Πάλι δεν βγαίνουμε;


Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Goal News» ανέφερε πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα κατεβάσει το μπάτζετ κατά 5-6 εκατομμύρια ευρώ το προσεχές καλοκαίρι, αφού οι υποχρεώσεις σε παίκτες και τρίτους είναι πολλές και είτε δεν έχουν πληρωθεί, είτε είναι σε φάση διακανονισμού.


Ο Γ.Αλαφούζος τον Οκτώβριο του 2014 δήλωνε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε βάθος τριετίας θα είχε ξεχρεώσει και θα έτρεχε κανονικά. Μάλιστα είχε τονίσει πως η σεζόν 14/15 θα ήταν η τελευταία "βαριά" από οικονομικές θυσίες.

Το καλοκαίρι του 2015 ήρθε η κατατροφή της Καμπάλα, όπου έβαλε φωτιά στα πάντα. Πιθανότατα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από 3 χρόνια να είχε δεδομένη την συνεχή παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Europa League και αυτή να ήταν το χείριστο Ευρωπαϊκό σενάριο στο μυαλό του. Τα έσοδα που χάθηκαν από τον περυσινό αποκλεισμό ήταν πολλά και οι συνέπειες πολλαπλές (μέχρι και στον Ερασιτέχνη).

Αυτό όμως δεν τον πτόησε και έναν χρόνο ξεκίνησε μαζί με τον Στραματσόνι έναν χορό μεταγραφών ξένων παικτών. Ακριβών μεταγραφών, πολλών εξ αυτών δανεικών. Για να το πούμε κι αλλιώς οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού επί Στραματσόνι έφτασαν κοντά στα 7.000.000 ευρώ, ενώ τα παράλογα που συνέβησαν ήταν να έρθουν ένα κάρο ξένοι παίκτες, να πληρωθεί μέχρι και 1.000.000 ευρώ για δανεικό παίκτη και να αναιρέσει ο Αλαφούζος τον εαυτό του, διώχνοντας από το ρόστερ κάθε Ελληνικό στοιχείο.

Η απορία μου λοιπόν είναι απλή. Πως γίνεται λίγους μήνες μετά την Καμπάλα να δίνεις κοντά στα 5.000.000 ευρώ για χειμερινές μεταγραφές (!) φέρνοντας 8 παίκτες, το καλοκαίρι να συνεχίζεις να φέρνεις ξοδεύοντας τα μισά και σήμερα να είσαι πίσω στις πληρωμές και να οδεύεις προς μείωση του μπάτζετ; 

Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει και που το πάει ο Αλαφούζος. Ψάχνεται για να την κάνει; Θεωρεί ότι θα του ξαναβγεί η χρονιά του Νταμπίζα με παίκτες-λαχεία;

Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να "μεγαλώσει" χωρίς σοβαρά λεφτά. Κανένας δεν κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του Αλαφούζου, αλλά αυτός επέλεξε να πάρει το καράβι στα χέρια του, γνωρίζοντας ότι αυτό έχει και έναν λαό.

Πρωταθλητισμό δεν κάνουμε, στην Ευρώπη ξεφτιλιζόμαστε, ρόστερ αλλάζουμε ανά έξι μήνες, η εγκληματική οργάνωση δεν έχει τιμωρηθεί, η Λεωφόρος αδειάζει όλο και περισσότερο και πολύ φοβάμαι πως πάνε να επιβάλουν στην συνείδηση μας μια άποψη πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να οδεύει με τρεις και μια και να λέμε και ευχαριστώ.

Δεν πάει όμως έτσι. Όσο λίγος κι αν φάνηκε ο κόσμος, ο Παναθηναϊκός δεν παύει να εκπροσωπείται από εκατομμύρια κόσμου. Και αργά ή γρήγορα, ούτε οικονομικοί διαχειριστές δεν θα υπάρχουν, ούτε φαντάσματα...


ΥΓ: Τι δήλωνε πριν 2,5 χρόνια...

http://www.panathinaikos-press.com/2014/10/15.html

Σχόλια