχει να κάνει με το μπάτζετ. Αυτή η προσπάθεια αξίζει έξτρα χρηματοδότηση και μακάρι ο Λεωνίδας Πολέμης που στηρίζει το τμήμα να μπει πιο γερά στο κόλπο το προσεχές καλοκαίρι και να την ανεβάσει επίπεδο.

Σχόλια