Υποταγή με Ρίβερς στο ΟΑΚΑ


Ο Κέι Σι Ρίβερς για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκπληκτικός και με ένα επιθετικό κρεσέντο 26 πόντων (9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 κλεψίματα) έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό με 72-59 απέναντι στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην κάλυψε την διαφορά των 25 πόντων του πρώτου αγώνα η ομάδα του Τ.Πασκουάλ αλλά μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την συνέχεια.


Πέραν του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός είχε σε καλό βράδυ επιθετικά τον Σίνγκλεντον (20 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 τάπα και 2 κλεψίματα), ενώ μεγάλο παιχνίδι στην άμυνα έκανε ο Παππάς που σιγά-σιγά αρχίζει και παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα στο ΟΑΚΑ και παρά το κακό πρώτο δεκάλεπτο μόλις ο Ρίβερς άρχιζε να «ζεσταίνεται» μαζί του «άναψε» και ο κόσμος. Και σε εκείνο το σημείο φάνηκε τι ώθηση δίνει στην ομάδα η ατμόσφαιρα του κλειστού. Οι παίκτες ανέβασαν ταχύτητα, πήρα το προβάδισμα στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφτασαν στην νίκη.

Ο Πασκουάλ δεν έπεμεινε αυτήν την φορά σε ντεφορμαρισμένους παίκτες (Καλάθης 8', Τζεντίλε 2') και κράτησε στο παρκέ όσους του έδιναν λύσεις απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε τρεις βασικές απουσίες (Λοτζέσκι, Γιανγκ, Σπανούλη).

Ξαναλέω, μου έκανε πολύ καλύ εντύπωση οι άμυνες που έβγαζε ο Παππάς αλλά και οι μετρημένες προσπάθειες του (πλην μιας) στην επίθεση.

Πολύ σημαντική νίκη για το ψυχολογικό κομμάτι, αφού εκτός της δεύτερης σερί νίκης απέναντι στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, σταμάτησε ένα σερί 3 εντός έδρας ηττών από την ομάδα του Πειραιά.

Ξεπερνώντας την νίκη πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν πείθει με τον τρόπο που αγωνίζεται. Πολλά τρίποντα, τραβηγμένες προσπάθειες, αδυναμία να μπει στην ρακέτα είναι ένα σκηνικό που δείχνει ότι η ομάδα θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα βάζεις σε κάθε δύσκολο ματς τα τριπλάσια τρίποντα από τον αντίπαλο, ούτε ότι θα παίζει ο άλλος πάντα χωρίς βασικούς του παίκτες.

Όσον αφορά το πλεονέκτημα στους τελικούς, ας κρατάμε μικρό καλάθι. Η Euroleague όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο απαιτητική και τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός μοιραία θα δίνουμε περισσότερο βάρος εκεί. Έτσι δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν το πλεονέκτημα δεν κριθεί από τα μεταξύ μας ματς. Και έχουμε τα ίδια δύσκολα εκτός με Άεκ, Κολοσσό και Ρεθυμνο.

Τώρα, η ομάδα προετοιμάζεται για το ματς της Παρασκευής με την Γαλατασαράϊ (19:00).

__________________________________________


Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκέιμπριελ 2, Noύμερο29 2, Καλάθης 2, Σίνγκλετον 20 (4), Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Τζεντίλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2, Σπανούλης, Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2, Παπαπέτρου 4, Ουότερς 4, Αγραβάνης, Αθηναίου.

__________________________________________


Ρίβερς: «Να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την νίκη»

«Eίχα ρυθμό, αλλά ήταν έτσι το παιχνίδι. Προσαρμόστηκαν, ήμασταν επιθετικοί. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για μια μάχη, παλέψαμε. Αυτό θα γίνεται στο υπόλοιπο της σεζόν, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις δικές τους προσαρμογές.

Ήταν μια σπουδαία ομαδική προσπάθεια, όλοι έδωσαν τα πάντα. Νιώθουμε ωραία με αυτή τη νίκη, ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε. Έπαιξα καλά λόγω της ομάδας μου, της ενέργειας και της νοοτροπίας που έχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική ομάδα, θα τον βρούμε και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μπορεί και της Euroleague. Θα πρέπει να συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε. Δείχνουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε.

Μας πόνεσε αυτό που έγινε στον Ερυθρό Αστέρα. Θέλαμε αυτή τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Μας δίνει ώθηση, παίζουμε με την Γαλατάσαραϊ σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Θέλουμε να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη. Τα τρίποντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν χάσεις 11, θα σουτάρεις και 12ο. Οι σουτέρ συνεχίζουν να σουτάρουν. Σουτάρω, είναι θέμα νοοτροπίας και αυτοπεποίθησης».


__________________________________________


Δ.Γιαννακόπουλος: «Τι θα πουν τώρα στον Ολυμπιακό;»

«Είμαι περίεργος να δω τι έχει να πει σήμερα για τη διαιτησία ο προπονητής του ΟΣΦΠ… Ίσως να κάνει παράπονα ότι δεν έβαζαν καλάθι οι διαιτητές υπέρ τους… Όπως επίσης είμαι περίεργος για το εάν θα μοιράσει DVD η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κλαυσίγελος».

Σχόλια