Δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός για την αντικανονική συμμετοχή της Μάλτση με τον Ολυμπιακό


Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό για την ένσταση που είχε καταθέσει πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Γλυφάδα σχετικά με την αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση.

Nα θυμίσουμε ότι αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση.


Πρόκειται για μια είδηση που έχει την δική της σημασία, αφού θα δημιουργήσει δεδικασμένο στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ και δείχνει ότι ο Σύλλογος είναι οργανωμένος εξωαγωνιστικά.


Δ.Μπαλτάκος: «Δεν μας ενδιαφέρει να παίρνουμε νίκες στα χαρτιά αλλά να τηρούνται οι νόμοι»

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος:

«Εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν είχαμε και δεν έχουμε τη πρόθεση να διεκδικούμε νίκες στα χαρτιά. Στο γήπεδο ηττηθήκαμε δίκαια από τον Ολυμπιακό και είναι σαφές. Στο βωμό όμως της μη διεκδίκησης ενός αποτελέσματος με αλλότρια μέσα δε μπορούμε όμως να αφήσουμε ούτε την ομοσπονδία, ούτε οποιοδήποτε σωματείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ολυμπιακό, να κάνουν ο,τι θέλουν και να καταπατούν τους νόμους και τις διατάξεις. Εμείς κάναμε την ένσταση πριν το ματς σύμφωνα με το νόμο. Πριν υπάρξει τετελεσμένο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε τον χρόνο να συμμορφωθεί και να μη βάλει την αθλήτρια να αγωνιστεί, αλλά δε το έκανε, παρόλο που ήξερε τη νομοθεσία. Ενδεχομένως θεωρούσε πως κανείς δε θα τον ενοχλήσει και δε θα τον πειράξει για να έχει τις συνέπειες.

Πήγαμε στην ΕΟΚ και η συμπεριφορά της με εξέπληξε. Αντί να προασπίσει τα συμφέροντα της, προασπίστηκε αυτά του Ολυμπιακού. Όταν ένας αθλητής της Εθνικής ομάδας δηλώνει ψευδή τραυματισμό για να μην παίξει με την Εθνική και μετά παίζει με το σωματείο του είναι παράνομο. Αν δεν υπήρχε συνέπεια σε κάτι τέτοιο κανείς αθλητής δε θα πήγαινε να παίξει στην Εθνική με πρόφαση τραυματισμού και μετά θα έπαιζε με την ομάδα του. Η ίδια η ΕΟΚ το απαγορεύει. Η αθλήτρια Μάλτση δεν πήγε στη Ρωσία για να παίξει λόγω τραυματισμού και στο κείμενό της πως στο προηγούμενο παιχνίδι έσφιξε τα δόντια για να παίξει. Μετά, η ομοσπονδία έβαλε την επιτροπή γνωμοδότησης να ισχυριστεί πως η παίκτρια δεν ήταν τραυματίας! Αυτό είναι άνω ποταμών! Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ουσιαστικά λέει ότι η ΕΟΚ λέει ψέματα στον ισχυρισμό της στη δικαστική διαμάχη. Αυτό είναι μη κατανοητό.

Είναι μία παναθηναϊκή απόφαση, για τον εξής λόγο: Ναι μεν μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός αλλά δεν κατοχυρώθηκε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Μας συμφέρει πολύ αυτή η απόφαση διότι δε μας ενδιαφέρει να παίρνουμε αγώνες στα χαρτιά, αλλά να προασπίζουμε τα συμφέροντά μας και να τηρούνται οι νόμοι. Και να μην έπαιζε η Μάλτση, πάλι θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός διότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Εδώ δε μιλάμε για βλέψεις για κάποιον τίτλο ή πρωτάθλημα, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους».

Σχόλια