Tελείωσε την Μπαρτσελόνα και έμεινε ζωντανός για την τετράδα


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 71-65, έβαλε τους Ισπανούς (και έναν εκ των ανταγωνιστών του για την οκτάδα) σε μπελάδες για την πρόκριση και κράτησε τον εαυτό του ζωντανό για το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Ένας στόχος δύσκολος αλλά εφικτός. Ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν κάνουμε και κανένα μεγάλο διπλό.


ΥΓ: Η ομάδα, πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του Ζοτς, έχει επιτέλους μια ηγετική προσωπικότητα στον πάγκο της. Έναν άνθρωπο που εμπνέει και έχει το know how. Τον Τσάβι Πασκουάλ.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλτον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντίν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Νούμερο29 14 (1), Καλάθης 5 (1).

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Πένο, Ερικσον, Κοπόνεν 10 (2), Ρένφρο, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.

___________________________________

«Έτσι είναι, κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Σήμερα παίξαμε για 40 λεπτά καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είχαμε πολύ μέτρια ποσοστά. Δεν ήταν το πιο αποτελεσματικό μας παιχνίδι. Τα τελευταία δύο ματς εδώ, με Εφές και Μπαρτσελόνα, αποτέλεσαν δύο πολύ σημαντικές νίκες. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ, δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα»



___________________________________

«Ήμασταν πνευματικά προετοιμασμένοι για το παιχνίδι. Γνωρίζαμε τη σημασία του αγώνα, όπως και οι αντίπαλοί μας. Η νίκη είναι νίκη. Είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση, καλή κυκλοφορία και 5-6 παίκτες ανέβασαν το σκορ. Χάσαμε κάποια σουτ, αλλά ο καθένας έκανε ό,τι του αναλογούσε και πήραμε τη νίκη», 

Σχόλια