Θύρα 13: «Δεν θέλουμε να φύγει ο Δ.Γιαννακόπουλος, αλλά δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα»


Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 13:


Η αλληλεγγύη και η ομοψυχία είναι συστατικά που έχουν φέρει τη Θύρα 13 στο ρόλο του πρωταγωνιστή και πρωτοπόρου στα οπαδικά δρώμενα της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτο, επομένως, πως πάντα είμαστε δίπλα σε όποιον αδελφό μας αντιμετωπίζει πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με τον εκφοβισμό από τις αρχές ή με την κρατική καταστολή (ο εκφοβισμός μπορεί να προέρχεται είτε από νουθεσίες επιχειρηματιών προς αυτήν την κατεύθυνση ή από την προθυμία των αρχών να πουλήσουν εκδούλευση σε όσους τους χορηγούν, σε κάθε περίπτωση οι πρακτικές αυτές είναι, αν μη τι άλλο, κατακριτέες από εμάς). Οι απόψεις των οπαδών μπορούν να κρίνονται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν ούτε να εκβιάζονται ούτε να ποινικοποιούνται. Η Θύρα 13 λειτουργεί σαν οικογένεια και τα μέλη της θα προστατευτούν από δόλιες ενέργειες.

Τον τελευταίο καιρό, είδαμε πολλούς σοφούς παντογνώστες να γράφουν και να λένε πράγματα που δεν ισχύουν, να μηδενίζουν καταστάσεις, να βγάζουν αφελή συμπεράσματα, μόνο και μόνο για να δηλητηριάσουν τη σχέση της ομάδας μπάσκετ με τους οπαδούς. Είναι αστείο, ως και ύποπτο, να λένε πως θέλουμε να κάνουμε κακό στο τμήμα. Η σχέση που έχει αναπτύξει η ομάδα μπάσκετ με τον κόσμο (οργανωμένο και μη) εδώ και 20 χρόνια, είναι σχέση ξεχωριστή και αξιοζήλευτη. Πάντα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, στις κρίσιμες στιγμές, πριν από σημαντικά παιχνίδια, αλλά ακόμα και μετά από ήττες και χαμένους τίτλους. Ήμασταν πάντα εκεί για να στηρίξουμε τον Παναθηναϊκό, να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες, μα και να προτρέψουμε όλους να σηκώσουν κεφάλι στις δυσκολίες, μιας και πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα. Το κάναμε σε περιόδους όπου το γενικό κλίμα ήταν αντίθετο, και θα το ξανακάνουμε όταν και όποτε χρειαστεί!

Λένε, επίσης, πολλοί πως θέλουμε να φύγει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την ΚΑΕ, ενώ η Θύρα 13 ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, ευχόμαστε να μείνει πολλά χρόνια, όπως έμειναν ο Παύλος και ο Θανάσης, και να στηρίζει την ομάδα με σκοπό να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι συμφωνούμε -ή ότι πρέπει να συμφωνούμε- σε όλα τα θέματα με τη διοίκηση. Υπάρχουν επιλογές της διοίκησης με τις οποίες διαφωνούμε, και αυτό απορρέει από το γεγονός πως εμείς βλέπουμε τα πράγματα με οπαδική ματιά, ενώ οι διοικήσεις λειτουργούν περισσότερο με επιχειρηματική σκέψη και παραγοντική αντίληψη. Συνεπώς, δεν είναι εύκολο να ταυτίζονται οι απόψεις μας σε κάποια θέματα. Το ουσιώδες είναι πως μέσα από τις διαφωνίες και τις εντάσεις, πρέπει να καταλήγουμε σε ουσιαστικές προτάσεις που θα βοηθήσουν το Σύλλογο να εξελιχθεί.

Ας κάνουμε, λοιπόν, την αυτοκριτική μας ΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, και ας πράξουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να υπάρξει αρμονία στη σχέση ομάδας- διοίκησης- κόσμου. Ένα τρίπτυχο που είναι απαραίτητο για να ζήσουμε ξανά μεγάλες επιτυχίες.

Υ.Γ.1 Καλούμε όλον τον κόσμο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Εφές την Παρασκευή, να έρθει μαζικά και δυναμικά στο γήπεδο και να δώσει στην ομάδα την απαιτούμενη ώθηση για να επιτύχει τους στόχους της…

Υ.Γ.2 Όσα έχουμε να πούμε, τα λέμε εκεί που πρέπει, και δεν τα βγάζουμε σε δημόσια διαβούλευση, προς τέρψιν όσων διψάνε για ίντριγκα, κουτσομπολιό και ισοπεδωτική κριτική. Παρορμητικές κινήσεις και βιαστικές αντιδράσεις μόνο αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν, οπότε οφείλουμε όλοι μας- όπου χτυπάει η καρδιά της Θύρας 13- να έχουμε υπομονή και να σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό, υποκινούμενοι μόνο από την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό!

Υ.Γ.3 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, επιτυχίες, και με περισσότερη Παναθηναϊκή αντίληψη στην καθημερινότητα μας!

Σχόλια